Wednesday, February 16, 2022

Vad ska jag skriva min uppsats om

Vad ska jag skriva min uppsats om



College Personal Essay Om du letar efter något att ta dig före i spelet, är det här det bästa du kan försöka göra det. Guider för att skriva uppsatser 10 vad ska jag skriva min uppsats om. När han ser tillbaka tror han att han kan ha blivit avvisad, åtminstone delvis, eftersom hans uppsats var så spridd. Vad gör eller upplever du där, och varför är det meningsfullt för dig? Gemensamma appuppsatser Del 2: Förskriva din gemensamma appuppsats Brainstorming Vanliga appessäämnen Friskrivningstidslinjer för uppsatsskrivning: hur du skriver ditt personliga uttalande om Common App om du har sex månader på dig, vad ska jag skriva min uppsats om, tre månader, en månad eller ännu mindre Del 3: Välja ditt gemensamma appuppsatsämne Del 4: Skriva din gemensamma appuppsats Vilken "typ" av uppsats måste du skriva?





Snabbnavigering



Covid-uppdatering: För att hjälpa studenter genom denna kris kommer The Princeton Review att fortsätta vår återbetalningspolicy "Enroll with Confidence". För fullständig information, klicka här. De flesta selektiva högskolor kräver att du skickar in en uppsats eller ett personligt uttalande som en del av din ansökan. Det kan låta som en syssla, och det kommer säkert att kräva en hel del arbete. Men det är också en unik möjlighet som kan göra skillnad vid beslutstillfället. Antagningskommittéer lägger mest vikt på dina gymnasiebetyg och dina testresultat. Men selektiva högskolor får ansökningar från många värdiga studenter med liknande poäng och betyg - för många för att erkänna. Så de använder din uppsats, tillsammans med dina rekommendationsbrev och fritidsaktiviteter för att ta reda på vad som skiljer dig från de andra begåvade kandidaterna.


Du har en unik bakgrund, intressen och personlighet. Det här är din chans att berätta din historia eller åtminstone en del av den, vad ska jag skriva min uppsats om. Det bästa sättet att berätta din historia är att skriva en personlig, eftertänksam uppsats om något som har betydelse för dig. Var ärlig och äkta så kommer dina unika egenskaper att lysa igenom. Antagningstjänstemän måste läsa otroligt många högskoleuppsatser, varav de flesta är förglömliga. Många elever försöker låta smarta snarare än att låta som sig själva. Andra skriver om ett ämne som de inte bryr sig om, men som de tror kommer att imponera på antagningshandläggarna.


Du behöver inte ha startat eget eller har ägnat sommaren åt att vandra vad ska jag skriva min uppsats om Appalachian Trail. Högskolor letar helt enkelt efter omtänksamma, motiverade studenter som kommer att tillföra något till förstaårsklassen. Det kan vara en upplevelse, en person, en bok – allt som har haft en inverkan på ditt liv. Vem som helst kan skriva om hur de vann stormatchen eller sommaren de tillbringade i Rom. När du återkallar dessa händelser måste du ge mer än play-by-play eller resplanen. Beskriv vad du lärde dig av erfarenheten och hur det förändrade dig. En student som kan få en antagningshandläggare att skratta går aldrig vilse i blandningen.


Men se upp. Vad du tycker är roligt och vad en vuxen som arbetar på en högskola tycker är roligt är förmodligen olika. Vi varnar för one-liners, vad ska jag skriva min uppsats om, limericks och allt annat - färg. Lägg den åt sidan i några dagar och läs den igen. Sätt dig själv i en antagningshandläggares skor: Är uppsatsen intressant? Flöda idéerna logiskt? Avslöjar det något om den sökande? Det du skriver i din ansökningsuppsats eller ditt personliga uttalande ska inte motsäga vad ska jag skriva min uppsats om annan del av din ansökan – den bör inte heller upprepas.


Det här är inte platsen att lista dina utmärkelser eller diskutera dina betyg eller testresultat. En lärare eller högskolerådgivare är din bästa resurs. Och innan du skickar iväg den, kontrollera, kontrollera igen och tredubbla sedan för att se till att din uppsats är fri från stavnings- eller grammatikfel. Läs mer: Vanliga frågor om ansökningsuppsatser och hur man svarar på dem. Ta kontakt med våra utvalda högskolor för att hitta skolor som både matchar dina intressen och som letar efter studenter som du. Lär eller handledare åt oss. Collegeberedskap. Alla rättigheter förbehållna. Princeton Review är inte anslutet till Princeton University.


Sekretesspolicy CCPA Sekretessmeddelande Användarvillkor Webbplatskarta. Nyss sedda. Hitta din drömskola. Genom att skicka in min e-postadress. Jag intygar att jag är 13 år eller äldre, samtycker till att ta emot marknadsföringsmeddelanden från The Princeton Review och samtycker till användarvillkoren, vad ska jag skriva min uppsats om. Berätta din historia för högskolor Så vad skiljer dig åt? Gör en SAT. SAT-förberedande kurser. ACT-förberedande kurser. Anmäl dig nu. Enrollment Advisor GRANSKA ank. Studentstöd GRANSKA ank. Registrera Book Go. Timmar mån-fre 9AM ET Lör-Sön 9AM-20PM ET. Öppettider mån-fre 09:00-21:00 ET lör-sön AM-17:00 ET. College SAT ACT PSAT AP-test SAT-ämnestest. Graduate GRE GMAT LSAT MCAT DAT OAT. Akademiska ämnen Matematik Engelska Samhällskunskap AP Support.


Hitta Vad ska jag skriva min uppsats om College College Rankings College Råd ansöker om College Financial Aid. Institutionella partnerskap K Home Tutor. Resurser Webbseminarier Råd Artiklar Videor LiveOnline Privat Handledning Mobilappar Lokala kontor Rådgivare. Vill du få SPECIALERBJUDANDEN från The Princeton Review? Ja, jag älskar att spara pengar! Nej tack, jag betalar fullt pris.





generator för uppsatsintroduktion



Att välja ett bra ämne och öppna det på ett bra sätt är nyckeln till att komma in på college. Vilka är de bästa idéerna för antagningsuppsatser? Vad du ska skriva om är naturligtvis upp till dig, men här är 5 idéer för att skriva en högskoleuppsats, som kan hjälpa till att skapa en övertygande uppsats:. Det är inget svårt att skriva en högskoleuppsats, men återigen, det skiljer sig från skolbrev du hade skrivit tidigare. Om du behöver hjälp kan du alltid få hjälp. Det finns många pålitliga skrivtjänster som PapersOwl, där du kan få den bästa hjälpen från professionella skribenter. Medlemmar av antagningskontoret för utbildningsinstitutioner som läser uppsatser, vill bara höra din unika och ärliga berättelse. Försök inte framstå som någon annan bara för att imponera på läsaren. Var dig själv och var ärlig - det är huvudtanken!


Det finns ingen anledning att använda höga ord eftersom allt som läsaren vill är att se vilken typ av person du är utan att gräva i ordböcker på jakt efter betydelsen av de använda termerna. Hon är en kompetent skribent med fem års erfarenhet av akademiskt skrivande online. Under åren har hon skaffat sig tillräckligt med expertis inom områden som affärer, medicin, psykologi, teknik, kommunikation och filosofi, bland andra specialiseringsområden. Uppsatsskrivguider 10 likes. Uppsatsskrivguider 15 likes. Uppsatsskrivguider 60 likes. Fyll bara i formuläret, tryck på knappen och oroa dig inte! Tack för ditt intresse för vårt företag. Tyvärr anställer vi inte skribenter nu på grund av lågsäsong. Vi granskar gärna din ansökan i framtiden. glömt ditt lösenord. Plagiatkontroll Gör kontrollen Akademisk redigering Be om hjälp Provdatabas Visa provbas.


eller uppenbarelse, och i själva verket kan det komma senare. Tricket som Michael och Anita gör är att snurra upplevelsen framåt så att den betyder något för resten av deras liv. Anita blir liten med sin reflektion: hon berättar om hur hon lärde sig att se konst och konstfulla upplevelser i sitt vardagliga liv, och i små, lugna stunder är detta särskilt bra för Anita eftersom det utvidgar henne bort från bara den hyperintensiva hånet provkonkurrent hon kan stöta på som. Så, tänk om han började varje stycke med ett annat miniögonblick där han spelade piano och gjorde ett misstag? Punkt 2: Andra gången jag stökar till — jag är tretton, och... osv. Den cirkulära uppsatsen: I den här uppsatsen börjar författaren med en scen eller bild eller koncept och kommer sedan att cirkla tillbaka till den scenen eller bilden eller konceptet före slutet av uppsatsen för att förstå den första öppningen.


Den här uppsatsen sprider spänning. Hur kom jag hit? The Mini-Odyssey Essay: Den sista klassiska och kraftfulla modulen är den gamla goda problemdrivna uppsatsen. I den här typen av uppsats, vår hjälte du, möter författaren en utmaning i första stycket, och sedan ägnas uppsatsen åt att visa oss hur det löses. Så Michael kan distribuera berättelsen kronologiskt, visa oss först de dåliga nyheterna problemet, sedan zooma ut för att reflektera, sedan visa oss hur han tog sig an utmaningen, förmodligen misslyckas med att möta det perfekt första gången, och sedan så småningom möta det framgångsrik lösning. Det är bara några fler narrativa möjligheter för att strukturera din uppsats. Outlining fungerar utmärkt för vissa människor som en taktik innan du skriver, och vi rekommenderar det alltid.


För andra kan det vara svårare än att bara börja skriva. Vad gör eller upplever du där, och varför är det meningsfullt för dig? Hjärtat av det utspelar sig i en sportbar, och hon kan, på pappret, för antagningskommittén tyckas vara ett osannolikt inbitet fotbollsfan. Så vi börjar vid baren och Ramya sätter scenen med en anekdot:. Det hade varit en tuff vecka i skolan – drama med min kompisgrupp, hårda tester, orkesterträning, ansträngande fotbollsövningar – men jag visste var jag hörde hemma på en söndag. På Dee's Sports Bar i San Jose, tillsammans med min pappa, tittade på vårt team...


Hon berättar också om Dee's själv och tar chansen att visa antagningskommittén att hon har narrativa färdigheter i att bara lägga märke till saker:. I slutet av fotbollssäsongen visste personalen vad vi ville sitta... vi var lojala mot Dee's, precis som vi var tvungna att vara lojala mot Patriots, även när de verkade svika oss. Genom att berätta detta som en historia har Ramya gett antagningskommittén en människa att relatera till från hoppet. Tidningar kallar samma sak för en nutgraph, och akademiska uppsatser kan referera till det som ditt avhandlingsuttalande.


Alla dessa termer pekar på en sak: det är här du ropar, HEJ! DETTA ÄR VAD MIN UPPSTÄLLNING HANDLAR OM! Dee's är där jag lärde mig att vara lojal – mot mitt team, Patriots, från hela landet – men också mot min far, mot mina vänner och mot mig själv. Kroppsstycke 1: I det här stycket kommer Ramya att berätta något mer om lojalitet och varför det är viktigt. Ramya behöver föra fram det – att berätta något som visar mognad, visar en förmåga att reflektera och introspektera som kommer att komma väl till pass i college och vuxen ålder... Kroppsstycke så hon använder sitt nästa stycke för att göra en större poäng: vilka andra typer av lojalitet som finns på Dee's på en söndag som får henne att reflektera över. Och även efter att ha skisserat misslyckas många människor med att följa deras konturer. Jag var trött på att strömma spelen på min dator och ha det fördröjt innan varje större spelning.


Jag vill tacka Dee's Sports Bar för att du lärde mig livsläxor som jag kommer att bära med mig resten av mitt liv. Tack för att du visar mig vikten av lojalitet, relationer och skratt. Jag har alltid varit lojal mot Patriots... Ramya börjar med att försöka tala om för oss vem hon är på ett stort, inledande, halsrensande sätt, istället för att välja en specifik väg till vem hon är. Vilket leder oss till Tips 1: Ta din tillflykt till anekdoten, till det specifika, till det särskilda. Allt blir lättare om du väljer något specifikt. Många författare – av högskoleuppsatser och andra medier – blir stressade och tror att de måste förmedla hela sig själva i en uppsats.


Och det kommer ironiskt nog att åstadkomma motsatsen, vilket gör att din uppsats ser formlös och slingrande ut, och kommunicerar därför väldigt lite om dig. Leta efter ditt första deklarativa uttalande! Lojalitet blir nu riktigt viktigt som tema. Vanligt fel 2: Döljer ditt examensarbete eller begraver det för lågt. Strax före 17.00 söndagen den 13 oktober satt jag i en bar och höll fast vid en känsla av optimism som höll på att försvinna snabbt. Ställningen var , och Patriots hade missat för många chanser. Med drygt en minut kvar att spela frågade min pappa – mannen som var ansvarig för att ta mig, en åring, till en bar – uppgiven om vi skulle gå. Jag påminde honom om att ett sant sportfan aldrig ger upp sitt lag, oavsett situation.


Och efter ett mirakel av en drive som avslutades med en oförglömlig passning in i hörnet av endzone av min idol, Tom Brady, uppstod en dyning av upprymt jubel och high-fiving från fansen i baren oavsett om vi hade känt varandra tidigare. Lojalitet förde oss alla samman. Ett annat vanligt fel 3! Detta var skyltstycket Ramya nådde efter några omgångar av redigeringar:. Det finns några olika typer av lojalitet. Lojalitet till ett team, till ett företag, till andra människor – till och med till sig själv. Mycket jobbar här!


Ramya vill prata om ett abstrakt begrepp – lojalitet. Många unga författare vill reflektera över saker som välgörenhet, service, ledarskap, lojalitet, vänskap, vänlighet, moral, etc – det här är stora ämnen. Att återgå till konturen, eller göra konturen halvvägs, skulle råda bot på det. Tips 4: Prova en omvänd kontur. Förresten: Tips 5: skriv ut saker! Ta sedan din utskrift och skriv ut vilken funktion varje stycke har i marginalen. Kan bli lite tufft, eller hur? Ramya led aldrig av något av dessa problem; hon lät som sig själv även i tidiga utkast. När du läser högt kan du fånga det. Tips 8: Rätt uppsatsröst är den mest polerade versionen av din talröst. Så jag är skyldig Dee's Sports Bar en överraskande summa.


I slutet av säsongen visste personalen vad vi ville äta och var vi ville sitta, så sportbaren kändes som ett andra hem. På turerna till och från pratade vi om allt från skola till politik till popkultur. Och vi pratar om idrott som jämlikar. Min bästa vän sa en gång till mig att varken hon eller hennes pappa var villiga att anstränga sig extra för att hitta en gemensam grund. Och jag insåg hur lyckligt lottad jag hade: sport erbjuder min pappa och mig ett outtömligt ämne som vi alltid kan vända oss till. Baren hjälpte mig också att ta reda på ännu en sorts lojalitet – mot mig själv. Junioråret var ett känslomässigt år, fullt av svåra akademiker och det oundvikliga sociala dramat som följer med gymnasiet.


Baren visade mig att jag behövde se fram emot något bekvämt - en plats utan dramatik, inga skyldigheter och ett gemensamt mål eller åtminstone en gemensam desperat önskan om seger. I baren brydde sig ingen om vad jag fick på mitt senaste matteprov eller vilken pojke som bad min vän att bala. Allt som betyder något är spelet. Detta inkluderade att bestämma mig för att jag bara ville vara vän med människor som har en positiv inverkan på mitt liv. Det var så enkla uppenbarelser, men de gjorde hela skillnaden. Jag har alltid varit lojal mot New England Patriots. Från mina småbarnsdagar, när jag satt fascinerad framför skärmen till idag, när jag analyserar varje statistik som jag kan få tag på, älskar jag varje aspekt av laget.


Men alla dessa resor till sportbaren lärde mig viktiga lektioner som gäller bortom fotboll. Och för det är jag tacksam. Här är några aspekter av uppsatsen som är mest framgångsrika:. Ramya tillämpar tips 1 från tidigare – att ta sin tillflykt till anekdoter och detaljer – med stor effekt. Resultatet är en minnesvärd, unik öppning som tvingar oss att fortsätta läsa. Genom att diskutera lojalitet mot sig själv visar Ramya mognad, oberoende och förmågan att växa och ta till sig lektioner. Resultatet är en uppsats som är lättläst men ändå mogen och, viktigast av allt, autentisk för hennes egen röst. De utgör hörnstenen i den kvalitativa sidan av din ansökan.


Få dessa rätt och hela din ansökan börjar från styrka. Lycka till! Tänk kvalitet, inte kvantitet. För mycket feedback kan förvirra din känsla av uppdrag. Så hur vet du vem du ska ge din uppsats till? Ofta vill eleverna veta hur de ska hantera feedback som de kanske inte håller med om. Om det kommer från någon du respekterar, fundera över det på allvar, men kom ihåg att det här är din röst. Men det som är viktigast, när det gäller tidslinjen, är att du visar dina läsare hur händelsen inte bara påverkar dig nu utan kommer att fortsätta att böja ditt tänkande om dig själv och världen när åren går.


Detta är helt normalt! Ordgränsen för Common App Essay är ord. Vi rekommenderar starkt att du använder alla ord, även om du inte är skyldig att göra det. Har du använt din fem styckes uppsats fullt ut? Har din uppsats visat förändring över tid, eller personlig tillväxt? Om du gör det kommer du nära den förnuftiga ordgränsen. Många studenter har instinkten att förklara sig själva, inklusive eventuella brister eller upplevda misslyckanden, medan de skriver sina ansökningar. Dina rekommendatorer kan ha en chans att skriva något om det i sina brev, om de hade möjlighet att träffa dig under eller efter den svåra perioden.


Du kan också skriva om något som går fel i ditt personliga uttalande om det har berättande energi; det vill säga, om det skulle bli en bra uppsats oavsett om det bortförklarade ett misslyckande eller inte, fortsätt och skriv om det. Om du har något som du tror får dig att verka som en mindre idealisk sökande, förvandla det till din styrka genom att förklara vad du lärde dig av det. Avsnittet Common App Ytterligare information erbjuder möjligheten att ge sammanhang om svårigheter du kan ha mött under gymnasiet. Det här är ett annat ställe du kan tänka dig att förklara dåliga betyg eller liknande. Till exempel:. Under mitt första år, när mina föräldrar gick igenom en svår skilsmässa, blev jag distraherad och stressad, och mina betyg blev lidande som ett resultat.


Jag kunde dock arbeta med mina lärare under sommaren efter mitt första år och gick sommarskola för att kompensera för svaga prestationer. Min familj reparerade sig också efter några år och tid i familjeterapi. Även om jag ångrar mina dåliga betyg från nian, är jag stolt över att jag kunde förbättra mig snabbt som tvåa och att jag utvecklade både starkare studievanor och taktik för att hantera känslomässig stress som ett resultat. Det andra svaret är specifikt och visar också på mognad som uppnåtts tack vare en svår period. Shirag Shemmassian är grundaren av Shemmassian Academic Consulting och en av världens främsta experter på högskoleantagning. Under de senaste 15 åren har han och hans team hjälpt tusentals studenter att komma in i toppprogram som Harvard, Stanford och MIT med hjälp av hans exklusiva tillvägagångssätt.


Medicinska skolan Antagning College Antagning. Medical School Admissions MCAT Dagens fråga College Admissions. Medical School Admissions Consulting MCAT Tutoring Residency Admissions Consulting. Medicinsk skola antagning College antagning Medicinsk residency antagning MCAT. Läs mer om tjänster Gå med i vårt team. Dina betrodda rådgivare för antagningsframgångar. Bloggintagningar och testförberedande resurser för att hjälpa dig komma in på dina drömskolor. Lär dig hur du kommer på ett unikt ämne och välj rätt uppmaning om Common App Essay för att skriva ett starkt personligt uttalande och komma in på ditt drömhögskola. Plus, ett exempel på Common App Essay i full längd. Gemensamma appuppsatser Del 2: Förskriva din gemensamma appuppsats Brainstorming Vanliga appessäämnen Friskrivningstidslinjer för uppsatsskrivning: hur du skriver ditt personliga uttalande om Common App om du har sex månader, tre månader, en månad eller ännu mindre Del 3: Välja ditt gemensamma appuppsatsämne Del 4: Skriva din gemensamma appuppsats Vilken "typ" av uppsats måste du skriva?


Översikt Skriva och revidera: vanliga fel Del 5: Vanliga appuppsatsexempel Del 6: Vanliga frågor. Del 1: Introduktion Att ansöka till college: frasen ensam kan ingjuta skräck i hjärtan på gymnasieelever, och även i de av oss som har upplevt upplevelsen. Vad är den vanliga applikationen? Den rangordnade listan Varför spelar den gemensamma appuppsatsen – och alla andra högskoleuppsatser – betydelse? Kan ditt barn använda extra hjälp för att skicka in fantastiska högskoleansökningar? Klicka här för att boka en kostnadsfri konsultation för att lära dig hur vi kan hjälpa dig. Del 2: Förskriva din gemensamma appuppsats. Brainstorming av vanliga appuppsatser och arbeta med uppmaningar 2–3 veckor Gå igenom de vanliga appprompterna och identifiera vilka som får din juice att flöda.


Rekommenderad läsning: Hur man effektivt skriver om ett funktionshinder i en högskoleuppsats Uppmaning 3: Reflektera över en tid då du ifrågasatte eller ifrågasatte en tro eller idé. Tidslinjer för uppsatsskrivning: Så här skriver du din gemensamma appuppsats om du har sex månader, tre månader, en månad eller ännu mindre. sommaren innan ditt sista år. En månad—oktober till november för vanliga beslutsskolor: Första veckan i oktober: Brainstorma och arbeta med uppmaningar Andra veckan i oktober: Freewrite Tredje veckan i oktober: Komplett första utkastet av Common App personligt uttalande Sista veckan i oktober: Komplett andra utkastet här är där det stora revisionsarbetet kommer i Första två veckorna i november: Slutför tredje och fjärde utkast mitten av november, före Thanksgiving-rasten: Sök feedback, om du inte redan har gjort det, från en betrodd antagningsrådgivare, engelskalärare eller annan rådgivare. November: Komplettera slutgiltigt utkast Nu har du december på dig att slutföra eventuella återstående sekundära uppsatser för skolor med förfallodatum för december och januari de flesta vanliga beslutsdeadlines.


Mega kristid – med start i november om du kommer igång med din ansökan riktigt sent och är nere på mindre än en månad, använd följande tidslinje: 2–4 dagar: Brainstorma och arbeta med uppmaningar 2–3 dagar: Freewrite 48 timmar efter Freewriting slutar: Komplett första utkastet av Common App personliga uttalande 72 timmar efter första utkastet: Komplett andra utkast här är där det stora revisionsarbetet kommer in. Högskolor letar helt enkelt efter omtänksamma, motiverade studenter som kommer att tillföra något till förstaårsklassen. Det kan vara en upplevelse, en person, en bok – allt som har haft en inverkan på ditt liv. Vem som helst kan skriva om hur de vann stormatchen eller sommaren de tillbringade i Rom. När du återkallar dessa händelser måste du ge mer än play-by-play eller resplanen.


Beskriv vad du lärde dig av erfarenheten och hur det förändrade dig. En student som kan få en antagningshandläggare att skratta går aldrig vilse i blandningen. Men se upp. Vad du tycker är roligt och vad en vuxen som arbetar på en högskola tycker är roligt är förmodligen olika. Vi varnar för one-liners, limericks och allt annat som inte är färgat. Lägg den åt sidan i några dagar och läs den igen. Sätt dig själv i en antagningshandläggares skor: Är uppsatsen intressant? Flöda idéerna logiskt? Avslöjar det något om den sökande? Det du skriver i din ansökningsuppsats eller ditt personliga uttalande ska inte motsäga någon annan del av din ansökan – det ska inte heller upprepas.


Det här är inte platsen att lista dina utmärkelser eller diskutera dina betyg eller testresultat. En lärare eller högskolerådgivare är din bästa resurs. Och innan du skickar iväg den, kontrollera, kontrollera igen och tredubbla sedan för att se till att din uppsats är fri från stavnings- eller grammatikfel. Läs mer: Vanliga frågor om ansökningsuppsatser och hur man svarar på dem. Ta kontakt med våra utvalda högskolor för att hitta skolor som både matchar dina intressen och som letar efter studenter som du. Lär eller handledare åt oss. Collegeberedskap.

No comments:

Post a Comment