Monday, February 7, 2022

Uppsats om social förändring

Uppsats om social förändring



Anekdoten fungerar som ett sätt att förmedla att förändring är möjlig på institutioner och att människor i processen faktiskt är uppsats om social förändring att rekonstruera samhället och hur det fungerar, uppsats om social förändring. Socialpsyk Situation: Min manliga rumskamrat var sen till jobbet och hade bråttom. Sociala medier som påverkar onlinedejting Sociala medier Ord: Längd: 3 Sidor Dokumenttyp: Kommenterad Bibliografi Uppsats: Genomsnittlig livslängd är ett index för framsteg om världen växer bättre, uppsats om social förändring. Theo Spanos Dunfey är verkställande direktör för Global Citizens Circle, en ideell organisation som samarbetar med SNHU i ett gemensamt uppdrag att lyssna, lära och vidta hållbara åtgärder för att skapa positiv social förändring. Sociala kognitiva och beteendemässiga dryckesord: Längd: 3 sidor Dokumenttyp: Uppsats:





sociala förändringar



Den här sista veckan tar du med dig dina färdigheter i att kritiskt utvärdera forskning till en avslutande diskussion om vad det innebär att komponenterna i en forskningsstudie är logiskt sammankopplade. Som ni minns från tidigare veckor hänvisar denna koppling till anpassning. Uppsats om inriktning och social förändring. Du överväger också de sociala förändringarnas konsekvenser av forskning. Som framtida forskare och forskare inom dina områden har du sannolikt haft, och kommer att fortsätta att ha, möjligheter att tillämpa dina Walden-lärande erfarenheter för att göra skillnad i andras liv. Den här veckan kommer du att se över det inbördes förhållandet mellan forskningskomponenter för att fastställa kriterierna för att utvärdera anpassningen.


Du kommer också att överväga sambandet mellan forskning och social förändring när du reflekterar över dina nyvunna forskningskunskaper och färdigheter. I den uppsats om social förändring av forskning, anpassning och social förändring kommer att vara viktiga ämnen att återvända till när du förbereder dig för nästa kurser i forskningssekvensen och fortsätter din utveckling som forskare-utövare. Tänk till exempel, uppsats om social förändring, vilka kriterier används inom din disciplin för att utvärdera anpassningen av forskningskomponenter. Och på vilket sätt kommer din framtida forskning att bidra till din identitet som forskare-praktiker som är dedikerad till positiv social förändring? För den här diskussionen kommer du att överväga kriterier för att utvärdera anpassningen mellan de olika komponenterna i en forskningsstudie, uppsats om social förändring.


Du kommer också att reflektera över din roll som en positiv social förändringsagent genom forskning. Lägg upp en förklaring av kriterierna du kan använda för att utvärdera anpassningen mellan uppsats om social förändring insamlingsmetoder och andra forskningskomponenter, såsom problem, syfte, forskningsfrågor och design. Sedan, reflektera över kursinnehållet, diskutera i vilken utsträckning dina nyvunna forskningskunskaper och färdigheter kan stödja din roll som en agent för positiv social förändring. Var specifik och ge ett exempel. Vogt, W. När ska användas uppsats om social förändring forskningsdesign.


New York, NY: Guilford Press. Alternativa hälso- och sjukvårdsuppdrag. Identifiera minst en alternativ hälsoprofession, såsom PA-C, och. Den här sista veckan tar du med dig dina färdigheter i att kritiskt utvärdera forskning. WhatsApp oss. Hem Hur man beställer tjänster Vårt team Studiefrågor. Klara av Uppsats om social förändring. Singelblogg Hemstudiefrågor Justering och social Uppsats om social förändring Uppsats. 6 januari, myperfectwords. co Inga kommentarer am. Med dessa tankar i åtanke: Senast dag 4 Lägg upp en förklaring av kriterierna du kan använda för att utvärdera anpassningen mellan datainsamlingsmetoder och andra forskningskomponenter, som problem, syfte, forskningsfrågor och design.


Föregående Föregående Advanced Physical Assessment Module Essay. Tips och tricks från vår blogg. Alzheimeruppdrag forskningsuppsats myperfectwords. co 6 januari, mån - sön: 10:00 - 22:00 Lafayette Ave, Brooklyn, NY stöduppsats över hela världen, uppsats om social förändring. Hem Hur man beställer tjänster Vårt team Study Frågor Meny. Följ oss. Facebook Twitter Instagram LinkedIn, uppsats om social förändring. Copyright © myperfectwords. Alla rättigheter förbehållna. Sekretesspolicy Användarvillkor.





propagandauppsats



Till exempel, säger Krishan Kumar från University of Kent i Canterbury11, att samhället får sin del av uppmärksamheten; men som det är passande och absolut nödvändigt i varje diskussion om revolution, är det statens egenartade natur och kris som upptar scenens centrum. Till exempel, George Yaney 12 vid University of Maryland uppger att det är nästan helt baserat på sekundära källor ... Som de tidigare diskuterade situationerna har visat har de flesta av de sociala förändringarna sina rötter inom andra områden, vilket innebär att biltillverkarna ständigt måste bedöma och se över helheten av de modifieringar som visar en förmåga att påverka branschen, såväl som dess konsumenter.


Den riktade situationen är att kunna identifiera och betjäna kundernas behov redan innan kunderna blir medvetna om existensen av dessa behov. Dessutom finns det en ond cirkel i den meningen att samhället genererar effekter på bilindustrin, men sedan, förändringen synd industrin genererar förändringar i samhället. Till exempel, när bilindustrin svarar på kundernas krav ökar och förändras dessa krav. De efterfrågar till exempel högre nivåer av socialt ansvar på alla globala, nationella och sociala nivåer, vilket inkluderar element som: miljöansvar genom att minska industriella föroreningar, såväl som...


Ändra roll för kvinnor under de sena åren I "A Hazard of New Fortunes" utforskar William Dean Howells ett antal teman genom samspelet mellan huvudpersonerna i romanen. Mycket av hans fokus kretsar kring kvinnorna i boken och dessa kvinnors interaktion med varandra och med män. Howells skriver om frågor som var samtida till tiden för bokens publicering i Inte en tillfällighet markerade s början på ett betydande uppsving i kvinnorörelsen. Kvinnor skulle bli allt mer högljudda om sina åsikter och börja organisera sig för ett direkt angrepp på de institutioner som var så...


Bandura, et al. I det andra mönstret av influenser i den strukturella modellen, anstränger föräldrar sina ansträngningar på karriärval och utveckling främst genom sin inverkan på sina barns bedömningar av själveffektivitet, utbildningsambitioner och skolastiska prestationer. Författarna tror att vissa medborgare har blivit " Allen och Ng skriver att många medlemmar av Labourpartiet "kände sig förvirrade och förrådda" när alliansen gick bort från välfärdsstatens politik och in i nyliberalismen. Ett annat resultat av Labour Alliances övergång från välfärd till nyliberalism var en "ökning i fattigdom...


Partiet funnits bara några år, och hade egentligen aldrig någon större effekt på rikspolitiken. De progressiva kvinnliga reformatorerna arbetade också för social förändring. De ville att kvinnor skulle ha rösträtt, och det var en av deras främsta orsaker. I slutändan hjälpte de till att skapa det nittonde tillägget, den 26 augusti, som gav kvinnor rätt att rösta. De var också till stor del ansvariga för det artonde tillägget, som antogs den 19 januari, som förbjöd försäljning och distribution av alkoholhaltiga drycker i landet. Kvinnorna arbetade också för andra progressiva sociala reformer, som boende och säkerhetsvillkor.


Några av de mest kända kvinnliga reformatorerna var socialarbetaren Jane Addams, som förespråkade bosättningshus och sociala reformer för kvinnor och familjer, Charlotte Gilman, en feminist och författare som skrev om nya roller för kvinnor, och Margaret Sanger, en förespråkare för preventivmedel. och kvinnors rättigheter. Det föränderliga…. Social rättvisa Vilken av dessa gör mest för dig och varför? Jag valde tre principer för social rättvisa som jag tror är grundläggande för arbetet, genom att var och en stöder konstruktionerna av strukturellt våld och kulturellt våld. Dessa principer är följande: Förstå hur makt fungerar. Utmana våra säkerheter. Konfrontera frågor om makt. Jag tror inte att arbete med social rättvisa kan ske utan en avsiktlig odling av kritiskt medvetande.


För att förstå hur makt fungerar är det avgörande att förstå de strukturer som etablerar fattigdom för vissa klasser eller grupper av människor, och att förstå hur kulturellt våld validerar det strukturella våld som förekommer. Ett rationellt humanistiskt förhållningssätt till analys av kultur och samhälle kräver förmågan att se maktrelationer tydligt och att kunna identifiera hur maktens och auktoritetens dynamik kan påverkas för att främja social integration och... samhällsvetenskap: kvantitativa, kvalitativa och blandade metoder. Det finns dock en annan klassificering av forskning - utvärderingsforskning - som ofta används i organisationer.


Utvärderingsforskning kan använda sig av alla dessa olika metoder, även om den har ett annat mål än akademisk forskning. I motsats till användningen av den vetenskapliga metoden som i kvantitativ forskning, är utvärderingsforskning mer inriktad på att erbjuda praktiska data som kan användas för att maximera organisatoriska resurser och är specifikt ägnad åt programutvärdering. Viss utvärderingsforskning använder sig av standardmässiga kvalitativa metoder i traditionen av den vetenskapliga metoden. Ett lika vanligt tillvägagångssätt är dock "ledningsorienterade systemmodeller". Två av de vanligaste av dessa är PERT, programutvärderings- och granskningstekniken och... Songs of Tahrir"-videon stöder alla fyra av Danahers huvudsakliga påståenden i "Music and Social Movements.


Olika typer av musiker från flera genrer och generationer deltog alla i protesterna på Tahrirtorget och riskerade sina liv för att uppmuntra den fredliga sociala revolutionen. Videon visar hur musik faktiskt var en integrerad del av den arabiska vårens sociala rörelse när den utspelade sig i Egypten på Tahrirtorget. I synnerhet visar videon "Songs of Tahrir Square" hur musik skapar ett delat medvetande och en delad identitet byggd kring ett engagemang för fredlig förändring och demokratisk revolution. Videon visar också hur musik inspirerar känslor, som ofta är kollektiva känslor som krävs för att locka människor till rörelsen och behålla de som redan är en del av den. Fetma, övervikt och undervikt har alla effekter som är negativa på självkänslan hos många barn och ungdomar som om de inte kontrolleras kan ha långsiktiga effekter på framgången i livet för dessa barn och deras allmänna lycka i framtiden. Moran, The persistent of kroniska sjukdomar i fler i utvecklingsländerna än i de utvecklade länderna.


Världshälsoorganisationen hävdar att en fjärdedel av dödsfallen i de minst utvecklade länderna kommer att orsakas av de så kallade icke-smittsamma sjukdomarna, WHO. I detta avseende kan ett stort oväntat folkhälsoproblem i utvecklingsvärlden ökad fetma i barnpopulationer vilket kan leda till stora sociala och ekonomiska bördor för dessa utvecklingsländer under de kommande åren, Freedman et al. Detta sjukvårdsproblem finns i nästan alla delar av världen och Arabiska viken är inte undantagen. Högsta domstolens chefsdomare Warren och Rehnquist Jämför och kontrasterar tillvägagångssätt för brottsförfaranden av U. Högsta domstolar: The Warren vs. Rehnquistdomstolen En vanlig filosofisk debatt inom rättssamfundet är när det tillvägagångssätt som förespråkas av så kallade 'konservativa' domare som ofta kallas strikt konstruktionism ställs mot mer 'liberala' och friare tolkningar av konstitutionella ord och historia.


Under en stor del av 1900-talet sades det ofta att de mer liberala uttolkarna av konstitutionen "vinner kriget" när det gäller denna fråga, tack vare chefsdomaren Earl Warrens ordförande underrättelsetjänst. Besluten från Warren Court återspeglade dess djupa oro för individen, oavsett hur lågt"... Innovation Det finns ett antal problem i detta scenario. De två anställda tar upp några intressanta, praktiska problem. Men ledningen kan redan ha tagit itu med dessa problem. Det finns alltså en punkt där ledningen måste agera på sina strategier, med vetskapen om att den redan har övervägt de frågor som Vernon och Bud tar upp. Nyckeln nu är att ledningen måste ändra sättet som dessa två tänker och få dem med på förändringen.


Motstånd mot förändring uppstår av flera skäl. Vissa människors mentala modeller är i huvudsak icke-flexibla, och som ett resultat av detta är de oförmögna eller ovilliga att föreställa sig förändring. Detta gör dem motståndskraftiga mot förändring. Den första frågan företaget måste ställa är om dessa två motsätter sig förändring för att de har tänkt igenom denna fråga och har legitima farhågor om företagets strategi, eller för att de helt enkelt är motståndskraftiga... Changing Landscape: Hur industrialiseringen och andra sociala förändringar förändrade 1800-talets Amerikas ansikte Det sena 1800-talet i Amerika kännetecknades av seismiska politiska förändringar i det sätt på vilket amerikaner levde sina ekonomiska liv.


Förutom de förändringar som inbördeskriget åstadkom i Amerika, fanns det också en ökande klyfta mellan behoven hos amerikaner i städer och på landsbygden. U. blev mer etniskt mångfald på grund av den ökade invandringen och nyligen frigivna afroamerikaner försökte hitta sin politiska röst. Den allt mer dominerande urbana kulturen i norr tillsammans med interjektionen av nya politiska partier och kulturer var djupt hotande för många amerikaner och väckte anklagelser om att Amerika höll på att bli mer "europeiskt". För jordbrukare på landsbygden innebar det den skrämmande ökningen av storföretag och banker som hade blivit makteliterna...


Familjens roller Familjeenheten fungerar verkligen som en mekanism för att säkerställa överlevnaden för den mänskliga arten, precis som "familje"-enheter i djurvärlden fungerar främst för att säkerställa att de unga avkommorna når en ålder då de kan överleva på egen hand. Intressant nog - och för att utöka analogin - betyder begreppet "överleva på egen hand" inte att överleva isolerat, förutom för de få djurarter för vilka en ensam existens i normen. För vissa djurarter dikteras faktiskt en ensamtillvaro av efterfrågan på territorium med stora vidder av vildmark eller prärie som krävs för deras uppehälle. Men för människans överlevnad på egen hand tolkas det främst som en känslomässig mognad - att uppnå en vuxen kapacitet - med en stark ekonomisk överlagring.


I takt med att samhället blir mer mångsidigt, kommer exempel på hur familjer stöder detta självständiga liv som är inkapslat i sociala grupper som är... Socialpsykologi Tillämpad socialpsykologi avser tillämpningen av socialpsykologiska teorier och forskning i praktiken. Socialpsykologi är studiet av mänskligt beteende i sociala situationer. Fältet hämtar lika mycket från sociologi som psykologi, för att beskriva frågor som kön, ras och makt men från ett mer individualistiskt perspektiv. Medan sociologin är mer intresserad av de makroprocesser som formar samhället och dess institutioner, handlar socialpsykologin om den roll individen spelar och hur sociala faktorer formar personlig identitet och beteende.


Tillämpningen av socialpsykologi kan vara inom en rad yrkesområden inklusive privat rådgivning, skolrådgivning eller socialt arbete. Några av de viktigaste tillämpningarna av socialpsykologi är inom området för offentlig policyanalys och utveckling, eller inom administration. Frågor som attityder, övertygelser, värderingar och normer utreds i forskningen, liksom problem relaterade till kriminalitet och aggression. Jag ska…. Social förändring genom kvinnlig idrott Främja social förändring genom kvinnlig idrottsledarskap Problemen som ropar efter lösningar på social förändring Ingen som är intelligent, läskunnig och som är uppmärksam skulle kunna undvika det faktum att stora delar av världen idag är i behov av fräscha och kreativa sätt att lösa kulturella och sociala konflikter och att bygga bättre samhällen där familjer känner sig trygga och framtiden verkar trygg.


Krig, blodsutgjutelse, rasistiskt raseri och tanklöst militärt blodbad – förutom det oroande, pågående våldet mot kvinnor – utgör för mycket av dagstidningarnas förstasidor. Dramatiska sociala förändringar behövs desperat, och planerna för dessa förändringar har ännu inte utarbetats av nuvarande politiska ledning i USA och på andra håll. Under den första veckan i oktober, till exempel: självmordsbombare dödade 19 oskyldiga turister på Bali; bilbombsexplosioner dödade många medborgare och... Även om ekonomiska, politiska och sociala strukturer hade förändrats under minst ett sekel tidigare, hade den industriella revolutionen en enorm och långtgående inverkan på omstruktureringen av socioekonomiska klasser.


Industriell kapitalism flyttade den ekonomiska maktens centrum till den privata sektorn, och ekonomiska system blev mycket mer decentraliserade än någonsin tidigare på grund av marknadskapitalismens framväxt. Den nya ekonomiska regimen krävde nya politiska institutioner, som i sin tur förändrade sociala strukturer. 1800-talets sociala formationer inkluderade en fritidsklass känd som bourgeoisin och arbetarklassen, känd som proletariatet, medan de nya politiska ideologierna som stödde kapitalismen inkluderade liberalism och socialism. Före upplysningen var europeiska sociala, ekonomiska och politiska institutioner beroende av kyrkans auktoritet Burke, n. Den franska revolutionen var ett förebud om de nya sociala och politiska institutionerna som liberalism och socialism.


Monarkiskt styre var ett minne blott; en gång fröna till... Social Advocacy in Counseling Social Advocacy har beskrivits av vissa rådgivningsteoretiker som ett "femte kraft"-paradigm som bör anses konkurrera om inte ersätta andra stora rådgivningspsykologiska paradigm angående beteende och psykisk ohälsa Ratt, Social Rättvisa Social rättvisa är rättvisa eller opartiskhet som utövas i samhället, särskilt som det implementeras av och inom olika nivåer av sociala klasser i ett samhälle. En verkligt socialt rättvis befolkning skulle baseras på principerna om solidaritet och jämlikhet, skulle beakta och upprätthålla värderingar, mänskliga rättigheter och värdigheten för varje person i samhället Bell, social välfärd -- dess ursprung och bidrag När började social välfärd som en policy för att hjälpa dem som kämpade för att hitta tillräckligt med mat, eller som lider av en sjukdom - eller på annat sätt i behov av ett lyft från regeringen?


Varför lanserades social välfärd från början -- och vilka grupper eller individer var avgörande och i slutändan inflytelserika när det gäller den sociala välfärdsrörelsen? Dessa frågor kommer att behandlas och kritiseras i denna artikel med hjälp av tillgänglig vetenskaplig litteratur. När social välfärd började för fyrahundraåttiosju år sedan i en del av Storbritannien som kallas East Anglian-regionen, utsattes bönder för fruktansvärda missväxter - på grund av dunkande, oändliga regn - och dessa förhållanden resulterade i svält, enligt en referentgranskad artikel i Accounting History Review Bisman, Som svar på denna kris i , utsåg den brittiska kronan "kommissionärer" för att genomföra undersökningar av viss befolkning...


Faktum är att två tredjedelar av staterna i Amerika redan har legaliserat marijuana på något sätt, och många andra överväger detta skademinskande tillvägagångssätt även för sina egna medborgare. Denna trend drivs delvis av insikten om att enorma skatteintäkter kan genereras från handel som tidigare bedrevs på den svarta marknaden, och det är rimligt att antyda att dessa trender kommer att fortsätta långt in i överskådlig framtid. För att få några nya insikter om föregångarna till dessa trender, är syftet med denna artikel att undersöka hur förändrad moral påverkade...


Vad var syftet med förbudet? Vilka grupper och områden som generellt stödde rörelsen? Syftet med förbudet var skenbart att minska alkoholrelaterade brott och det lidande som alkoholism orsakade individer, familjer, särskilt kvinnor och barn, och samhället som helhet. Ändå bestod den till stor del av infödda protestanter på landsbygden och det fanns också en stark anti-invandrarkänsla inom rörelsen. Den våldsamt rasistiska Klu Klux Klan, till exempel, stödde också förbud. I urbana lägen var stämningen mot förbud mycket annorlunda. Generellt sett var religionen mindre inflytelserik i städerna, och många människor tjänade på att sälja alkohol.


För europeiska invandrare, särskilt de från katolska länder, hade alkohol en mycket viktig plats i deras kulturella världsbild. Även om förbud kan ha verkat som ett godartat försök att skydda kvinnor och barn från... Changing Institutions in Modernity Fokus för vecka 9s läsning, Newmans "Architects of change" ligger på social förändring. Det är avgörande att notera att just detta kapitel fungerar som slutsatsen för en bok baserad på institutionalism. Som sådan noterade författaren att han ville avsluta manuskriptet på en mer positiv ton som var mindre byråkratisk och som gav optimism för förändring inom några av de otaliga institutionerna som diskuterades i detta arbete som helhet. Kapitlet börjar med en långvarig fallstudie om en man i Storbritannien som kunde genomföra förändringar i den nationella hälsovårdspolicyn för att hjälpa sin son som led av en sjukdom.


Anekdoten fungerar som ett sätt att förmedla att förändring är möjlig i institutioner och att människor i processen faktiskt hjälper till att rekonstruera samhället och hur det fungerar. Författaren beskriver sedan sammanhanget... Socialpsykologi är ett mycket brett fält som tar in de många varianterna av gruppdynamik, uppfattningar och interaktioner. Dess ursprung går tillbaka till det sena århundradet, men det blev verkligen ett stort område under och efter andra världskriget, för att förklara fenomen som aggression, lydnad, stereotyper, masspropaganda, konformitet och tillskrivning av positiva eller negativa egenskaper till andra grupper. Bland de mest kända socialpsykologiska studierna är Stanley Milgrams lydnadsexperiment och Irving Janus Feenstras grupptänkande forskning Kapitel 1.


Myndighetspersoner är mycket viktiga för att påverka gruppers beteende och attityder, vilket reklampionjärer som Edward Bernays och nazistiska propagandister som Josef Goebbels insåg tidigt på 1900-talet. Människor kategoriserar naturligt andra i grupper och tillskriver dem värderingar, attityder och stereotyper, samtidigt som de också tenderar att gynna medlemmar i sin egen grupp Feenstra Kapitel 2. Socialpsykologer har... Sociala medier och nödkommunikation Sociala medier nödkommunikation Sociala medier populära kritisk kris nödkommunikation. Responders som kommunicerar offentliga sociala medier, offentlig kommunikation, responders.


Individer ger viktig information katastrof För- och nackdelar Sociala medier har gjort det möjligt för människor att kommunicera med en stor grupp människor i realtid. Integreringen av sociala medier i mobila enheter har också spridit dess räckvidd, vilket har möjliggjort enkel kommunikation mellan individer. I en nödsituation kommer människor att använda sociala medier för att dela information med andra och relevanta myndigheter. Detta skulle göra det möjligt för räddningspersonal att bättre förstå nödsituationen, vilket skulle göra det möjligt för dem att göra de nödvändiga förberedelserna. Vit, Folk har lättare att rapportera nödsituationer med hjälp av sociala medier. Statliga myndigheter har upptäckt att människor först kommer att dela en nödsituation på sociala medier, och de övervakar sociala webbplatser för att reagera snabbt på alla...


Socialt nätverk och dess effekter på den utvecklande hjärnan Den ökande mängden tid som barn investerar i datorsystem i sina hem och institutioner har faktiskt väckt oro över hur användningen av datorinnovation kan göra en skillnad i deras liv - från att hjälpa till med forskning till att utlösa depression att motivera hemska vanor. Den här korta artikeln ger en genomgång av den begränsade studien om effekterna av persondatoranvändning på barns fysiska utveckling. Preliminär studie rekommenderar till exempel att tillgången till datorsystem ökar den totala mängden tid som barn investerar framför en TV eller datorskärm på bekostnad av andra individuella uppgifter, vilket utsätter dem för fara för övervikt.


Samtidigt rekommenderar intellektuell studie att att spela videospel kan vara en viktig grund för datorvana på grund av det faktum att det ökar barnens förmåga att checka ut och ta bilder i... Det är i vilken utsträckning vi bryr oss om riktningen för social förändring som vi kan försöka forma den och bidra till att skapa den typ av "förändring vi vill se i världen. Det viktiga är att frasen väcker frågan, vilken typ av förändring vill vi se i världen? Jag föreställer mig att vår partner och värdinstitution, Southern New Hampshire University SNHU, också tänker på denna fråga dagligen när den försöker "förvandla studenters liv.


Vi kan utöva vår makt att påverka förändringar på olika sätt. GCC gör det genom diskussioner mellan människor med olika åsikter och bakgrund. SNHU gör det genom att erbjuda prisvärda och innovativa pedagogiska samhällsvetenskapliga utbildningar online och liknande campusstudier, och nu även i flyktingläger i Afrika. SCI utövar sitt inflytande genom att sammanföra sociala aktivister med filantroper runt om i världen. Detta är förvisso höga mål, och de kräver vår ständiga uppmärksamhet och obegränsade fantasi för att föreställa oss en bättre värld.


Du kanske tycker att det är bra, men undrar varför du ska bry dig, varför du ska ta tid från ditt otroligt fulla schema för att vidta åtgärder och ännu viktigare, hur du till och med kan hjälpa till att skapa positiv social förändring. Jag skulle vilja föreslå att det inte är så svårt om vi börjar på den mest grundläggande nivån, relationsbyggande. När vi lyssnar respektfullt på andra som har andra åsikter och livserfarenheter än vår egen tar vi första steget i att lyssna; vi accepterar att det finns otaliga perspektiv och synpunkter på de flesta frågor av oro.


Om vi ​​verkligen vill vara deltagare i verklig förändring kan vi inte stanna vid acceptans, utan vi måste ha samtal som pushar och drar, som ber oss att ge och ta. Och om vi är villiga att göra det, kan vi hitta de punkterna för enighet och komma samman om dem. Vi behöver inte medge de punkter som definierar våra värderingar utan hitta sätt att arbeta tillsammans mot positiv förändring som återspeglar våra gemensamma värderingar. Det är konsten att principiella kompromisser som har kraften att skapa en mer bestående förändring. Global Citizens Circle har i över fyra decennier samlat olika grupper av människor för utmanande diskussioner om frågor som sträcker sig från konfliktlösning och försoning till utbildningsreformer och ekonomisk jämlikhet.


Vi har sett katoliker och protestanter från Nordirland sitta ner tillsammans och diskutera deras gemensamma hopp om fred. Vi har tagit emot sydafrikanska landsflyktingar som en gång kallades "terrorister" i sitt eget land och som senare blev ledare för det landet. Analys av förändringar kräver ofta identifiering av primära och sekundära orsaker; det kan också kräva att man fastställer den faktor eller variabel som verkar som den omedelbara utlösande faktorn för förändring. Det finns många möjliga källor till social förändring. Som tidigare föreslagits kan nya teknologiska verktyg och procedurer bidra till förändring.


Historiker och samhällsvetare har skrivit om de sociala effekterna av teknologi, inklusive för att nämna några tryckpressar, ångmaskiner, tåg, löpande band, glödlampor, filmer, skogsbrukstekniker, bilar, tv-apparater och programmerbara chips. Förändringar kan också vara resultatet av ny politik som införts av nationella regeringar, till exempel de immigrationspolitiska förändringarna som utvecklats i USA under tiden eller av handlingar från utländska regeringar eller grupper som hotar eller faktiskt invaderar ett samhälle. Miljövariabler har också varit viktiga för att åstadkomma social förändring; långvariga torka, översvämningar, orkaner, jordbävningar och vulkanutbrott har bidragit till sociala förändringar i samhällen runt om i världen.


Under de sista decennierna av 1900-talet blev globaliseringen, etableringen av utarbetade transnationella nätverk för finansiering, produktion och marknadsföring en kraftfull källa till förändring i många samhällen. Social förändring har länge uppmärksammats inom en mängd olika områden. Aristoteles, som skrev på 300-talet f.Kr., frågade efter den bästa formen av social organisation där människor kan leva i stadsstaten, drog han slutsatsen och hur denna bästa form utvecklas från förändringar i enklare former av associationer. Under 1800- och 1900-talen inspirerade sociala förhållanden i många samhällen romanförfattare, dramatiker och andra författare att föra fram förändringsfrågor för allmänheten.


Det var dock tidigt 1800-talsfilosofer och samhällsvetare som Henri de Saint-Simon och Auguste Comte som, influerade av stora omvälvningar under sin livstid och idéer om sina föregångare från upplysningstiden, är krediterade med att börja moderna ansträngningar för att förstå social förändring. De såg förändring som framsteg och antog att utvecklingsdynamiken styrde förändringen i alla samhällen. Senare på talet gjorde många samhällsvetare och filosofer som Karl Marx, Herbert Spencer, William Graham Sumner och Lester Frank Ward fenomenet social förändring till ett fokus för uppmärksamhet och följde samma utvecklingsantagande.


Ungefär samtidigt fick Marx idéer om klasskonflikt som nyckelkällan till förändring inflytande; några år senare började sociologen Max Webers analys av den kausala betydelsen av föreställningar och värderingar få ett vetenskapligt erkännande. Strax efter uppmärksammade andra sociologer som Ralf Dahrendorf, William Domhoff och Pierre Bourdieu vikten av konflikter och maktskillnader som källor till förändring. Under seklets senare år hade antagandet att social förändring styrdes av utvecklingsdynamik till stor del förkastats, och fokus låg på att beskriva och förstå förändringar i specifika samhällen och situationer.


Detta exempel på social förändringsuppsats publiceras endast i utbildnings- och informationssyfte. Om du behöver en anpassad uppsats eller forskningsuppsats om detta ämne, använd våra skrivtjänster. com erbjuder pålitliga anpassade uppsatsskrivande tjänster som kan hjälpa dig att få höga betyg och imponera på dina professorer med kvaliteten på varje uppsats eller forskningsartikel du lämnar in.

No comments:

Post a Comment