Friday, February 11, 2022

Kort uppsats om miljöföroreningar

Kort uppsats om miljöföroreningar



Archana An Entrepreneur Director, White Planet Technologies Pvt. När naturens kretslopp fortsätter, överförs toxiciteten hos en komponent till alla andra komponenter också. Sälj inte min personliga information. Miljöföroreningar innebär att sådana ämnen ingår i vår miljö, som har skadliga effekter på den mänskliga världen, faunan och floran, kort uppsats om miljöföroreningar. Miljöföroreningar — kort uppsats 1.





Primär sidofält



Miljöförorening hänvisar till ämnet förorening av miljön, vilket innebär införande av skadliga och giftiga ämnen i atmosfären. Dessa skadliga ämnen genereras som biprodukter i industrier, jordbruksaktiviteter, urbanisering och andra liknande mänskliga aktiviteter. Idag har miljöföroreningar blivit det största hotet mot miljön och måste förebyggas till varje pris om vi vill att planeten ska vara beboelig och hälsosam. Vi har nedan tillhandahållit en kort och lång uppsats om miljöföroreningar på engelska för din information och kunskap. Alla uppsatser har skrivits på ett enkelt men effektivt engelska språk så att det skulle vara lätt för dig att komma ihåg det och presentera det vid behov. Efter att ha gått igenom dessa miljöföroreningsuppsatser, du kort uppsats om miljöföroreningar känner till kort uppsats om miljöföroreningar av miljöföroreningar; fakta om föroreningar för barn; typer av miljöföroreningar och deras orsaker; sätt att förhindra miljöföroreningar mm.


Med miljöföroreningar avses införandet av oönskade förorenande ämnen i miljön. Dessa ämnen produceras främst på grund av mänskliga aktiviteter som transport, industrialisering och urbanisering bland annat. Det finns till och med vissa naturliga faktorer som orsakar miljöföroreningar som vulkanutbrott, stormar etc, men deras påverkan på miljön är såväl tillfällig som försumbar jämfört med den mänskliga inducerade föroreningen. Föroreningar utgör ett allvarligt hot mot miljön och även mot människors, växters och djurs liv och hälsa. Alla levande arter skulle bara kunna överleva om miljön förblir ren och ren, annars skulle livet på planeten vara riktigt svårt och omöjligt att föreställa sig. Förorening av miljön inträffar när vår naturliga miljö störs av införandet av oönskade och skadliga ämnen som kallas föroreningar.


Många mänskliga aktiviteter som användning av fossila bränslen i fordon, dumpning av industriavfall, huggning av träd och skogar för tätortsbebyggelse och stor användning av plast är några av de främsta mänskliga orsakerna till miljöföroreningar. Miljöföroreningar leder till en rad oönskade resultat som global uppvärmning, surt regn, utarmning av arter, översvämningar och svält bland flera andra allvarliga konsekvenser. Om vi ​​vill ha kort uppsats om miljöföroreningar för att vara grön och bebodd i miljoner år till så är det mycket nödvändigt att vi tar alla nödvändiga åtgärder för att förhindra miljöföroreningar. Kort uppsats om miljöföroreningar föroreningar beskrivs som införandet av externa föroreningar i miljön.


Vår naturliga miljö består av luft, skogar, floder, bäckar, mark, jord, kort uppsats om miljöföroreningar, vegetation etc. Om något oönskat genererat på grund av mänskliga aktiviteter kommer in i denna annars orörda miljö, kallas detta fenomen som miljöföroreningar. Några av de stora mänskliga aktiviteterna som orsakar miljöföroreningar är industrialisering, avskogning, urbanisering, kort uppsats om miljöföroreningar, kärnkraftsutsläpp etc. Ofta är produktionsindustrierna etablerade nära de naturliga vattenkällorna eftersom vatten är en viktig resurs för flera typer av industriarbeten. Vatten används som kylvätska och används även för ändamål som rengöring, tvätt etc. Men också det avfall som produceras av industrier dumpas i vattendragen, vilket leder till föroreningar.


Det är därför mycket nödvändigt att förhindra skador på miljön och naturresurserna orsakade av mänsklig verksamhet. Miljöföroreningar är ett globalt hot och det måste förebyggas genom att stifta nya lagar och genomföra dem med full omsorg. Termen miljöföroreningar används för att beskriva förorening av miljön med externa ämnen som kallas föroreningar. Dessa föroreningar genereras på grund av mänskliga aktiviteter och kan vara i gasformigt, fast eller flytande tillstånd, beroende på deras respektive genereringsprocess. Gasformiga föroreningar inkluderar gaser som koldioxid CO 2 Kolmonoxid COSvaveldioxid SO 2 som genereras vid förbränning av fossila bränslen. Dessa gaser är giftiga till sin natur och skadliga att andas in när de finns i atmosfären i stora mängder, kort uppsats om miljöföroreningar.


Fasta föroreningar inkluderar industriavfall och avfall från mänskliga bosättningar. De består av alla typer av fasta föreningar som plast, metall, trä, löv etc. Fasta föroreningar orsakar inte bara mark- och markföroreningar utan når även våra vattendrag och förorenar dem. Flytande föroreningar å andra sidan består av olja och andra petroleumprodukter, kemikalier, syror etc. Den huvudsakliga källan till flytande föroreningar är petroleum- och bränsleproduktionsindustrin, kort uppsats om miljöföroreningar. Miljöföroreningar har en negativ effekt på livsviktiga resurser som luft, vatten och växter samt på människors hälsa och liv. Luft kort uppsats om miljöföroreningar orsakar luftvägsbesvär medan föroreningar av vattendrag leder till vattenburna sjukdomar.


Markföroreningar orsakar också förorening av marken som påverkar växtodlingen i just det området. Det finns ett akut behov av att kontrollera miljöföroreningarna genom att effektivt kontrollera produktionen av föroreningar genom att anta en mer miljövänlig politik. Användning av mer miljövänliga bränslekällor och korrekt insamling och bortskaffande av avfall är några av de metoder som kan användas för att kontrollera miljöföroreningar. När ett oönskat giftigt ämne kommer in i vår annars rena miljö, kallas det föroreningar. Miljöföroreningar är ett allvarligt hot mot miljön och dess resurser.


Ironiskt nog är nästan alla orsaker till miljöföroreningar orsakade av människor. Nedan har vi presenterat några viktiga föroreningsfakta för barn för att förbättra deras kunskaper. Men föroreningarna påverkar miljön och hälsan hos flora och fauna; det är barnen som är mer mottagliga för det kort uppsats om miljöföroreningar faror, kort uppsats om miljöföroreningar. Vi måste vidta nödvändiga åtgärder för att stävja föroreningar för att skydda våra barns hälsa och framtid. Miljöföroreningar avser införandet av externa föroreningar i miljön.


Dessa föroreningar genereras främst från flera mänskliga aktiviteter som transport, industrialisering etc. Miljöföroreningar har många effekter på miljön. Några av de stora effekterna av miljöföroreningar beskrivs nedan. Global uppvärmning hänvisar till ökningen av jordens genomsnittliga yttemperatur. Den främsta orsaken till den globala uppvärmningen är växthuseffekten som i sin tur orsakas av en stor koncentration av växthusgaser i atmosfären. Gaser som koldioxid CO 2kort uppsats om miljöföroreningar, Vattenånga H 2 OMetan CH 4 och dikväveoxid N 2 O är växthusgaser och släpps ut främst på grund av förbränning av fossila bränslen.


Surt regn är en annan miljöförstörande effekt av föroreningar. Det hänvisar till ett regn eller en sorts nederbörd som är sur i naturen med mer koncentration av vätejoner, med andra ord är pH-nivån för surt regn låg. Det är också mycket skadligt för växter, vattenlevande arter och byggnader. De främsta mänskliga orsakerna till surt regn är kväve- och svavelföreningar som genereras på grund av aktiviteter som elproduktion, köttproduktionsindustrier och transporter. En av de allvarligaste effekterna av miljöföroreningar är utarmning av arter både på land och i vatten. Vattenföroreningar påverkar vattnets kvalitet allvarligt, vilket gör det giftigt och kort uppsats om miljöföroreningar att leva i för vattenlevande djur som fiskar och sköldpadda etc.


De är mycket känsliga för föroreningarna och ger ofta efter för det. Markföroreningar och luftföroreningar orsakar också utarmning av arterna av flora respektive fauna. Luftföroreningar orsakar vissa allvarliga luftvägsbesvär hos såväl människor som djur. Föroreningar påverkar inte bara miljön utan hotar också själva existensen av liv på jorden. Det har en stor förnedrande effekt på miljön och vi måste vidta nödvändiga korrigerande åtgärder för att förebygga det om vi vill att vår planet ska förbli frisk och grön. Miljöföroreningar avser införandet av oönskade giftiga föroreningar i miljön. Dessa föroreningar genereras huvudsakligen på grund av flera mänskliga aktiviteter och orsakar miljöförstöring. Olika typer av föroreningar leder till olika typer av miljöföroreningar som vi kommer att diskutera nedan.


Vattenföroreningar uppstår när giftiga ämnen som kemikalier, plast och annat avfall kommer in i våra vattenresurser. Föroreningarna kan innefatta kemikalier från jordbruksavrinning, industriavfall, stadsavlopp, oljeutsläpp från båtar etc. Färskvatten är en mycket värdefull naturresurs och måste hållas rent till varje pris. Luftföroreningar uppstår när partiklar och andra skadliga gaser som genereras på grund av mänskliga aktiviteter blandas med omgivningsluften och orsakar dess nedbrytning. En huvudorsak till luftföroreningarna är produktion och användning av fossila bränslen. Den fossila bränsleindustrin producerar skadliga gaser som SO 2 SvaveldioxidCO 2 Koldioxid etc.


Dessa gaser är giftiga till sin natur och orsakar andra allvarliga komplikationer som växthuseffekter och surt regn. Stadsavfall består av alla typer av nedbrytbart och icke nedbrytbart avfall som grönsaker, matavfall, plast, sjukhusavfall etc. I avsaknad av en korrekt mekanism för insamling och bortskaffande av avfall, kort uppsats om miljöföroreningar, detta avfall slängs på mark vilket resulterar i markföroreningar. Dessutom gör användningen av kemiska gödningsmedel i jordbruksindustrin att de kemiska föroreningarna absorberas i jorden, vilket orsakar markföroreningar. Bullerföroreningar är också känd som ljudföroreningar och orsakas när bullernivån i miljön når upp till farligt hög nivå för att störa normala aktiviteter för människor och djur.


Transportfordon, tunga maskiner, flygplan är de främsta källorna till buller. Ljudnivån mäts i decibel dB och den tillåtna gränsen för buller som beskrivs av Världshälsoorganisationen WHO är 50 dB. Men i områden med tät befolkning, urban kort uppsats om miljöföroreningar och trafik når den ofta upp till 98 dB, vilket är mycket skadligt för människor och djur. Det finns många typer av föroreningar beroende på vilka aktiviteter de genereras från; ändå, kort uppsats om miljöföroreningar, förmågan att hantera dem alla ligger bara hos människor. Det krävs att vi omedelbart tar ansvar för vår miljö och även vidtar nödvändiga åtgärder för att förhindra dess förorening.


Allt som omger oss utgör miljön. Det är tillståndet där människor, växter, djur och andra varelser lever och verkar. Miljöföroreningar å andra sidan är införandet av oönskade och ofta giftiga ämnen i miljön. Dessa ämnen betecknas som föroreningar och produceras huvudsakligen på grund av mänskliga aktiviteter, kort uppsats om miljöföroreningar. I följande uppsats går vi igenom orsaker, effekter och kontroll av miljöföroreningar. Det finns många orsaker till miljöföroreningar inklusive oljeutsläpp, förbränning av fossila bränslen, industriavfall, användning av konstgödsel i jordbruket, användning av plast etc.


till exempel transporten kort uppsats om miljöföroreningar förlitar sig på bränsle som bensin och diesel som har härletts bildat på grund av anaerobt sönderfall av begravda döda organismer. De viktigaste förorenande gaserna som släpps ut när fossilt bränsle förbränns i ett transportfordon är CO 2 Koldioxid och CO Kolmonoxid. Förra är en potent växthusgas medan den senare är giftig till sin natur. På liknande sätt dumpas industriavfallet som genereras i industrier över hela världen slarvigt i miljön på grund av bristande planering kort uppsats om miljöföroreningar infrastruktur. Det förorenar våra vattendrag, mark och är också skadligt för människors och andra levande arters hälsa.


Effekterna av miljöföroreningar är på ett antal faktorer inklusive människors hälsa samt överlevnaden och hälsan hos andra levande organismer, djur och växter. Luft kort uppsats om miljöföroreningar orsakar svåra luftvägsbesvär hos både människor och djur, kort uppsats om miljöföroreningar. Vattenföroreningar gör vattnet giftigt och den naturliga vattenresursen oanvändbar. Det orsakar också utarmning av vattenlevande arter och den flora och fauna som är beroende av den. Förutom de ovan nämnda effekterna av miljöföroreningarna finns det några allvarligare effekter som global uppvärmning, översvämningar, kort uppsats om miljöföroreningar, svält och surt regn.


Global uppvärmning orsakas på grund av den överdrivna miljökoncentrationen av gaser som CO 2 KoldioxidCH 4 MetanN 2 O Lustgas och O 3 Kort uppsats om miljöföroreningar. Dessa gaser frigörs främst på grund av mänskliga aktiviteter som transport, industrialisering etc.





haka in en uppsats



Såsom växthuseffekten på grund av klimatförändringar och den ökade globala uppvärmningen av jorden, utarmningen av ozonskiktet, förekomsten av surt regn, stora jordskred på grund av översvämningar, markens förflyttning från en plats till en annan är tecken på förorening av miljön. Det mänskliga samhället är den största orsaken till föroreningen av miljön. Miljöns tillstånd som vi ser idag är resultatet av många år av felaktiga handlingar av människan mot miljön. Människan har utnyttjat miljön mycket för att uppfylla sina behov.


Om inte åtgärder vidtas för att rädda miljön redan nu kommer vi att få betala ett rejält pris de närmaste åren. Våra framtida generationer kommer inte att kunna se en bättre miljö. Därför måste vi alla ta steg tillsammans till förmån för miljön. Vad kan vi göra för att rädda miljön? För att rädda miljön från föroreningar måste vi börja med oss ​​själva. Vi måste lova oss själva att vi aldrig kommer att vidta åtgärder mot miljöns hälsa. Vi vet alla att plast är skadligt för miljön, så vi kommer inte att använda det alls.


Vi kommer aldrig att råda bönder att använda kemikalier på sina fält. Vi ska spara el. Vi ska plantera nya träd. När det är möjligt kommer vi att göra människor medvetna om miljön och förklara vikten av en bra miljö. På så sätt kan vi bidra till att rädda miljön. Idag står miljön inför svåra förhållanden på grund av mänsklig verksamhet. Vår miljö blir ständigt förorenad av plast, avlopp från fabriker, olja som sipprar från lastbilar, fartyg som rör sig i havet och överdriven belysning i städer. Vem är ansvarig för miljöföroreningar? Han är den enda människan på denna jord med den mest intelligenta och naturliga resursen.


Därför, oavsett tillståndet för miljön idag, är det bara människor som är ansvariga för det. Människor har använt denna fria natur mer än de behöver. Istället för att rena det smutsiga vattnet släpptes det ut i floderna för lite girighet. Livet för hundratals vattenlevande arter har ifrågasatts? Och många arter är borta för alltid. På samma sätt orsakar ångor från lastbilar och fabriker surt regn. Surt regn orsakar färgade skorpor på byggnader. Den globala uppvärmningen är orsaken till nya tidsföroreningar. Temperaturen på vår jord ökar varje år. Många arter och organismer kan bara överleva upp till en viss temperatur; om det finns en ökning av temperaturen, så slutar livet för dessa organismer. Bortsett från detta påverkas också mänsklig fortplantning.


Därför är miljöföroreningar inte ett problem för något land. Det är dock ett allvarligt problem för hela världen. Därför har den globala regeringen räknat miljöföroreningar som en global fråga. Inget land kan eliminera miljöföroreningar. Vi måste alla vidta åtgärder tillsammans för att minska miljöföroreningarna. Vår jord löper den största risken för miljöföroreningar. Därför vidtar regeringarna i alla länder åtgärder för att skydda den. För att hålla den ökande föroreningen i mainstream, organiserar regeringen många evenemang varje år. För att öka medvetenheten om miljön, Världsmiljödagen 5 juni, Ozondagen 16 september, Vattendagen 22 mars, Biodiversitetsdagen 22 maj — mm. Affischer sätts upp av människor över hela världen under dessa viktiga dagar.


Tal hålls om miljön för att göra människor medvetna. Miljöföroreningarna är så allvarliga och enorma att bara regeringen inte kan lösa det, och det kan ingen heller. Om vi ​​vill ha vår rena och rena miljö då måste vi alla gå ihop. Om vi ​​alla lär oss att använda naturresurser efter behov kan det finnas ett steg för att rädda miljön. Naturen har gett oss allt - luft, rent vatten, åkrar, lador, heliga floder och frodiga gröna skogar. Så, tills idag har vi bara lekt med naturen. Fertil jord sköljs bort med regn eller omvandlas till infertil jord. Radioaktiv förorening: Detta är utsläpp av farligt radioaktivt avfall i luften eller vattnet. Det kan leda till genetiska mutationer och är skadligt för människor. Bullerföroreningar: Denna förorening orsakas av tutande, högtalare och buller som orsakas av fordon.


Det kan leda till problem som förhöjt blodtryck, huvudvärk, stress, ångest etc. Vi måste försöka undvika föroreningar för att säkerställa att vi upprätthåller den ekologiska balansen och bevarar vår moder jord. Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till sekundär meny Hoppa till primär sidofält Hoppa till sidfot Hem Om Historia Viktiga Indien-kategorier TOU Kontakta oss. Miljöföroreningar — kort uppsats 1. Inledning Miljöföroreningar avser de negativa saker som görs mot miljön. Sidfot Kategorier Indiens historia Mughalrikets historia Indiens moderna historia Viktig Indien Indisk geografiblogg. Om oss Rapportera en artikel Webbplatskarta Kontakta oss. Men också det avfall som produceras av industrier dumpas i vattendragen, vilket leder till föroreningar.


Det är därför mycket nödvändigt att förhindra skador på miljön och naturresurserna orsakade av mänsklig verksamhet. Miljöföroreningar är ett globalt hot och det måste förebyggas genom att stifta nya lagar och genomföra dem med full omsorg. Termen miljöföroreningar används för att beskriva förorening av miljön med externa ämnen som kallas föroreningar. Dessa föroreningar genereras på grund av mänskliga aktiviteter och kan vara i gasformigt, fast eller flytande tillstånd, beroende på deras respektive genereringsprocess. Gasformiga föroreningar inkluderar gaser som koldioxid CO 2 , kolmonoxid CO , svaveldioxid SO 2 som genereras på grund av förbränning av fossila bränslen. Dessa gaser är giftiga till sin natur och skadliga att andas in när de finns i atmosfären i stora mängder.


Fasta föroreningar inkluderar industriavfall och avfall från mänskliga bosättningar. De består av alla typer av fasta föreningar som plast, metall, trä, löv etc. Fasta föroreningar orsakar inte bara mark- och markföroreningar utan når även våra vattendrag och förorenar dem. Flytande föroreningar å andra sidan består av olja och andra petroleumprodukter, kemikalier, syror etc. Den huvudsakliga källan till flytande föroreningar är petroleum- och bränsleproduktionsindustrin. Miljöföroreningar har en negativ effekt på livsviktiga resurser som luft, vatten och växter samt på människors hälsa och liv. Luftföroreningar orsakar andningsbesvär medan föroreningar av vattendrag leder till vattenburna sjukdomar.


Markföroreningar orsakar också förorening av marken som påverkar växtodlingen i just det området. Det finns ett akut behov av att kontrollera miljöföroreningarna genom att effektivt kontrollera produktionen av föroreningar genom att anta en mer miljövänlig politik. Användning av mer miljövänliga bränslekällor och korrekt insamling och bortskaffande av avfall är några av de metoder som kan användas för att kontrollera miljöföroreningar. När ett oönskat giftigt ämne kommer in i vår annars rena miljö, kallas det föroreningar. Miljöföroreningar är ett allvarligt hot mot miljön och dess resurser.


Ironiskt nog är nästan alla orsaker till miljöföroreningar orsakade av människor. Nedan har vi presenterat några viktiga föroreningsfakta för barn för att förbättra deras kunskaper. Men föroreningarna påverkar miljön och hälsan hos flora och fauna; det är barnen som är mer mottagliga för det hälsorisker. Vi måste vidta nödvändiga åtgärder för att stävja föroreningar för att skydda våra barns hälsa och framtid. Miljöföroreningar avser införandet av externa föroreningar i miljön. Dessa föroreningar genereras främst från flera mänskliga aktiviteter som transport, industrialisering etc. Miljöföroreningar har många effekter på miljön.


Några av de stora effekterna av miljöföroreningar beskrivs nedan. Global uppvärmning hänvisar till ökningen av jordens genomsnittliga yttemperatur. Den främsta orsaken till den globala uppvärmningen är växthuseffekten som i sin tur orsakas av en stor koncentration av växthusgaser i atmosfären. Gaser som koldioxid CO 2 , vattenånga H 2 O , Metan CH 4 och dikväveoxid N 2 O är växthusgaser och släpps ut främst på grund av förbränning av fossila bränslen. Surt regn är en annan miljöförstörande effekt av föroreningar. Det hänvisar till ett regn eller en sorts nederbörd som är sur i naturen med mer koncentration av vätejoner, med andra ord är pH-nivån för surt regn låg.


Det är också mycket skadligt för växter, vattenlevande arter och byggnader. De främsta mänskliga orsakerna till surt regn är kväve- och svavelföreningar som genereras på grund av aktiviteter som elproduktion, köttproduktionsindustrier och transporter. En av de allvarligaste effekterna av miljöföroreningar är utarmning av arter både på land och i vatten. Vattenföroreningar påverkar vattnets kvalitet allvarligt, vilket gör det giftigt och skadligt att leva i för vattenlevande djur som fiskar och sköldpadda etc. De är mycket känsliga för föroreningarna och ger ofta efter för det. Markföroreningar och luftföroreningar orsakar också utarmning av arterna av flora respektive fauna. Luftföroreningar orsakar vissa allvarliga luftvägsbesvär hos såväl människor som djur.


Föroreningar påverkar inte bara miljön utan hotar också själva existensen av liv på jorden.

No comments:

Post a Comment