Wednesday, March 16, 2022

En uppsats om patriotism

En uppsats om patriotism



Jag är en författare utan någon speciell genre att välja på. Men vissa falska patrioter finns. Tidigare har många människor tjänat sina länder och till och med lagt ner sina liv för det. Skolor och högskolor bör ta initiativ till att bjuda in barn med en känsla av kärlek och respekt för sitt land. Det lär ut passion, en uppsats om patriotism, kärlek och uppoffringar mot vårt fosterland.





Korta och långa essäer om patriotism



I det här inlägget kommer du att läsa en uppsats om patriotism för studenter i ord. Den inkluderar ideologin bakom patriotism, dess betydelse, historia och om hur den fungerar? Patriotism kan definieras som egenskapen att bli patriotisk. Patriotisk är någon som har respekt, lojalitet och hängivenhet mot sin nation och starkt stöd för hemlandet. Vi har en sådan känsla av solidaritet med andra människor. Människor har en känslomässig relation med sitt land och så detta en uppsats om patriotism kallas ofta för nationell känsla och nationell stolthet, en uppsats om patriotism. Patriotism var fast relaterad till en samling nationalistiska ideal och används ofta till och med synonymt. Men kanske den viktigaste skillnaden mellan dessa två begrepp skulle vara att patrioten kände sig stolt över sitt arv på vad den gör, och oavsett vad den gör; nationalisten får den att känna sig stolt över sin nation.


Därför skapar patriotism en pliktkänsla medan patriotism skapar en känsla av arrogans och okunnighet, vilket till och med kan leda till kaos. Det innebär att försvara landet på alla möjliga sätt, arbeta för deras kamp eller vilja att skydda sina egna liv närhelst det behövs. De dyrkades mest av sina bönder och hedrades över hela världen. Idag har de drabbats av stora svårigheter för sitt land och ibland har de offrat mycket av det en uppsats om patriotism för frihet. Genom självuppoffring får de ett förevigat namn.


Således vinner många patrioter sina landsmäns hjärtan och sinnen efter att ha förlorat många saker, inklusive sina liv. Tidigare, särskilt under det mest brittiska styret över Indien, har flera människor kämpat för sitt land eller till och med offrat en uppsats om patriotism lever för en uppsats om patriotism. Ändå finns det flera människor som fortsätter att kämpa för sitt land med samma hängivenhet och är redo att ge sina liv för att skydda sitt hemland mot inkräktare eller inkräktare. Indiska revolutionärer var fulla av känslor och patriotism och har aldrig tänkt på sitt liv.


Som sådana opererade de osjälviskt för landet. Också nu tjänar många människor vårt land i vilken form de än kan, i absolut engagemang. Båda föräldrarna en uppsats om patriotism lärare måste anstränga sig för att ingjuta andan för patriotism under kommande generationer. Flera utbildningsorganisationer, förutom den 15 augusti och 26 januari, anordnar klasser, evenemang och aktiviteter. Vid det här laget verkade känslan av patriotism överträffa hela landet. En sådan miljö måste utvecklas inte bara på dessa avgörande datum utan också i allmänhet.


En nation där ungdomar älskar detta land och är motiverade att socialt och ekonomiskt förändra dess tillstånd kommer att ha en bättre chans att växa och utvecklas. För vårt land bör vi ha respekt, tillgivenhet och en känsla av gemenskap, och samtidigt bör vi inte hata vissa länder. För att förhindra att konflikterna här mellan två nationer bryter ut, en uppsats om patriotism, vi ska inte bara älska vårt land och också ha vördnad för andra länder. Vår flagga var inte bara ett tygstycke med färger på, även om det är en symbol för stolthet, en uppsats om patriotism, frihet, hängivenhet och är färgad av blodet från dem som har dött i skydd.


Och så när en person inser att de kan en uppsats om patriotism en sann patriot, en uppsats om patriotism, de uppmuntrar dem bakom honom att arbeta för att skapa ett kraftfullt, bättre och välmående land. Han verkar vara en sann patriot som kan ge bort sin karriär och allt för sitt land. En nationalist sätter vikten av landet före sin egen. Han försöker leda människor till ett sådant rätt sätt att leva. Han var snäll, medkännande, äkta och ärlig. Men vissa falska patrioter finns.


De var män av varken tro eller karaktär. De var själviska. Vi lever själva i en så liten värld. Den sanne patrioten arbetar för sitt moderland och dör. Den typen av nationalist är evig, en uppsats om patriotism. Bland dessa människor finns dagens Rajendra Prasad, Jawaharlal NehruSubhash Chandra Bose och många andra. Maharana Pratap, Shivaji och andra har varit bland många av de gamla. En nationalist måste tänka inte bara på nationellt intresse utan också från det internationella samfundet. Han måste klättra över känslorna hemma.


säger Mahatma Gandhi träffande. Uppsatsartikel Festival och evenemang Indien USA Tal Brevskrivning. Lämna en kommentar Avbryt svar Kommentar Namn E-post Webbplats Δ.





uppsats om bildspråk



Tricoloren hissas i skolor, högskolor, offentliga platser och många platser. Glada och patriotiska miljöer råder denna dag. Men vi glömmer våra patrioter efter dagens slut. Det är inte riktigt patriotiskt. Om någon varken har någon disciplin eller karaktär eller har någon känsla för moral och uppoffring. De är landets fiender. Så vi bör behålla patriotism under hela året. Patriotism är inte bara att kämpa för landet och utgjuta blod. Det inkluderar också en känsla av ansvar, sann kärlek till landet; tänka på framsteg i landet är också patriotism. Vi måste bidra med vår roll för att göra samhället bättre. Vi kan börja med att implementera ett bra utbildningssystem, hjälpa behövande och fattiga människor i samhället, bli en del av ekonomisk utveckling och agera initiativtagande för att undanröja sociala ondska.


Vi kan också spela vår roll genom att donera hjälpmedel till de erkända trusterna. Jämlikhet är en viktig aspekt av patriotism som inkluderar att se alla som lika oavsett kast, färg och religion. Att rösta på våra makthavare i landet är också en avgörande del. Det hjälper nationens medborgare att få bättre faciliteter. Så allt vi borde rösta för att välja rätt ledare. Det är också en del av patriotismen. Läkare, vetenskapsmän, politiker, soldater och andra medborgare uttrycker sin patriotism genom sitt hårda arbete för nationens tjänst. Det ses i kritiska situationer som krig, pandemier, naturkatastrofer och nationella nödsituationer. I coronavirus-pandemin visade våra läkare och sjuksköterskor sin hängivenhet mot sitt land.


Sanna patrioter älskar alltid att leva och dö för sitt fosterland. De är hedrade och berömda i livet och även efter döden. En sådan patriot är odödlig. Bland sådana stora män finns Mahatma Gandhi, Rani Lakshmi Bai, Subhash Chandra Bose, Bhagat Singh, Sardar Vallabh Patel, Dr. Vårt land har haft många patrioter tidigare och många finns kvar än idag. Men patriotismens anda var särskilt synlig bland folket i Indien under brittiskt styre. Bhagat Singh är känd som en sann patriot, han skulle verkligen befria vårt land från den brittiska regeringens klor. Han deltog i olika frihetskamper och startade en revolution och han var så hängiven sitt uppdrag att han inte tänkte två gånger innan han offrade sitt liv för sitt fosterland.


Förutom att vara en del av olika självständighetsrörelser för att driva ut britterna ur landet, främjade Bose också hinduisk-muslimsk enhet. Den berömda sångerskan Sarojini Naidu från sin tid var också en hjärtans patriot, han deltog i frihetskampen och bidrog till att befria landet från brittiskt styre. Han spelade en viktig roll i Civil Disobedience Movement, vilket ledde till att han arresterades tillsammans med andra framstående frihetskämpar. Han arresterades också under Quit India-rörelsen men hans patriotiska känslor undertrycktes inte.


Regeringen, skolor och andra institutioner bör ta initiativ för att utveckla andan av patriotism bland medborgarna. Patriotism bleknar med tiden, detta ses sällan hos den yngre generationen nuförtiden. En självisk person är en som alltid tänker på sig själv och sätter sina intressen över allt och å andra sidan handlar patriotism om att älska ett land osjälviskt. En person som är väldigt uppslukad av sig själv och lägger stor vikt vid sig själv och sina behov, kan aldrig bli en patriot. Alla är upptagna med att tjäna pengar för att göra sina liv bekvämare och bättre än de runt omkring dem. Det finns knappast område att tänka på något annat i ett sådant scenario. Kärleken till landet och att tjäna landet är nästan bortglömd nuförtiden.


Istället för att arbeta för att förbättra ett land och bidra till dess utveckling, flyttar dagens ungdomar till andra länder på jakt efter en bättre livsstil. Om en sådan mentalitet existerar i medvetandet hos dem som fanns där för flera år sedan, skulle de aldrig ha kämpat för landets frihet. Medan många hävdade att britterna var patrioter under hans regeringstid, var några av dem falska patrioter som utnyttjade situationen för att fullfölja sina själviska motiv. Än idag finns det många människor som verkligen älskar och respekterar sitt land, medan vissa låtsas göra det.


En sann patriot är en som är dedikerad till att tjäna sin nation, han sätter sitt lands och landsmäns intressen främst och är villig att offra allt för sitt lands bästa. Å andra sidan är en falsk patriot en som påstår sig älska sitt land och visar att han är offentligt patriotisk. Patriotism är naturligt hos vissa människor medan det hos andra kan utvecklas. En känsla av patriotism krävs för ett lands välbefinnande och utveckling. De som är sanna patrioter arbetar för att bygga sin nation på vilket sätt de kan. Här är uppsatser om Patriotism av varierande längd för att hjälpa dig med ämnet i ditt prov. Du kan välja vilken Patriotism-uppsats som helst enligt ditt intresse:. Många människor har tidigare tjänat sina länder och till och med lagt sina liv för det. Många människor fortsätter fortfarande att tjäna sitt land med lika stor hängivenhet.


Indiska frihetskämpar var fyllda av känslan av patriotism. De brydde sig inte om sig själva och arbetade osjälviskt för nationen. Än idag är många människor hängivna att tjäna nationen på vad de än kan. Känslan av patriotism bleknar dock sakta. Ungdomen idag känner inte så starkt för sitt land som människor från de tidigare generationerna kände. De äldre måste anstränga sig för att ingjuta känslan av patriotism hos sina barn. Institutioner som skolor och högskolor måste också främja detsamma. Ungdomarna i landet måste älska och respektera landet och arbeta för att bygga det starkt. Patrioter är kända för att älska sitt land villkorslöst och är stolta över det. Varje land i världen har sin uppsättning patrioter - människor som är redo att göra vad som helst för sitt land.


Men patriotismens anda tycks avta nuförtiden på grund av den växande konkurrensen inom alla områden såväl som människors förändrade livsstil. Tidigare, särskilt under den brittiska regeringstiden, kom många människor fram för att ingjuta känslan av patriotism bland sina landsmän. Patrioter höll möten, höll föredrag och använde olika andra medel för att inspirera människorna runt omkring dem. På samma sätt måste en känsla av patriotism ingjutas även i den unga generationen idag. Detta måste göras när de fortfarande är unga. Skolor och högskolor måste ta initiativ för att ge barn en känsla av kärlek och respekt för sitt land.


Många institutioner håller tillställningar och arrangerar evenemang den 15 augusti och 26 januari. Fosterländska sånger sjungs och en känsla av patriotism verkar uppsluka hela nationen runt den tiden. Men är detta verklig patriotism? En sådan atmosfär måste skapas i allmänhet och inte bara kring dessa speciella datum. Det är då som en sådan känsla kommer att ingjutas i varje medborgares hjärta för alltid. En nation där ungdomar älskar landet och drivs av att förbättra dess tillstånd socialt och ekonomiskt skulle säkert växa bättre.


En sann patriot är den som arbetar hårt för att förbättra sitt land. Han bidrar med sitt bidrag till att förbättra sitt lands tillstånd på alla sätt han kan. En sann patriot arbetar inte bara för att bygga sin nation utan inspirerar också omgivningen att göra det. Känslan av patriotism innebär att ha en känsla av enorm kärlek till sitt land. Det har funnits ett antal patrioter i vårt land tidigare och det finns många närvarande idag. Känslan av patriotism bland folket i Indien kunde dock särskilt ses under den brittiska regeringstiden. Bhagat Singh är känd för att vara en sann patriot. Han drevs mot att befria vårt land från den brittiska regeringens klor. Han deltog i olika frihetskamper och började en revolution.


Han var så hängiven sitt uppdrag att han inte tänkte två gånger innan han offrade sitt liv för sitt fosterland. Han visade sig vara en inspiration för många medborgare. Han var känd för sina starka ideologier. Förutom att vara en del av olika frihetsrörelser för att driva ut britterna ur landet, främjade Bose också hinduisk-muslimsk enhet. Bal Ganga Dhar Tilak var genomsyrad av känslan av patriotism. Han fördömde den brittiska regeringen för dess brutala behandling.

No comments:

Post a Comment