Monday, January 31, 2022

Mla-citat i uppsats

Mla-citat i uppsats



Fantastisk omvårdnadshjälp på så kort tid. Mycket imponerad av vändningstiden och den uppmärksamhet på detaljer som behövs för uppdraget. Om filmen är tagen från webben, ersätt mediet med dess relevanta URL. Dessutom, om författarens namn inte nämns i meningen, formatera ditt citat med författarens namn följt av ett kommatecken, följt av en förkortad titel av mla citat i uppsats arbete, och, när så är lämpligt, sidnumret s:. Behållarens titel, mla citat i uppsats, Bidragsgivare, Version, Antal, Förlag, Utgivningsår.





Generella riktlinjer



Den här sidan presenteras av OWL vid Purdue University. När du skriver ut denna sida måste du inkludera mla citat i uppsats rättsligt meddelande. Alla rättigheter förbehållna. Detta material får inte publiceras, reproduceras, sändas, skrivas om eller omdistribueras utan tillstånd. Användning av denna webbplats innebär att du accepterar våra villkor för rättvis användning. MLA Style anger riktlinjer för formatering av manuskript och skriftlig citering av forskning. MLA Style ger också skribenter ett system för att referera till sina källor genom hänvisning inom parentes i deras uppsatser och citerade verk. Författare som korrekt använder MLA bygger också sin trovärdighet genom att visa ansvar för mla citat i uppsats källmaterial.


Det viktigaste är att användningen av MLA-stil kan skydda skribenter från anklagelser om plagiat, vilket är avsiktlig eller oavsiktlig okrediterad användning av källmaterial producerat av andra skribenter. Om du blir ombedd att använda MLA-format, se till att läsa MLA Handbook 9:e upplagan. Publiserande forskare och doktorander bör också konsultera MLA Style Manual and Guide to Scholarly Publishing 3:e upplagan. MLA-handboken finns tillgänglig i de flesta skrivcenter och referensbibliotek. Det är också allmänt tillgängligt i bokhandlar, bibliotek och på MLA:s webbplats. Se avsnittet Ytterligare resurser på den här sidan för en lista över användbara böcker och webbplatser om att använda MLA Style.


Beredningen av papper och manuskript i MLA Style behandlas i del fyra av MLA Style Manual. Nedan följer några grundläggande riktlinjer för att formatera ett papper i MLA Style:. Dessa avsnitt kan innehålla enskilda kapitel eller andra namngivna delar av en bok eller uppsats. MLA rekommenderar att när du delar upp en uppsats i avsnitt numrerar du dessa avsnitt med ett arabiskt nummer och en punkt följt av ett mellanslag och avsnittets namn. MLA har inte ett föreskrivet system med rubriker för böcker för mer information om rubriker, se sidan i MLA Style Manual och Guide to Scholarly Publishingmla citat i uppsats, 3:e upplagan.


Om du mla citat i uppsats endast använder en nivå av rubriker, vilket innebär att alla avsnitt är distinkta och parallella och inte har några ytterligare avsnitt som passar in i dem, rekommenderar MLA att dessa avsnitt liknar varandra grammatiskt. Till exempel, om dina rubriker vanligtvis är korta fraser, gör mla citat i uppsats av rubrikerna korta fraser och inte, mla citat i uppsats, till exempel hela meningar. Annars är formateringen upp till dig. Det bör dock vara konsekvent i hela dokumentet, mla citat i uppsats. Om du använder flera nivåer av rubriker, har några av dina sektioner sektioner inom sektioner, kanske du vill ge en nyckel av dina valda nivårubriker och deras formatering till din instruktör eller redaktör.


Följande exempelrubriker är avsedda att endast användas som referens. Du kan använda vilket formateringssystem som helst som fungerar bäst för dig så länge det förblir konsekvent i hela dokumentet. Hitta information För Hitta information För akademiker Antagning Aktuella studenter Friidrott Om Karriärer Blivande studenter Forskning och partnerskap Snabblänkar Ansök Nyheter President Butiksbesök Ge akut. Purdue Online Writing Lab College of Liberal Arts. Writing Lab Purdue OWL Research Kontakt Webbkarta. Forskning och citering MLA Style MLA Formatering och stilguide. Välkommen till Purdue OWL Den här sidan presenteras av OWL vid Purdue University. MLA General Format MLA Style specificerar riktlinjer för formatering av manuskript och skriftlig citering av forskning.


Pappersformat Förberedelse av papper och manuskript i MLA Style behandlas i del fyra av MLA Style Manual. Nedan följer några grundläggande riktlinjer för att formatera ett papper i MLA-stil: Allmänna riktlinjer Skriv ditt papper på en dator och skriv ut det på standard, vit 8. Placera texten på ditt papper dubbelt mellanrum och använd ett läsbart teckensnitt, t. Times New Roman. Oavsett vilket typsnitt du väljer rekommenderar MLA att stilarna med normal och kursiv stil kontrasterar tillräckligt mycket för att de skiljer sig från varandra. Teckenstorleken bör vara 12 pt. Lämna bara ett mellanslag efter perioder eller andra skiljetecken om inte annat uppmanas av din instruktör. Ställ in marginalerna för ditt dokument mla citat i uppsats 1 tum på alla sidor.


Dra in första raden i varje stycke en halv tum från vänstermarginalen. Skapa en rubrik som numrerar alla sidor i följd i det övre högra hörnet, mla citat i uppsats, en halv tum från toppen och jäms med höger marginal. Obs: Din instruktör kan be dig att utelämna numret på din första sida. Följ alltid din instruktörs riktlinjer. Använd kursiv stil genom hela din uppsats för att ange titlar på längre verk och, endast när det är absolut nödvändigt, ge betoning. Om du har några slutnoter, inkludera dem på en separat sida före din Works Cited-sida.


Berätta avsnittet Anteckningar centrerade, oformaterade. Formatera den första sidan av ditt papper Gör inte en titelsida för ditt papper såvida det inte specifikt begärts eller om uppsatsen är tilldelad som ett gruppprojekt. I fallet med ett gruppprojekt, lista alla namn på bidragsgivarna, ge varje namn en egen rad i rubriken, följt av de återstående MLA-rubrikkraven enligt beskrivningen nedan. Formatera resten av sidan enligt instruktörens önskemål. Lista i det övre vänstra hörnet på första sidan mla citat i uppsats namn, din lärares namn, kursen, mla citat i uppsats, och datumet.


Återigen, se till att använda text med dubbla avstånd. Dubbla mellanslag igen och centrera titeln. Stryk inte under, kursivera eller placera inte din titel inom citattecken. Skriv rubriken i titel versaler standard versaler inte med stora bokstäver. Till exempel: Rädsla och avsky i Las Vegas som moralspel; Mänsklig trötthet i "After Apple Picking" Dubbelt mellanslag mellan titeln och den första raden i texten. Skapa en rubrik i det övre högra hörnet som innehåller ditt efternamn, följt av ett mellanslag med ett sidnummer. Numrera alla sidor i följd med arabiska siffror 1, 2, 3, 4 osv.


Följ alltid instruktörens riktlinjer. Här är ett exempel på den första sidan av ett papper i MLA-stil: The First Page of an MLA Paper.





Jane schaffer uppsatsexempel



Jag kommer definitivt att använda henne igen. Jag kan inte ge tillräckligt med beröm för hur bra min 6-sidiga fallstudie blev! Mycket imponerad av vändningstiden och den uppmärksamhet på detaljer som behövs för uppdraget. är nu tillgänglig. Writers Hur man beställer tjänster. Custom Writing Avhandling Skriva Forskning Uppsats Skriva Termin Uppsats Skriva Antagning Uppsats Skriva Uppsats Hjälp Uppsats Redigera Kurser Skriva Fysik Hjälp. Köp en uppsats Gör min uppsats Collegeuppsats Hjälp Skriv om min uppsats Gör mina läxor Gör mina matteläxor. Logga in Bli medlem. Alla inlägg Allmänna guider. Slutsats Precis hypotes. Essäskrivande. Jämför och kontrastera uppsats Kreativ uppsats Kritisk uppsats Definition Uppsats Beskrivande uppsats DBQ Uppsats Exemplifierande uppsats Förklarande uppsats Expository Essay Gun Control Essay Illustration Uppsats Informativ uppsats Berättande uppsats Sjuksköterskeuppsats Åsiktsuppsats Personlig uppsats Övertygande uppsats Uppsats Uppsats Reflekterande uppsats SAT Reflektion Uppsats.


Forskningsdokument Översikt Forskningsuppsats Slutsats Forskningsuppsatsformat Forskningsuppsats MLA-format Forskningsförslag. Litteraturrecensioner. Heart of Darkness Sammanfattning Hål Sammanfattning Othello Sammanfattning Pride and Prejudice Sammanfattning To Kill a Mockingbird Sammanfattning Wuthering Heights Sammanfattning A Clockwork Orange Sammanfattning Lord of The Flies Sammanfattning. Formatera stilar. MLA Citation APA Citation Guide AMA Citation Format Bluebook Citation Harvard Style Citation. MLA-format APA-format ASA-format IEEE-format Chicago Style-format. Övertygande essäämnen Filosofi Pappersämnen Forskningspappersämnen. Andra artiklar. Lista utbildning på ett CV trovärdiga källor för forskning Hur man övervinner skribentens blockeringar av skiljetecken.


Typer av meningar Skriva i kursiv Skriva i kursiv. Skriven av. Du kanske också är intresserad av att lära dig «hur man utformar uppsatser med MLA-format». Kämpar med att citera ett papper på egen hand? Skriv mitt papper åt mig. Behöver någon att citera ditt papper? Komma igång. Sunt förnuft och etik bör avgöra ditt behov av att dokumentera källor. Du behöver inte ange källor för välbekanta ordspråk, välkända citat eller allmän kunskap. Det förväntas till exempel att U. medborgarna vet att George Washington var den första presidenten. Kom ihåg att citering av källor är en retorisk uppgift, och som sådan kan den variera beroende på din målgrupp. MLA-handboken beskriver hur man citerar många olika typer av författare och innehållsskapare.


Däremot kan du ibland stöta på en källa eller författarkategori som handboken inte beskriver, vilket gör att det bästa sättet att gå vidare kan vara oklart. I dessa fall är det vanligtvis acceptabelt att tillämpa de allmänna principerna för MLA-citering på den nya typen av källa på ett sätt som är konsekvent och förnuftigt. Ett bra sätt att göra detta är att helt enkelt använda standard MLA-anvisningarna för en typ av källa som liknar den källa du vill citera. Du kanske också vill undersöka om en tredjepartsorganisation har gett instruktioner för hur man citerar den här typen av källa. I sådana här fall är det dock en bra idé att fråga din instruktör eller handledare om användning av tredjepartsriktlinjer för hänvisning kan ge problem.


Hitta information För Hitta information För akademiker Antagning Aktuella studenter Friidrott Om Karriärer Blivande studenter Forskning och partnerskap Snabblänkar Ansök Nyheter President Butiksbesök Ge akut. Purdue Online Writing Lab College of Liberal Arts. Writing Lab Purdue OWL Research Kontakt Webbkarta. Forskning och citering MLA Style MLA Formatering och stilguide. Välkommen till Purdue OWL Den här sidan presenteras av OWL vid Purdue University. MLA In-Text Citations: Grunderna Sammanfattning: MLA Modern Language Association-stil används oftast för att skriva uppsatser och citera källor inom liberal arts och humaniora.


Wordsworth uppgav att romantisk poesi präglades av ett "spontant överflöde av kraftfulla känslor" Romantisk poesi kännetecknas av det "spontana överflödet av kraftfulla känslor" Wordsworth Wordsworth undersökte ingående känslornas roll i den kreativa processen. Wordsworth, William. Lyriska ballader. Oxford UP, Människor har beskrivits av Kenneth Burke som "symbolanvändande djur" 3. Vi ser så många hotspots för global uppvärmning i Nordamerika sannolikt eftersom denna region har "lätare tillgängliga klimatdata och mer omfattande program för att övervaka och studera miljöförändringar. Marx och Engels beskrev mänsklighetens historia som präglad av klasskamper 79; kap.


Relativitetsteoretiska grunder kan spåras till tidigare arbeten av Faraday och Maxwell Einstein Även om vissa medicinska etiker hävdar att kloning kommer att leda till designerbarn R. Miller 12, andra noterar att fördelarna för medicinsk forskning överväger detta övervägande A. Miller Best och Marcus menar att man bör läsa en text för vad den säger på dess yta, snarare än att leta efter någon dold mening 9. Enligt Franck et al. Författarna hävdar att en orsak till fetma i USA är statligt finansierade jordbrukssubventioner Franck et al. Lightenor har hävdat att datorer inte är användbara verktyg för små barn "Too Soon" 38 , även om han har erkänt på andra ställen att tidig exponering för datorspel leder till bättre utveckling av små motoriska färdigheter i ett barns andra och tredje år "Hand-Eye Development" Murray säger att skrivandet är "en process" som "varierar med vår tankestil" Write to Learn 6.


Dessutom hävdar Murray att syftet med skrivandet är att "föra idéer och information från en persons sinne till en annans sinne" En författare lär ut att skriva 3. Visuella studier, eftersom det är en så ny disciplin, kan vara "för lätt" Elkins, "Visuella studier" Hesekiel såg "vad som verkade vara fyra levande varelser", var och en med ansikten av en man, ett lejon, en oxe och en eagle New Jerusalem Bible , Hesek. John of Patmos ekar denna passage när han beskriver sin vision Rev. Ravitch hävdar att gymnasieskolor är pressade att fungera som "sociala servicecenter, och de gör det inte så bra" qtd. i Weisman Alcohol gör ett tidigt framträdande i O'Neills pjäs.


I den allra första scenen behandlar O'Neills karaktärer alkohol som ett universalmedel mot sina sjukdomar:. Den ta tag i den. Det är precis under näsan på dig. Werner Herzogs Fitzcarraldo spelar Herzogs långvariga filmpartner, Klaus Kinski. Under inspelningen av Fitzcarraldo var Herzog och Kinski ofta osams, men deras explosiva förhållande skapade en minnesvärd och inflytelserik film. Under presentationen sa Jane Yates att uppfinning och förskrivning är områden inom retorik som behöver mer uppmärksamhet. Purdue OWL nås av miljontals användare varje år. Att lista dina källor i slutet av din uppsats i Works Cited är bara det första steget i fullständig och effektiv dokumentation. Korrekt källhänvisning är en tvådelad process. Du måste också citera, i brödtexten av din uppsats, källan din omskrivna information eller var direkt citerat material kom ifrån.


Dessa citat i uppsatsen kallas citat i texten. Du måste citera alla citerade, parafraserade eller sammanfattade ord, idéer och fakta från källor. Utan hänvisningar i texten riskerar du att plagieras, även om du har listat dina källor i slutet av uppsatsen. Exempel med sidnummer: När det gäller parafrasering, "Det är viktigt att komma ihåg att använda citat i text för din omskrivna information, såväl som ditt direkt citerade material" Habib 7. Inom meningen, genom att använda en "signalfras" som signalerar till läsaren den specifika källan idén eller citatet kom från.

No comments:

Post a Comment