Tuesday, February 15, 2022

Uppsats om föroreningar

Uppsats om föroreningar



Låt oss lova att rädda vårt ekosystem. Föroreningar orsakar en störning i balansen mellan miljön och ekosystemet. Kontakta oss Vänligen hjälp oss att förbättra, Kontakta oss. Hans riktiga namn var Mohandas Karamchand Gandhi. Få GRATIS Leads för arbete hemma levererade varje vecka! När det gäller nu kommer vi nedan att diskutera typerna av föroreningar. Miljöföroreningar har blivit ett stort problem för att rädda vår planet, uppsats om föroreningar.





Börja din resa, spåra dina framsteg, växa med samhället och så mycket mer



När världen omfamnade urbanisering, såg moder natur att de grönare länderna förvandlades till moderna städer och metropoler. Det som följde är ett spår av naturkatastrofer som signalerar att något är fel med planeten jorden. Föroreningar efterfrågas alltmer under skrivandet i skol- och högskoleprov samt konkurrensutsatta prov. Detta eftersom det är en relevant miljöfråga idag. Den här bloggen syftar till att hjälpa dig med nödvändig kunskap samt tips och tricks för att skriva en välskriven uppsats om föroreningar. Relaterad läsning: Uppsats om katastrofhantering. Föroreningar är införandet av skadliga material i miljön.


Dessa material kallas föroreningar. De kan skapas av mänsklig aktivitet som skräp och naturliga som vulkanaska. Föroreningar skadar kvaliteten på vatten, luft och mark. Föroreningar är ett globalt problem. Luft och vatten för föroreningar in i havsströmmarna och migrerande fiskar. Föroreningar är bland de många saker som skadar vår planet - en gång grönare och hälsosammare än den är nu. Föroreningar är ett farligt fenomen som bidrar till en rad hälsoproblem, uppsats om föroreningar. Det påverkar människolivet och den naturliga miljön i mycket stor utsträckning. Det försämrar våra naturresurser, från vattnet vi dricker till luften vi andas. När du skriver en uppsats om föroreningar måste du nämna de fyra viktigaste typerna av föroreningar som är följande:. Registrera dig för en kostnadsfri konsultation genom att klicka här!


Du kan inkludera olika orsaker och hälsoeffekter i din uppsats om föroreningar från följande tabell Lägg till orsaker och effekter i din uppsats om föroreningar beroende på vilken ordgräns du får. Innan du skriver en uppsats om förorening måste eleverna bekanta sig med formatet för uppsatsskrivandet. De uppsats om föroreningar delar av uppsatsformatet är Introduktion, Innehållstext och Slutsats. Ta en titt på följande stycken som går djupare in i detaljerna i dessa funktioner enligt en orduppsats:. Läs också: Uppsats om föroreningar på hindi. Föroreningar är den viktigaste faktorn som spelar in i obalansen i miljön. Klimatförändringar, global uppvärmning och många andra beror på föroreningar. Uppsats om föroreningar ämnen som släpps ut i miljön påverkar miljön mest.


Det finns många sätt vi kan kontrollera föroreningar, allt börjar med lite ansträngning. Ett annat sätt du kan bidra till att spara på miljön är genom att byta till e-produkter. Istället för att köpa bilar som går på bränsle byt till de som går på el. Regeringen borde anta strängare regler och förordningar. Det är hög tid att gå samman och avsluta denna kamp mot föroreningar för att förbättra framtida generationer. Det största hotet som växter jorden står inför är föroreningar. Oönskade ämnen lämnar en negativ påverkan när de väl släpps ut i en miljö. Det finns fyra typer av föroreningar luft, vatten, mark och buller.


Föroreningar påverkar livskvaliteten mer än någon människa kan föreställa sig. På grund av luftföroreningar har även tonårsbarn utvecklat olika luftvägssjukdomar. Vattenföroreningar har lett till sjukdomar hos barn, uppsats om föroreningar. Om markkvaliteten försämras på grund av sådana metoder, uppsats om föroreningar, jorden kommer att bli infertil och inga grödor skulle kunna odlas i framtiden. Regeringen har lanserat olika program under åren för att bekämpa föroreningar men individuella insatser kan också spela en avgörande roll. Börja med att byta ut plastpåsar för shopping mot tygpåsar, sluta skräpa ner på vägar och sluta slösa vatten är några av de grundläggande sakerna att börja med som kan leda till stora förändringar i miljön. Ett av de mest kritiska hoten som vår planet står inför i dagens scenario, miljöföroreningar är en global fråga som påverkar människor runt om i världen.


Det förekommer i olika former, oavsett om det påverkar luften vi andas eller vattenresurserna vi använder för flera ändamål, uppsats om föroreningar. Luftföroreningar uppstod med en ökning av koldioxidhalten, med ökningen av föroreningar som är uppsats om föroreningar luften och orsakar andningsbesvär samt hudsjukdomar för människor. På tal om den andra aspekten, där uppsats om föroreningar inget liv utan vatten. Vattenförekomsterna förorenar och blir osäkra för att dricka eller någon annan användning på grund av industriell utveckling, snabb urbanisering och olika andra orsaker. På grund av luftföroreningar är sjukdomar som kan drabba människor astma, olika hudsjukdomar, cancer etc.


Därför är det nödvändigt att ta seriösa åtgärder för att minska föroreningarna till dess kärna. På en personlig nivå kan vi minimera miljöföroreningarna genom att åka kollektivt eller samåka för att minska fordonsrök, undvika smällare på festivaler och fester kan också minska luft- och bullerföroreningarna, inte använda konstgödsel och bekämpningsmedel som kan orsaka både vatten- och markföroreningar och gå över till ekologiskt jordbruk. Regeringen kan också komma med strikta regler och förordningar för att minska industriella föroreningar. Sammanfattningsvis är alla typer av föroreningar skadliga för miljön med allvarliga konsekvenser som global uppvärmning, ojämna klimatförändringar, etc.


På grund av vår girighet och olagliga mänskliga aktiviteter går djurens oskyldiga liv förlorade. Det är dags att gå med våra händer och arbeta för att bevara och skydda miljön för nuvarande och framtida generationer. Läs också: Uppsats om miljö: exempel och tips. Uppsats om föroreningar dina skolprov, uppsats om Pollution kommer i din engelska uppsats. Miljövetenskap är ett ämne varje skola undervisar i så att du kan plocka upp några poäng från kapitlen om föroreningar och lägga till det i din uppsats. Därmed, uppsats om föroreningar hoppas bloggen som den här bloggen har hjälpt dig att förstå vad en uppsats om föroreningar måste innehålla.


Om du kämpar med dina karriärval och behöver expertvägledning, är våra Leverage Edu-mentorer här för att vägleda dig när som helst på din akademiska och professionella resa och på så sätt säkerställa att du tar välgrundade steg mot din drömkarriär. Lämna ett svar Uppsats om föroreningar svar. Din e-postadress kommer inte att publiceras. Spara mitt namn, e-post och webbplats i den här webbläsaren till nästa gång jag kommenterar. En app för alla dina utlandsstudier Ladda ner x. En app för alla dina utlandsstudier behöver veta mer x. En app för alla dina behov av att studera utomlands. Börja din resa, spåra dina framsteg, växa med samhället och så mycket mer. Skanna QR-koden för att ladda ner Leverage Edu-appen. W Att skriva. Relaterad läsning: Uppsats om katastrofhantering Den här bloggen innehåller: Vad är förorening? Typer av föroreningsorsaker och hälsoeffekter av föroreningar Format för uppsats om föroreningar Uppsats om föroreningar Exempeluppsats om föroreningar i Uppsats om föroreningar Exempeluppsats om föroreningar i ord Tips om hur man skriver en uppsats om föroreningar Tips om att minska föroreningar Hur ofta kommer en uppsats om föroreningar i skolprov?


Nedladdning av föroreningsuppsats PDF. Källa: Pinterest. Källa: goodreads. Källa: stresslesscountry, uppsats om föroreningar. Källa: Mindre plast. Lämna ett svar Avbryt svar Din e-postadress kommer inte uppsats om föroreningar publiceras. Ta första steget idag. Prata med en expert. Du kanske också gillar, uppsats om föroreningar. Läs mer 15 minuters läsning. Oavsett om du är elev eller anställd, uppsats om föroreningar, att skriva en ledighetsansökan är en färdighet som du... Läs mer 16 minuters läsning. C CBSE-guide. Läs mer 7 minuters läsning. Nedbränning av fossila bränslen, utsläpp från industri, bygg- och jordbruksverksamhet, utsläpp från fordon.


Mänskligt ljud som konstruktion, högtalare etc och naturliga ljud som åskväder och djur. Avfallshantering, uppsats om föroreningar, industri- och jordbruksverksamhet, överdriven användning av konstgödsel och bekämpningsmedel.





hur man skriver en uppsats om orsak och verkan



Vi behöver anpassa olika åtgärder för att minska miljöföroreningarna. Några av dem inkluderar plantering av träd, minskad användning av icke-förnybara resurser, korrekt omhändertagande av avfall, etc. Det är varje individs ansvar att rädda vår miljö från att bli förorenad. Vi borde behandla vår jords miljö som vår mor. Det ger oss också näring. Om klimatet blir förorenat då, hur kan vi överleva? Jorden ger oss så många naturresurser för vår hälsa och tillväxt. Men allt eftersom tiden går, blir vi mer själviska och fortsätter att förorena vår miljö.


Vi vet inte att om vår miljö blir mer förorenad då, kommer det i slutändan att påverka vår hälsa och framtid också. Det kommer inte att vara möjligt för oss att överleva på jorden lätt. Det är onödigt att säga att miljöföroreningar har förstört och spridit dess giftiga tentakler inuti människans grundläggande behov, dvs. Det påverkar vårt inandning, drickande och ätande. Det skadar också djurens hälsa tillsammans med människor. Olika saker förorenar luften som gasformiga utsläpp från motorfordonständningar och industrier, förbränning av fossila bränslen i luften, etc. Det fasta industriavfallet, oljeutsläpp, plastdeponier och stadssopor som slängs i vattnet förorenar floden och haven. På samma sätt förstör oorganiska förfaranden inom jordbruket jordens bördighet.


Som ni vet att vatten används för att dricka, jorden som används för att producera mat och luften används för att andas, alla dessa tre förorenade element för in sina föroreningar i kroppen och resulterar i sjukdomar. De sjukdomar som uppstår på grund av miljöföroreningar består av kronisk obstruktiv lungsjukdom, astma, lungcancer, hudcancer, blyförgiftning, hjärt- och kärlsjukdomar och stroke, strålningsförstärkta cancerformer, kvicksilverförgiftning, medfödda funktionsnedsättningar, allergier, lungsjukdomar på grund av yrkesexponering för många toxiner och många fler.


Listan är oändlig. Vår jord går på väg mot en ohälsosam framtid för alla levande varelser. Så vi måste bli medvetna om de faktorer som förorenar vår miljö och vidta några nödvändiga åtgärder för att hålla vår framtid säker och hälsosam. Vår miljö består av både levande och icke-levande saker. De levande varelserna inkluderar djur, växter och andra mikroorganismer, medan luft, vatten, jord, solljus etc. Närhelst någon form av toxicitet tillförs vår omgivning under en avsevärt lång tid, leder det till miljöföroreningar. Några av de viktigaste typerna av föroreningar är luft, vatten, mark, buller, ljus och kärnkraftsföroreningar. Rök från industrier, husskorstenar, fordon och bränslen orsakar luftföroreningar. Bortfallna industriella lösningsmedel, plaster och annat avfall, avlopp etc.


Användning av bekämpningsmedel och avskogning är de främsta orsakerna till markföroreningar. Det onödiga tutandet av fordonen, användning av högtalare leder till bullerföroreningar. Även om det är svårt att inse ljus- och kärnföroreningarna är dessa lika skadliga. För starkt ljus förbrukar mycket energi samtidigt som det hotar miljöbalansen på flera sätt. Onödigt att säga att de negativa effekterna av en kärnreaktion varar i många decennier framöver. Alla beståndsdelar är sammankopplade med varandra. När naturens kretslopp fortsätter, överförs toxiciteten hos en komponent till alla andra komponenter också.


Det finns olika sätt genom vilka föroreningen fortsätter att cirkulera i miljön. Vi kan förstå det med ett exempel nedan. När det regnar löses luftens föroreningar gradvis upp i vattendragen och jorden. När grödor odlas på fälten absorberar deras rötter dessa skadliga giftiga ämnen genom den förorenade jorden och vattnet. Samma mat intas av både djur och människor. På så sätt når den toppen av näringskedjan när växtätarna konsumeras av köttätarna. Konsekvenserna av miljöföroreningar kan ses i form av svåra hälsosjukdomar. Fler människor lider av andningsproblem, svagare immunitet, njur- och leverinfektioner, cancer och andra kroniska sjukdomar.


Vattenlivet, inklusive både flora och fauna, utarmas snabbt. Jordkvaliteten och skördekvaliteten försämras. Den globala uppvärmningen har blivit en stor fråga till följd av miljöföroreningar som världen måste klara av. De smältande isbergen i Antarktis har resulterat i stigande havsnivåer. Naturkatastrofer som frekventa jordbävningar, cykloner etc. Incidenter i Hiroshima-Nagasaki och Tjernobyl i Ryssland har lett till irreparabel skada på mänskligheten. Som svar på dessa katastrofer vidtas alla möjliga åtgärder av de olika länderna i världen. Fler medvetenhetsprogram organiseras för att utbilda människor om farorna med miljöföroreningar och behovet av att skydda vår planet. Grönare sätt att leva blir populära.


Energieffektiva glödlampor, miljövänliga fordon, användning av sol- och vindenergi är för att nämna några. Regeringar betonar också att plantera fler träd, eliminera plastprodukter, bättre återvinning av naturligt avfall och minimal användning av bekämpningsmedel. Denna typ av ekologisk livsstil har hjälpt oss att skydda många växt- och djurarter från att dö ut samtidigt som jorden har blivit en grönare och hälsosammare plats att leva på. Förekomsten av ett ämne i miljön som kan vara skadligt för människor, växter eller djur är vad vi kallar en förorening och denna händelse kallas miljöförorening. Vi vet redan mycket om det, men vi tänker göra väldigt lite för att kontrollera det. Kanske har vi ännu inte känt den direkta inverkan det redan har haft på våra liv.


Till exempel har det nyligen gjorts en studie av WHO som hävdar att medellivslängden för en person som bor i Delhi har minskat med 10 år bara på grund av exponeringen för de skadliga ämnen som en person som bor i Delhi tvingas andas i. Enkelt sagt, miljöföroreningar, även om en oro för hela världen, har ännu inte sett några konkreta steg mot sin kontroll. Miljöföroreningar brukar anses vara en referens till luftföroreningar. Det är dock en allmän term som används för att hänvisa till föroreningar som förekommer i luft, mark och vatten samt andra former av föroreningar som de som orsakas av värme, ljus, radioaktiva material och buller. Varje typ av miljöförorening har sin egen uppsättning källor, av vilka några lätt kan identifieras medan andra kanske inte är direkta föroreningskällor, även om de kan utlösa samma.


Till exempel -. Industriavfall — Det avfall som genereras från olika industrier är en viktig orsak till vatten-, luft- och markföroreningar. Det kemiska avfallet från industrier förorenar vattnet i en sådan utsträckning att det har förekommit fall där människor i vissa regioner i världen lider av specifika sjukdomar på grund av närvaron av förorenat vatten runt dem. Dessutom blandas rök eller skadliga gaser som svavel, kväve och kol som frigörs som rester från industrin med luft och förorenar den. Fordon — Användningen av fordon har blivit skenande och det har skett en massiv tillväxt under det senaste decenniet. Även om användningen av fordon har gynnat oss i större utsträckning, har utsläppen från fordonen lett till en massiv ökning av luftföroreningarna.


Faktum är att många städer i världen har tvingats skriva ut strategier som udda och jämna, där fordon trafikerar udda eller jämna dagar baserat på deras registreringsnummer bara för att stävja de växande luftföroreningarna i sådana städer. Dessutom har den enorma användningen av petroleumbränslen lett till utarmningen av fossila bränslen från marken, vilket ytterligare utarmar de resurser som är tillgängliga för mänskligheten. Jordbruksavfall — På grund av den ständigt växande befolkningen har efterfrågan på jordbruksprodukter ökat mångfaldigt. Detta har lett till en skenande användning av bekämpningsmedel och kemikalier för att öka produktiviteten.


Denna praxis har dock sin del av effekterna på miljön. Till exempel har bomullsbältet i Punjab i Indien varit en välsignelse för bomullsindustrin, men samtidigt har människor som bor i denna region visat sig lida av olika former av cancer på grund av den stora användningen av bekämpningsmedel och kemikalier i denna region. område. Befolkningsöverväxt och tekniska framsteg har alla lett till en ökad efterfrågan på resurser för optimal överlevnad. Vi får dock inte glömma att miljön har tvingats betala ett enormt pris för detsamma och vi borde alla vara ansvarsfulla nog att göra vårt för att bromsa den ständigt ökande miljöföroreningen, annars kan det bli svårt för framtiden generationer för att överleva på denna planet.


Bättre metoder som användning av solenergi, vindenergi och andra ekologiskt säkra tekniker kan säkert betraktas som ett alternativ för att leva i en hälsosam och föroreningsfri miljö. Indien är det näst mest folkrika landet i världen och hem för över 1. Det är ett land med underbara och spektakulära landskap, rikliga naturresurser och en av de mest eftertraktade semesterdestinationerna. Den indiska regeringen har utlyst undantagstillstånd för miljöföroreningar i stadsområdena. Nivån av farliga och giftiga föroreningar i luft, vatten och mark har gått långt över säkerhetsgränsen. Tung industrialisering, urbanisering och en del urgamla metoder som att bränna jordbruksavfall har lika mycket bidragit till det eländiga miljötillståndet i Indien.


New Delhi, Indiens huvudstad, skapade globala rubriker nyligen när det dök upp bland de 10 mest förorenade platserna på jorden. Indiens högsta domstol har infört ett förbud mot gamla bensin- och dieselfordon i Delhi. Trots många ansträngningar från regeringens sida för att hantera förorenande utsläpp från industrierna och använda alternativa trafikmekanismer, fortsätter lufttillståndet att försämras. De största källorna till luftföroreningar är trafik, kraftverk, industri, förbränning av avfall, matlagning med ved och kol. Utsläpp av växthusgaser utgör ett realtidshot mot koncentrationen av giftiga ämnen i luften. Eftersom industrisektorn i Indien bevittnar en produktiv tillväxt.


Som ett resultat blir markföroreningar ett stort problem i alla delar av landet. Markföroreningar utgör ett alarmerande hot mot jordbrukets produktivitet, livsmedelssäkerhet och människors hälsa. Området med bördig mark försämras för varje dag som går genom användning av kemikalier för att få bättre produkter. Tillväxten av städer i Indien har använt jord som en diskho för ständigt större mängder kommunalt avfall. Stora mängder mark går till spillo som dumpningsplatser både i och i utkanten av städer. Dessa dumpningsplatser kan ses som betesmarker för nötkreatur vilket kan leda till många hälsorisker.


I Indien är vi inte nya när det gäller vattenföroreningar. Jordbruk är den främsta nödvändigheten för landet och tydligen har miljöpåverkan på klimatet enormt påverkat monsunerna. Enorma mängder avfall, inklusive metaller som bly, giftiga kemikalier som kommer från industrier dumpas i floder och vattendrag. Den största källan till vattenföroreningar i Indien är det orenade avloppsvattnet. Vissa byar i Indien utövar fortfarande avföring i det fria, vilket ytterligare förorenar de närliggande vattendragen. Ganga och Yamuna är rankade bland de 10 mest förorenade floderna i världen. Buller är en annan brännande fråga i Modern India. Trafikstockningar på vägarna, galna ljud av tutande tut, fabrikssirener, rysande ljud från drift av maskiner och högt ljud från högtalare bidrar i hög grad till den enorma ökningen av buller.


Miljöföroreningar har resulterat i utbrott av så många hälsoproblem för en genomsnittlig indier. Indien undertecknade det historiska klimatavtalet i Paris den 24 november tillsammans med Nationerna vid FN:s högkvarter i New York. Indien har åtagit sig att effektivt genomföra Parisavtalet om klimatförändringar. Indiens premiärminister Shri. Indien har också undertecknat ett avtal med Tyskland om tekniskt samarbete under det indo-tyska energiprogrammet — Green Energy Corridors IGEN-GEC. Eftersom plast är en stor förorening har Maharashtras delstatsregering konkurrensförbud mot plastpåsar från den 23 juni. Meddelandet utfärdat av Maharashtra delstatsregering förbjöd tillverkning, användning, försäljning, cirkulation och lagring av plastmaterial som påsar, skedar, tallrikar och andra engångsartiklar.


Förbudet omfattar även förpackningsmaterial och termokol. Den plast som används för förpackning av läkemedel och läkemedel, mjölk och behandling av fast avfall är dock undantagen från förbudet. Stränga lagar tillämpas för att kontrollera bullerföroreningar. Olika icke-statliga organisationer arbetar dag och natt för att utbilda genomsnittsindianerna om de negativa effekterna av föroreningar på deras mentala och fysiska hälsa. Regeringen driver rigorösa kampanjer genom tv, filmer, tryckta medier och andra sådana butiker för att uppmuntra människor att utöva en miljövänlig livsstil.


Man kan inte förneka att den förorenade miljön i urbana Indien är en tickande bomb. Produktiv industrialisering för tillväxt av den nationella ekonomin har uppenbarligen äventyrat till och med en frisk fläkt i de indiska städerna. Brist på allmänhetens deltagande i genomförandet av stränga lagar för att bekämpa miljöföroreningar är ett annat stort problem. Folkhälsan i Indien är i allvarlig risk. Den indiska regeringen arbetar för att implementera lösningarna på en större duk, till exempel genom att byta till ren energi, regler för att minska utsläppen av skadliga föroreningar och en kampanj för att sprida kunskap om de negativa effekterna av miljöföroreningar. Den viktigaste aspekten är att uppmuntra det indiska folket att ge bort sina uråldriga metoder som i stort sett är farliga för miljön.


Förorening enligt definitionen i ordboken är införandet eller närvaron av ett ämne som är skadligt eller har giftiga effekter på miljön. Föroreningar förklaras vidare som införandet av föroreningar i den naturliga miljön som kan orsaka en negativ förändring. För att vara grundläggande, miljöföroreningar orsakar skador på miljön och som i sin tur skadar människor i miljön. Förekomsten av miljöföroreningar är när omgivningen är förorenad av föroreningar; detta medför vissa förändringar som negativt påverkar vår vanliga livsstil. De viktigaste komponenterna eller delarna av föroreningen är föroreningar och de är huvudsakligen avfallsmaterial av mycket olika former.


Föroreningar orsakar en störning i balansen mellan miljön och ekosystemet. Utveckling och modernisering har fört med sig en kraftig ökning av föroreningarna och detta har gett upphov till olika mänskliga sjukdomar och viktigast av allt global uppvärmning. Det finns många olika former av miljöföroreningar inklusive vatten, luft, radioaktivt, mark, värme, buller och ljus. För varje form av förorening finns det två föroreningskällor; icke-punkt- och punktkällorna. Det är mycket lätt att övervaka, identifiera och kontrollera punktkällorna till förorening medan icke-punktföroreningskällorna är ganska svåra och svåra att kontrollera.


Industrier från hela världen, även om de har skapat välstånd och välstånd, har ständigt stört ekologiska balanser och undersökt biosfären. Nedfallet från experiment, rökavfall, industriella avloppsvatten och de virvlande gaserna är en konstant fara för hälsan, förorenar och förorenar både vatten och luft. Det olämpliga bortskaffandet av industriavfall har blivit en källa till både vatten- och markföroreningar. Det kemiska avfallet från de olika industrierna kan orsaka föroreningar till floder, sjöar, hav och även till mark och luft genom utsläpp av ångor.


Kommersiellt och hushållsavfall är källor till miljöföroreningar när avfallet inte kasseras på rätt sätt. Fordon som använder diesel och bensin avger rök och även röken som avges vid kokning av kol förorenar vår miljö. Innan du skriver en uppsats om förorening måste eleverna bekanta sig med formatet för uppsatsskrivandet. Nyckeldelarna i uppsatsformatet är Introduktion, Innehållstext och Slutsats. Ta en titt på följande stycken som går djupare in i detaljerna i dessa funktioner enligt en orduppsats:.


Läs också: Uppsats om föroreningar på hindi. Föroreningar är den viktigaste faktorn som spelar in i obalansen i miljön. Klimatförändringar, global uppvärmning och många andra beror på föroreningar. Oönskade ämnen påverkar miljön mest när de släpps ut i miljön. Det finns många sätt vi kan kontrollera föroreningar, allt börjar med lite ansträngning. Ett annat sätt du kan bidra till att spara på miljön är genom att byta till e-produkter. Istället för att köpa bilar som går på bränsle byt till de som går på el. Regeringen borde anta strängare regler och förordningar. Det är hög tid att gå samman och avsluta denna kamp mot föroreningar för att förbättra framtida generationer.


Det största hotet som växter jorden står inför är föroreningar. Oönskade ämnen lämnar en negativ påverkan när de väl släpps ut i en miljö. Det finns fyra typer av föroreningar luft, vatten, mark och buller. Föroreningar påverkar livskvaliteten mer än någon människa kan föreställa sig. På grund av luftföroreningar har även tonårsbarn utvecklat olika luftvägssjukdomar. Vattenföroreningar har lett till sjukdomar hos barn. Om jordkvaliteten försämras på grund av sådana metoder, kommer jorden att bli infertil och inga grödor kan odlas i framtiden. Regeringen har lanserat olika program under åren för att bekämpa föroreningar men individuella insatser kan också spela en avgörande roll.


Börja med att byta ut plastpåsar för shopping mot tygpåsar, sluta skräpa ner på vägar och sluta slösa vatten är några av de grundläggande sakerna att börja med som kan leda till stora förändringar i miljön. Ett av de mest kritiska hoten som vår planet står inför i dagens scenario, miljöföroreningar är en global fråga som påverkar människor runt om i världen. Det förekommer i olika former, oavsett om det påverkar luften vi andas eller vattenresurserna vi använder för flera ändamål. Luftföroreningar uppstod med en ökning av koldioxidhalten, med ökningen av föroreningar som förorenar luften och orsakar andningsbesvär samt hudsjukdomar för människor. På tal om den andra aspekten, det finns inget liv utan vatten.


Vattenförekomsterna förorenar och blir osäkra för att dricka eller någon annan användning på grund av industriell utveckling, snabb urbanisering och olika andra orsaker. På grund av luftföroreningar är sjukdomar som kan drabba människor astma, olika hudsjukdomar, cancer etc. Därför är det nödvändigt att ta seriösa åtgärder för att minska föroreningarna till dess kärna. På en personlig nivå kan vi minimera miljöföroreningarna genom att åka kollektivt eller samåka för att minska fordonsrök, undvika smällare på festivaler och fester kan också minska luft- och bullerföroreningarna, inte använda konstgödsel och bekämpningsmedel som kan orsaka både vatten- och markföroreningar och gå över till ekologiskt jordbruk.


Regeringen kan också komma med strikta regler och förordningar för att minska industriella föroreningar. Sammanfattningsvis är alla typer av föroreningar skadliga för miljön med allvarliga konsekvenser som global uppvärmning, ojämna klimatförändringar, etc. På grund av vår girighet och olagliga mänskliga aktiviteter går djurens oskyldiga liv förlorade. Det är dags att gå med våra händer och arbeta för att bevara och skydda miljön för nuvarande och framtida generationer. Läs också: Uppsats om miljö: exempel och tips. I dina skolprov kommer uppsatsen om Pollution att komma i din engelska uppsats.


Miljövetenskap är ett ämne varje skola undervisar i så att du kan plocka upp några poäng från kapitlen om föroreningar och lägga till det i din uppsats. Därför hoppas vi att bloggen som den här bloggen har hjälpt dig att förstå vad en uppsats om föroreningar måste innehålla. Om du kämpar med dina karriärval och behöver expertvägledning, är våra Leverage Edu-mentorer här för att vägleda dig när som helst på din akademiska och professionella resa och på så sätt säkerställa att du tar välgrundade steg mot din drömkarriär. Lämna ett svar Avbryt svar. Din e-postadress kommer inte att publiceras. Spara mitt namn, e-post och webbplats i den här webbläsaren till nästa gång jag kommenterar. En app för alla dina utlandsstudier Ladda ner x. En app för alla dina utlandsstudier behöver veta mer x.

No comments:

Post a Comment