Thursday, February 17, 2022

Chicago stil exempel uppsats

Chicago stil exempel uppsats



Om du fortsätter med den här webbläsaren kan du se oväntade resultat. Kontrollera ditt papper för plagiat om 10 minuter. I båda fallen ska ett upphöjt nummer som motsvarar en anteckning, tillsammans med den bibliografiska informationen för den källan, placeras i texten efter slutet av meningen eller satsen där källan hänvisas till. En bibliografi används med Chicago fotnotscitat. norris parker. Chicago Snabbreferens Chicago Manual of Style Online 17:e upplagan. Chicago stil exempel uppsats stil använder ett system av noter, oavsett om det är fotnoter eller slutnoter eller båda, och vanligtvis en bibliografi.





Chicago Manual of Style



Publicerad den 25 september, provuppsats i chicago-stil, av Jack Caulfield. Reviderad den 8 december, Informationen i den här artikeln är till stor del hämtad från turabisk stil — en version av Chicago-stil riktad till studenter och forskare. Observera att alla specifika formateringsråd från din lärare eller fakultet åsidosätter dessa riktlinjer. Malldokument som skapats i Chicago-stil finns att ladda ner nedan. Författar-datum Anteckningar och bibliografi. Innehållsförteckning Allmän formatering Titelsida Rubriker Blockcitat Siffror och akronymer Citat och anteckningar i text Bibliografi eller referenslista Vanliga frågor om Chicago-format, provuppsats i chicago-stil. Times New Roman. Använd marginaler på minst 1 tum på alla sidor om provuppsats i chicago-stil. Huvudtexten ska vara dubbelt spridd, och varje nytt stycke ska börja med en ½ tums indrag.


Sidnummer kan placeras antingen uppe till höger eller längst ner i mitten av sidan - det ena eller det andra, inte båda, provuppsats i chicago-stil. All text på titelsidan ska vara mittjusterad och dubbel-distanserad och skriven i samma typsnitt som resten av din text. Om du har en undertext avslutas huvudtiteln med ett kolon och undertexten visas på följande rad, även den i fet stil och i samma storlek som huvudtiteln. Varje ny information visas på en ny rad. Titelsidan ska inte ha något sidnummer, men ska ingå i sidantalet — med andra ord, sidnumreringen börjar på sida 2.


Scribbr Plagiat Checker. Rubriker ska använda versaler i rubriker:. Om du använder olika nivåer av rubrik e. kapitel, avsnitt, underrubriker se till att din presentation tydliggör vilken typ av rubrik var och en är. Alla rubriker på en nivå bör presenteras på samma sätt, och rubriker på högre nivåer bör sticka ut mer från texten. Till exempel kan du använda ett större teckensnitt för kapitelrubriker, fetstil för avsnittsrubriker och kursiv stil för underrubriker:. Prosacitat på fem eller fler rader provuppsats i chicago-stil mer än ord, såväl som poesicitat på två eller flera rader, presenteras som blockcitat.


Blockcitattecken använder inte citattecken. Istället skiljer en tom rad dem från den omgivande texten på båda sidor och de dras in ytterligare ½ tum. Till skillnad från resten av texten är de inte dubbelt spridda. Chicago rekommenderar att du använder ord, inte siffror, för siffror som är lägre än. Akronymer bör introduceras första gången du hänvisar till det de står för:. Varken siffror eller akronymer ska användas i början av en mening. Skriv antingen om meningen så att siffran eller akronymen visas någon annanstans, provuppsats i chicago-stil, eller skriv ut hela frasen eller numret:.


Chicago ger riktlinjer för inte en utan två citeringsstilar: författare-datum och anteckningar och bibliografi. I författare-datum placeras citat direkt i texten inom parentes. I den här stilen har du lite flexibilitet om exakt hur du integrerar citatet:, provuppsats i chicago-stil. I anteckningar och bibliografi förekommer stilcitat i fotnoter eller slutnoter, formatet är identiskt i båda riktningarna och läsaren hänvisas till dem med upphöjda siffror i texten. Fotnots- och slutnotsnummer visas vid provuppsats i chicago-stil i den relevanta satsen eller meningen, efter alla skiljetecken utom ett bindestreck. Slutnoter visas på deras egen sida strax före bibliografin; fotnoter visas längst ner på varje sida. Fotnoter ska separeras från texten med en kort regel och presenteras i samma teckenstorlek som huvudtexten, eller mindre.


Bibliografier och referenslistor är inte dubbelt spridda, utan lämnar en tom rad mellan poster. Om en post sträcker sig till en andra rad, provuppsats i chicago-stil ½ tums indrag ska tillämpas på alla utom den första raden i posten. Chicago stil exempel uppsats du måste skapa en kommenterad bibliografi i Chicago-stil, följa samma format som en vanlig bibliografi, men dra in och dubbelsteg annoteringarna under varje källhänvisning. Vanliga frågor om Chicago-format Vad är Turabian-stil? Turabian style är en version av Chicago stil designad speciellt för studenter och forskare. Den följer de flesta Chicago-konventioner, men lägger också till extra riktlinjer för formatering av forskningsartiklarprovuppsats i chicago-stil, avhandlingar och avhandlingar.


Mer information finns i A Manual for Writers of Research Papers, Theses and Dissertations av Kate L. Turabian, nu i sin nionde upplaga. Båda presenterar exakt samma information; den enda skillnaden är placeringen av året i källhänvisningar:. Det finns även andra typer av bibliografi som fungerar som fristående texter, till exempel en kommenterad bibliografi. I Chicago författare-datum-stil måste din text innehålla en referenslista. Det provuppsats i chicago-stil i slutet av din artikel och ger fullständig information om varje källa du citerade. I anteckningar och bibliografistil använder du fotnoter i Chicagostil för att citera källor; en bibliografi är valfri men rekommenderas.


Fotnoter visas längst ner på den relevanta sidan, provuppsats i chicago-stil. Slutnoter visas i en lista i slutet av texten, precis före referenslistan eller bibliografin. I Chicago-anteckningar och bibliografistil kan du använda antingen fotnoter eller slutnoter, och citat följer samma format i båda fallen. I APA och MLA används inte stilfotnoter eller slutnoter för citat, men de kan användas för att ge ytterligare information. Ett bra standardval är 12 pt Times New Roman. Fetstil kan användas för att särskilja olika rubriknivåer i Chicago-stil. Utöver det kan du använda fetstil för att markera nyckelord eller fraser i texten, så länge du gör det konsekvent och för ett tydligt syfte. Jag rekommenderar att du inte överanvänder detta dock; där betoning behövs är det vanligtvis bättre att förmedla det genom din frasering snarare än att lita på formatering.


Hur man skriver före Kristus f.Kr? eller efter Kristus e.Kr? i Chicago stil? Chicago rekommenderar att AD visas före numret, medan BC visas efter numret. Inga punkter används i förkortningarna så inte, provuppsats i chicago-stil, till exempel "A. Så till exempel, provuppsats i chicago-stil, "Han föddes 33 f.Kr. och dog i e.Kr. I Chigago-stil, vilken sidordning placerar jag på förkortningssidan, före eller efter bibliografin? Du kan följa den ordning som föreslås i den här artikeln. Förkortningar anges vanligtvis i början av din uppsats, inte i slutet. Listan med förkortningar kommer efter innehållsförteckningen och förteckningen över tabeller och figurer, men före ordlistan och inledningen ignorera alla element som inte gäller ditt papper.


Hur formaterar du namn när du skriver en gruppuppsats? Vi är fem i projektet. Hur listar vi våra namn på titelsidan? Chicago ger ingen specifik vägledning om detta. Om du inte har fått specifik vägledning om hur din titelsida ska se ut, föreslår jag att du bara formaterar namnen som du tycker ser bäst ut. Att dela upp namnen över två rader kan se bäst ut, med kommatecken mellan namnen på varje rad e. två namn på första raden, tre på nästa. När det gäller beställning provuppsats i chicago-stil, du kan vanligtvis bara placera dina namn i alfabetisk ordning efter efternamn om du inte vill gå med en annan beställning, provuppsats i chicago-stil, till exempel för att framhålla en specifik bidragsgivare som huvudförfattare.


hej Jack. Jag ville fråga dig om vi skulle följa en alfabetisk ordning i bibliografin. måste jag också följa en specifik ordning i mina källor som böcker först och sedan artiklar? tack. Ja, poster i bibliografin är alfabetiserade efter författarnas efternamn, som beskrivs här. Du behöver inte organisera källor i din bibliografi i olika källtyper, nej. Bara lista dem alla tillsammans, i alfabetisk ordning. Hej, i Chicago Manual Style, vad är skillnaden mellan bibliografin och en lista över citerade referenser i slutet av artikeln? tack, mark. Chicago erbjuder två olika stilar av citat: anteckningar och bibliografi och författare-datum. En bibliografi används i anteckningar och bibliografistil, medan en referenslista är den version som används i författare-datumstil.


Du kan läsa mer om hur en referenslista skiljer sig från en bibliografi provuppsats i chicago-stil. Är bibliografin i princip en lista över alla slutnoter? Jag är förvirrad över hur bibliografin är annorlunda och om vi citerar allt två gånger. Om du har angett fullständig källinformation i fotnoter eller slutnoter, krävs ingen bibliografi i Chicago-stil, provuppsats i chicago-stil. Men om du har provuppsats i chicago-stil dina källor med korta anteckningar måste du inkludera en bibliografi som ger fullständiga publiceringsdetaljer för varje källa. Bibliografiposterna är formaterade något annorlunda än anteckningscitat - du kan se exempel i vår fullständiga guide till Chicago-bibliografin.


Att citera med korta anteckningar och en bibliografi är vanligtvis det bästa valet, eftersom det ger provuppsats i chicago-stil läsaren en alfabetisk översikt över dina källor och håller anteckningarna mer kortfattade. Låt en språkexpert förbättra ditt skrivande. Kontrollera ditt papper för plagiat provuppsats i chicago-stil 10 minuter. Gör kontrollen. Generera dina APA-citat gratis! APA Citation Generator. För att tillämpa Chicago-format: Använd ett standardteckensnitt som 12 pt.





exempel på forskarskolans uppsatser



Den följer de flesta Chicago-konventioner, men lägger också till extra riktlinjer för formatering av forskningsartiklar, avhandlingar och avhandlingar. Mer information finns i A Manual for Writers of Research Papers, Theses and Dissertations av Kate L. Turabian, nu i sin nionde upplaga. Båda presenterar exakt samma information; den enda skillnaden är placeringen av året i källhänvisningar:. Det finns även andra typer av bibliografi som fungerar som fristående texter, till exempel en kommenterad bibliografi. I Chicago författare-datum-stil måste din text innehålla en referenslista. Den visas i slutet av din artikel och ger fullständig information om varje källa du citerade. I anteckningar och bibliografistil använder du fotnoter i Chicagostil för att citera källor; en bibliografi är valfri men rekommenderas.


Fotnoter visas längst ner på den relevanta sidan. Slutnoter visas i en lista i slutet av texten, precis före referenslistan eller bibliografin. I Chicago-anteckningar och bibliografistil kan du använda antingen fotnoter eller slutnoter, och citat följer samma format i båda fallen. I APA- och MLA-stil används inte fotnoter eller slutnoter för citat, men de kan användas för att ge ytterligare information. Ett bra standardval är 12 pt Times New Roman. Fetstil kan användas för att särskilja olika rubriknivåer i Chicago-stil.


Utöver det kan du använda fetstil för att markera nyckelord eller fraser i texten, så länge du gör det konsekvent och för ett tydligt syfte. Jag rekommenderar att du inte överanvänder detta dock; där betoning behövs är det vanligtvis bättre att förmedla det genom din frasering snarare än att lita på formatering. Hur man skriver före Kristus f.Kr? eller efter Kristus e.Kr? i Chicago stil? Chicago rekommenderar att AD visas före numret, medan BC visas efter numret. Inga punkter används i förkortningarna så inte till exempel "A. Så till exempel, "Han föddes 33 f.Kr. och dog i AD I Chigago-stil, vilken sidordning ska jag placera förkortningssidan, före eller efter bibliografin? Du kan följa den ordning som föreslås i den här artikeln. Förkortningar anges vanligtvis i början av din uppsats, inte i slutet.


Listan med förkortningar kommer efter innehållsförteckningen och förteckningen över tabeller och figurer, men före ordlistan och inledningen ignorera alla element som inte gäller ditt papper. Hur formaterar du namn när du skriver en gruppuppsats? Vi är fem i projektet. Hur listar vi våra namn på titelsidan? Chicago ger ingen specifik vägledning om detta. Om du inte har fått specifik vägledning om hur din titelsida ska se ut, föreslår jag att du bara formaterar namnen som du tycker ser bäst ut. Att dela upp namnen över två rader kan se bäst ut, med kommatecken mellan namnen på varje rad e.


två namn på första raden, tre på nästa. När det gäller ordning av namnen kan du vanligtvis bara placera dina namn i alfabetisk ordning efter efternamn, om du inte vill gå med en annan ordning, till exempel för att framhålla en specifik bidragsgivare som huvudförfattare. hej Jack. Jag ville fråga dig om vi skulle följa en alfabetisk ordning i bibliografin. måste jag också följa en specifik ordning i mina källor som böcker först och sedan artiklar? tack. Ja, poster i bibliografin är alfabetiserade efter författarnas efternamn, som beskrivs här. Du behöver inte organisera källor i din bibliografi i olika källtyper, nej. Bara lista dem alla tillsammans, i alfabetisk ordning. Hej, i Chicago Manual Style, vad är skillnaden mellan bibliografin och en lista över citerade referenser i slutet av artikeln?


tack, mark. Chicago erbjuder två olika stilar av citat: anteckningar och bibliografi och författare-datum. En bibliografi används i anteckningar och bibliografistil, medan en referenslista är den version som används i författare-datumstil. Du kan läsa mer om hur en referenslista skiljer sig från en bibliografi här. Är bibliografin i princip en lista över alla slutnoter? Jag är förvirrad över hur bibliografin är annorlunda och om vi citerar allt två gånger. Om du har angett fullständig källinformation i fotnoter eller slutnoter, krävs ingen bibliografi i Chicago-stil. Men om du har citerat dina källor med hjälp av korta anteckningar måste du inkludera en bibliografi som ger fullständiga publiceringsdetaljer för varje källa.


Bibliografiposterna är formaterade något annorlunda än anteckningscitat - du kan se exempel i vår fullständiga guide till Chicago-bibliografin. Att citera med korta anteckningar och en bibliografi är vanligtvis det bästa valet, eftersom det ger din läsare en alfabetisk översikt över dina källor och gör anteckningarna mer koncisa. Låt en språkexpert förbättra ditt skrivande. Kontrollera ditt papper för plagiat om 10 minuter. Gör kontrollen. Generera dina APA-citat gratis! APA Citation Generator. För att tillämpa Chicago-format: Använd ett standardteckensnitt som 12 pt. Dubbla mellanslag i texten. Använd 1 tums marginaler eller större. Dra in nya stycken med ½ tum.


Placera sidnummer uppe till höger eller längst ner i mitten. Författardatum Anteckningar och bibliografi Innehållsförteckning Allmän formatering Titelsida Rubriker Blockcitat Siffror och akronymer Citat och anteckningar i text Bibliografi eller referenslista Vanliga frågor om Chicago-format. Vad är ditt plagiatpoäng? Jämför din tidning med över 60 miljarder webbsidor och 30 miljoner publikationer. Sammanfattning av resultat Sammanfattning av resultat. Hundra personer svarade på enkäten. Enkäten fick svar. Vad är turabisk stil? Vad är skillnaden mellan en Chicago-referenslista och en bibliografi? En referenslista används med citat från Chicago författare-datum. En bibliografi används med Chicago fotnotscitat.


Kate Turabian, avhandlingssekreterare vid University of Chicago i över 30 år, utvecklade sin guide för studenter och forskare som skriver uppsatser, avhandlingar och avhandlingar. Hennes manual är baserad på University of Chicago Presss Manual of Style och avviker från den på några få ställen. Det verkar som att du använder Internet Explorer 11 eller äldre. Den här webbplatsen fungerar bäst med moderna webbläsare som de senaste versionerna av Chrome, Firefox, Safari och Edge. Om du fortsätter med den här webbläsaren kan du se oväntade resultat. HPU Libraries LibGuides Chicago Style Citation Guide Chicago Manual of Style Sök i den här guiden Sök.


Chicago Style Citation Guide: Chicago Manual of Style. Chicago Manual of Style Notes and Bibliography Style Toggle Dropdown Grundläggande Chicago Style Mallar Böcker Artiklar och onlinekällor Intervjuer, filmer och TV Ljudinspelningar och noter Författare-Date Style Toggle Dropdown Böcker Artiklar Personliga intervjuer och film Ljudinspelning och musikalisk komposition Formatera ditt papper Sample Papper som citerar bilder Chicago. Chicago Manual of Style Chicago Manual of Style presenterar två grundläggande dokumentationssystem.


Anteckningar och bibliografistil: används av historia, litteratur och konst. Chicago Snabbreferens Chicago Manual of Style Online 17:e upplagan. Chicago Manual of Style Online är den digitala versionen av den 17:e upplagan. stilguide för amerikansk engelska. Manualen ger riktlinjer för att skapa och citera information, med uppdaterade hänvisningskapitel som återspeglar det ständigt växande universum av elektroniska källor. Anteckningar och bibliografi: Snabbexempel på citat. Chicago Syle Snabbguide PDF Chicago Style Snabbguide. Historia Chicago och Turabian stilar är nästan identiska. Fråga en bibliotekarie! HPU bibliotek.

No comments:

Post a Comment