Thursday, March 17, 2022

Uppsats om blindhet

Uppsats om blindhet



Innehållsförteckning. Kamrater, håll stolen. Publicerad: 27 november, Uppdaterad: 27 november, Språk: Engelska Nedladdningar: Ett annat syfte med uppsatsen är att dela sin kärlek till läskunnighet. Det gör det svårare att läsa och lära, och du uppsats om blindhet inte kunna ha vissa karriärer. dock, uppsats om blindhet, Kent, dåren och Cordelia gör honom till mer än ingenting genom att tjäna troget, tala rakt ut och älska villkorslöst. Gloucester lärde sig dock förr än senare att skilja på utseende och verklighet och lyckades undvika ett liknande öde.





Achromatopsi



Vi kan uppleva skönheten uppsats om blindhet världen, eftersom vi kan se skönheten från vårt eget öga. Ögonens roll spelar en mycket viktig roll i alla livsformer, uppsats om blindhet, eftersom vilken sak som helst kan till exempel bara ses eller upplevas genom våra ögon. Uppsats om blindhet är porten för det vi uppfattar och förstår, först när vi kan se något kan vi förstå en sak i dess helhet, och vi kan inse och analysera situationer först och främst genom att se dem genom våra egna ögon. De säger att se är att tro. Vad det betyder är att om vi råkar höra ett eller två ord från andra kan vi ha våra egna tvivel om deras legitimitet, men om vi har sett dem från våra egna ögon kan vi vara säkra på att tro dem, uppsats om blindhet.


Blindhet förändrar detta scenario totalt. En person som är blind kan inte uppleva världen som en normal person gör. De måste lägga extra kraft på sina andra sinnen för att kompensera för den förlorade synen i deras ögon och försöka uppfatta världen från dessa sinnen, uppsats om blindhet. Många framstående människor som tyvärr var blinda har gjort stora underverk i världen och kända namn inkluderar Helen Keller, John Milton, Madhu Singhal, Tiffany Brar, uppsats om blindhet, etc. Det är många som uppsats om blindhet deras naturliga talang, inte oroa sig för sitt funktionshinder och därför kunde de göra sig ett stort namn.


I inlärningssyfte, uppsats om blindhet, blinda människor använder punktskriftstekniken där tecken finns i form av upphöjda prickar så att de kan kännas igen genom beröring. Baserat på skillnaden i uppsats om blindhet när de är uppvuxna vid en viss punkt och mönstret i vilket de bildas, kan blinda människor lätt känna igen vilken karaktär de känner genom sina fingrar. Världen är full av ljus, färgstark materia omkring oss, naturen har målat upp en mycket vacker bild av moder jord omkring oss, uppsats om blindhet, men tyvärr kan ett fåtal människor inte uppleva skönheten genom att se genom deras ögon.


Icke desto mindre gör Gud också för förlusten genom att förse dem med speciella krafter i deras andra sinnen. Blinda människor använder andra sinnen för att uppfatta omvärlden uppsats om blindhet, gradvis blir de så vana vid att uppfatta och känna saker genom de andra fyra sinnena i kroppen att det blir en vana och de börjar få något speciellt av dem. Blindhet kan finnas i många former - det kan vara total blindhet, partiell blindhet, färgblindhet eller nattblindhet bland andra missbildningar i ögat. Vid total blindhet lider personen av total synförlust och han kan därigenom inte se något från sina ögon.


Detta kan vara ett resultat av en dödsolycka eller kan inträffa under själva födseln på grund av genetiska störningar. Om uppsats om blindhet Partiell blindhet, en person skulle kunna se saker i närheten av honom, men kanske inte kunna se saker uppsats om blindhet långt avstånd. Saker och ting kan verka vaga eller suddiga när han ser något, men han kan känna igen närvaron av en sak framför honom. Detta förekommer främst hos människor på grund av åldrande. När människor blir äldre är det en uppsats om blindhet fenomen för kroppsdelarna att försämras när åren rullar ner och det kan eller inte kan vändas med kirurgiska ingrepp.


Vid färgblindhet är det inte så att personen är nedsatt och inte kan känna igen färger. Men den primära defekten han möter är hans oförmåga att skilja mellan två färger. Röda och gröna färger som ligger bredvid varandra kan visas som en enda grön färg eller en enda röd färg för en person som lider av denna sjukdom. Även den röda färgen som han ser kanske inte är äkta röd, i den meningen att han kanske vagt kan känna igen färgen men många kan inte skilja mellan dess kontrastfärger. Denna defekt kan också vara från födseln eller kan bero på åldersutveckling. Nattblindhet förekommer främst hos människor på grund av brist på vitamin A. Sådana människor kan ha svårt att gå runt på natten, eftersom de har en svag syn när dagsljuset närmar sig sitt slut, uppsats om blindhet.


De kanske kan se saker tydligt på fullt dagsljus, uppsats om blindhet, men när det blir mörkare på natten kan de ha svårt att se något med ögonen, även om de kan se kan det vara en suddig syn. Detta händer också på grund av specifika genetiska störningar, men kan behandlas. Det finns miljontals andra missbildningar förknippade med ögat, såsom hypermetropi, närsynthet, uppsats om blindhet, grå starr, näthinneinflammation etc. Ögat är ett kraftfullt organ, det förskönar världen omkring oss, och vi kan se vad som helst bara på grund av våra ögon. Vi tror på saker för att vi ser dem hända framför våra ögon, vi kan prata om saker för att vi har sett dem rakt igenom våra ögon. Ett sådant känsligt organ behöver speciellt uppsats om blindhet och vi kan inte ta dem för givna.


Alla kosmetika som vi applicerar på våra ansikten måste appliceras med omsorg så att de inte rör vid ögonområdet. Instruktioner om märken av krämer och ansiktsbehandlingar innehåller speciella instruktioner om applicering av sådana krämer och lotioner. Vad vi än tillämpar, uppsats om blindhet, tvål, schampo, kräm eller lotion bör begränsas till huden utanför hudområdet och aldrig vidröra området i ögat. Även om en liten del av krämen av misstag går in i våra ögon, måste vi tvätta ögonen omedelbart och vidta lämpliga försiktighetsåtgärder för att inte låta dem sticka ut i ögats inre delar. Varje år tappar hundratals barn synen och blir blinda eftersom äldste inte övervakar dem när de tänder fyrverkerier, uppsats om blindhet. Fyrverkerier är ljusa och färgglada när de hanteras på rätt sätt, men de är ett dödligt hot och kan orsaka djupa skador på ögat, vilket ibland resulterar i permanent synförlust, när de hanteras utan tillsyn av äldre eller genom att följa fel metoder för att tända fyrverkeriet.


Därför måste vi vägleda våra barn och tala om för dem att vara försiktiga när de tänder fyrverkerier eftersom de kan orsaka svåra ögonskador och synförlust en gång inte kan vinnas en andra gång. Nuförtiden blir ögondonation och att lova våra ögon för donation när vi lämnar den här världen snabbt i popularitet bland ungdomar. Många ögonsjukhus har tagit särskilda initiativ i detta avseende, uppsats om blindhet. Välgörenhetscentra håller speciella medvetandeprocessioner och utbildar medborgarna om behovet och vikten av att donera våra ögon.


Att ge syn till en behövande person motsvarar att ge ett vackert liv som var tråkigt och livlöst till nu. En person som plötsligt börjar se världen omkring sig, jämfört med att inte ha sett någonting när han var blind, uppnår en dröm som blev sann för honom och hyser hälsningar till personen som gjorde den till verklighet för honom. När en dammpartikel faller in i våra ögon blir ögat rött vilket indikerar en infektion. Rödheten orsakas av att ögat känner av en främmande partikel inuti det och det första det gör är att bli av med det, uppsats om blindhet.


I sådana fall måste vi först tvätta ögonen med rinnande, klart vatten för att hålla ögonen rena och bli av med eventuell infektion som kan orsakas p.g.a uppsats om blindhet den främmande partikeln. Milda damminfektioner inträffar ofta i mycket förorenade städer. Platser där det skapas smog på grund av höga föroreningar skapar suddig syn för ryttare och förare vilket leder till olyckor, uppsats om blindhet, speciellt tidigt på morgonen, så försiktighet måste iakttas. Det kan övervinnas, baserat på medicinsk övervakning och snabb behandling, men vi måste ta hand om våra ögon för deras större fördel, uppsats om blindhet. Uppsats om blindhet Interaktioner Lämna ett svar Avbryt svar Din e-postadress kommer inte att publiceras.


Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till sekundär meny Hoppa till primär sidofält Hoppa till sidfot HEM KONTAKTA OSS Alla uppsatser JEE Huvudinnehållsförteckning. Lämna ett svar Avbryt svar Din e-postadress kommer inte att publiceras. Sidfot Populäraste uppsatser i mars Uppsats om föroreningar Uppsats om min skolas sommarsäsong Min favoritlärare Världsarv uppsats om blindhet citat min familj tal vikten av träd uppsats självbiografi av en penna ärlighet är den bästa policyuppsatsen uppsats om att bygga ett fantastiskt Indien min favoritbok uppsats uppsats om caa min favoritspelare självbiografi om en flod avskedstal för klass 10 av klass 9 uppsats min favoritlärare ord internet inflytande på barn uppsats min favorit seriefigur, uppsats om blindhet.


Uppsats uppsats om blindhet Studentuppsats för klass 1 till 5 studenter. Stipendier för studenter Klass 1 Studentstipendium Klass 2 Studentstipendium Klass 3 Studentstipendium Klass 4 Studentstipendium Klass 5 studenter Stipendium Klass 6 Studenter Stipendium Klass 7 studenter Stipendium Klass 8 Studenter Stipendium Klass 9 Studenter Stipendium Klass 10 Studenter Stipendium Klass 11 Studenter Stipendium Klass 12 Studenter Stipendium Klass 11 Studenter Stipendium Klass 12 Studentstipendium. HÅLL ANSLUTNING Facebook Instagram Pinterest Twitter.


Stipendier Apj Abdul Kalam-stipendium Ashirwad-stipendium Bihar-stipendium Canara Bank-stipendium Colgate-stipendium Dr Ambedkar-stipendium E-distriktsstipendium Epass Karnataka-stipendium Fair And Lovely Scholarship Floridas John Mckay-stipendium Uppsats om blindhet Stipendium Jio-stipendium Karnataka minoritetsstipendium Lic-stipendium Maulana Azad-stipendium Medhavi-stipendium minoritetsstipendium Moma-stipendium Mp-stipendium Muslimsk minoritetsstipendium Nsp-stipendium Oasis-stipendium Obc-stipendium Odisha-stipendium Pfms-stipendium Post Matric-stipendium Prematric-stipendium Prerana-stipendium Premiärministerstipendium Uppsats om blindhet Stipendium Santoor-stipendium Sitaram Jindal-stipendium Ssp-stipendium Swami Vivekananda-stipendium Ts Epass-stipendium Up-stipendium Vidhyasaarathi-stipendium Wbmdfc-stipendium West Bengal Minority Scholarship.





engelsk essänovell



Varje år tappar hundratals barn synen och blir blinda eftersom äldste inte övervakar dem när de tänder fyrverkerier. Fyrverkerier är ljusa och färgglada när de hanteras på rätt sätt, men de är ett dödligt hot och kan orsaka djupa skador på ögat, vilket ibland resulterar i permanent synförlust, när de hanteras utan tillsyn av äldre eller genom att följa fel metoder för att tända fyrverkeriet. Därför måste vi vägleda våra barn och tala om för dem att vara försiktiga när de tänder fyrverkerier eftersom de kan orsaka svåra ögonskador och synförlust en gång inte kan vinnas en andra gång. Nuförtiden blir ögondonation och att lova våra ögon för donation när vi lämnar den här världen snabbt i popularitet bland ungdomar. Många ögonsjukhus har tagit särskilda initiativ i detta avseende. Välgörenhetscentra håller speciella medvetandeprocessioner och utbildar medborgarna om behovet och vikten av att donera våra ögon.


Att ge syn till en behövande person motsvarar att ge ett vackert liv som var tråkigt och livlöst till nu. En person som plötsligt börjar se världen omkring sig, jämfört med att inte ha sett någonting när han var blind, uppnår en dröm som blev sann för honom och hyser hälsningar till personen som gjorde den till verklighet för honom. När en dammpartikel faller in i våra ögon blir ögat rött vilket indikerar en infektion. Rödheten orsakas av att ögat känner av en främmande partikel inuti det och det första det gör är att bli av med det. I sådana fall måste vi först tvätta våra ögon med rinnande, klart vatten för att hålla ögonen rena och bli av med eventuell infektion som kan orsakas av den främmande partikeln. Milda damminfektioner inträffar ofta i mycket förorenade städer. Platser där det skapas smog på grund av höga föroreningar skapar suddig syn för ryttare och förare vilket leder till olyckor, särskilt tidigt på morgonen, så försiktighet måste iakttas.


Det kan övervinnas, baserat på medicinsk övervakning och snabb behandling, men vi måste ta hand om våra ögon för deras större fördel. Läsarinteraktioner Lämna ett svar Avbryt svar Din e-postadress kommer inte att publiceras. Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till sekundär meny Hoppa till primär sidofält Hoppa till sidfot HEM KONTAKTA OSS Alla uppsatser JEE Huvudinnehållsförteckning. Lämna ett svar Avbryt svar Din e-postadress kommer inte att publiceras. Sidfot Populäraste uppsatser i mars Uppsats om föroreningar Uppsats om min skolas sommarsäsong Min favoritlärare Världsarvsdagen citerar min familj tal vikten av träd uppsats självbiografi av en penna ärlighet är den bästa policyuppsatsen uppsats om att bygga ett Indien min favoritbok uppsats på caa min favoritspelare självbiografi av en flod avskedstal för klass 10 av klass 9 uppsats min favoritlärare ord internet påverkan på barn uppsats min favorit seriefigur.


Uppsats för studenter Uppsats för klass 1 till 5 studenter. Den första typen är fullständig blindhet, vilket gör att patienten inte kan se allt eller se allt mörker. Den andra typen är den partiella blindheten, som ger patienten. Teman om ingenting och blindhet i King Lear Många av kung Lears passager, särskilt de mellan karaktärerna Lear, Kent, the Fool och Cordelia, delar alla ett gemensamt tema. Temat ingenting, liksom temat blindhet, ekar genom hela pjäsen. Kung Lear handlar på många sätt om ingenting. Men Kent, dåren och Cordelia gör honom till mer än ingenting genom att tjäna troget, tala rakt ut och älska villkorslöst. Den första förekomsten av bildspråket av ingenting.


Fenomenet social blindhet kan beskriva en som inte lutar sig på sina egna förståelser, utan istället på förståelsen hos omgivningen, vilket är en alltför vanlig trend i den moderna världen. bli vad han hade försökt så hårt att vara, och hur hans upplysning hade varit avsett att bli en orolig. Ett viktigt motiv som författaren återkommer till i slutet av boken är blindhet. Med början med ögonbindeln i Battle Royal, sedan till pastorns blindhet, belyser Ellison hur deras fysiska blindhet också är bildlig. De svarta männen som kämpade i det kungliga var blinda och såg inte att de vita männen utnyttjade dem. I slutet av boken känner berättaren igen. Blindhet När ett samhälle blir blinda börjar saker och ting förändras.


Saker och ting blir svårare att göra med bristen på syn. Människors beteenden förändras när de fylls av mörker, när de inte kan göra något för sig själva och när våldet bryter ut. De börjar glömma vilka de är och förlorar sin mänsklighet. De är inte längre människor, utan djur. I "Blindness" visar Jose Saramago hur hans karaktärer som saknar syn beter sig som djur genom att vara brutala, rufsiga och absurda. Istället för. Blindhet är ett tillstånd eller tillstånd av att inte kunna se på grund av skada, sjukdom eller ett medfött tillstånd.


I vissa fall är det brist på uppfattning, medvetenhet eller omdöme. Deuteranomaly är en typ som anses vara grönsvag. Dikromasi är en annan typ, som kan delas in i Protanopia och Deuteranopia. Personer med detta ser ingen skillnad mellan rött, orange, gult och grönt. Protanopia har mycket reducerad färgseende av färgerna rött, orange och gult. Deuteranopia är samma sak som Protanopia förutom utan den onormala nedtoningen som gör den annorlunda. Sist skulle vara Tritanopia och Tritanomoly. Båda dessa typer av färgblindhet är blågröna — färgblindhet med inte många skillnader mellan dem.


I Tritanopia saknas s-konerna helt i ögat, och i Tritanomoly har s-konerna någon form av mutation. Symtomen för färgblindhet kan variera. Som sagt tidigare kanske du kan se vissa färger, men inte andra. Du kanske bara kan mitt på papper Blå färgblindhet är extremt sällsynt, så sällsynt att endast fem procent av färgblinda människor lider av det. Chansen att ha blå färgblindhet är lika stor hos både män och kvinnor, eftersom genen finns på en annan kromosom, kromosom sju. Rödgrön färgblindhet finns vanligtvis endast hos män. Genen som leder till rödgrön färgblindhet finns i X-kromosomen. Rödgrön färgblindhet drabbar tio procent av männen i USA, medan endast fem procent av kvinnorna drabbas.


Få tillgång till. Tillfredsställande uppsatser. Achromatopsia Words 3 sidor 9 citerade verk. Läs mer. Bättre uppsatser. Makuladegeneration Ord 3 sidor 3 citerade verk. Makuladegeneration. Albinism Ord 1 Sidor. Bra uppsatser. Färgsynsbrist ord 2 sidor 9 citerade verk. Färgseendebrist. Vikten av färgblindhet Ord 4 sidor. Vikten av färgblindhet. Vad är färgblindhet?

No comments:

Post a Comment