Tuesday, March 22, 2022

Uppsats om mångfald på arbetsplatsen

Uppsats om mångfald på arbetsplatsen



Kopiera till urklipp. Vikten av mångfald på arbetsplatsen I själva verket bestäms vikten av mångfald i arbetsmiljön av den kulturella mångfalden i det samtida samhället. Det bör finnas en korrekt uppföranderiktlinje på arbetsplatsen och olika motivationsprogram bör genomföras för att uppmuntra interkulturell kommunikation. Hem Om oss Beställ våra tjänster Skrivtjänster Uppsatsprover Uppsatstyper FAQ Användarvillkor Sekretesspolicy Cookiepolicy Rekommendationer Kontakta oss Beställ Logga in. I varje organisation bör anställda vara öppna och behandla andra med värdighet, respekt, artighet och hänsyn och inte tolerera trakasserier eller diskriminering. Den andra dimensionen av mångfald handlar om individer från olika sociala skikt. Socialisering är i första hand en process där medlemmar i en organisation eller grupp lär sig att assimilera och internalisera beteendenormer, attityder, uppsats om mångfald på arbetsplatsen, tankeprocesser och arbetsmoral av uppsats om mångfald på arbetsplatsen moderkroppen Harris,





Hur man citerar Workplace Diversity-uppsats



Chefer, som är allmänt känt, spelar en avgörande roll i moderna organisationer. Med företag som har vuxit snabbt under loppet av andra hälften av 1900-talet, har pågående utveckling som den växande separationen av ägande och ledning, den ständigt ökande storleken på företag och ökande specialisering gjort chefer avgörande för att alla utom små ska fungera framgångsrikt. och uppsats om mångfald på arbetsplatsen ägarhanterade företag. Moderna chefer, särskilt de som arbetar med personer i linje och personalpositioner är ansvariga för att övervaka och förbättra sina anställdas aktiviteter och produktivitet. De spelar en viktig roll i att hantera sin personals prestation och är djupt involverade i urval av anställda, utvecklingen av deras karriärer, planering av succession och i många andra aspekter av personalhantering, uppsats om mångfald på arbetsplatsen, inklusive kompensation, belöningar och utbildning Devoe, Med dagens ledningar som alltmer tänker på sina anställda som sin viktigaste organisatoriska resurs, är hantering av anställda bland de viktigaste av ledaransvaret Devoe, Beställ anpassad uppsats Kulturell mångfald på arbetsplatsen uppsats med gratis plagiatrapport.


Den andra hälften av 1900-talet har sett en ökad mångfald på arbetsplatsen, särskilt i Storbritannien och USA på grund av ett antal socioekonomiska skäl relaterade till invandringsekonomiska och pedagogiska frigörelse av etniska grupper, och de allt större rollerna som kvinnor tar på sig i socialt liv Devoe, Ökad mångfald på arbetsplatserna har skapat en ny uppsättning utmaningar för chefer som har varit vana vid att arbeta i övervägande vita och manliga miljöer. med vikten av kommunikation mellan chefer och den organisatoriska arbetskraften, de utmaningar och möjligheter för ledningen som har uppstått ur uppsats om mångfald på arbetsplatsen arbetsplatsens mångfald, uppsats om mångfald på arbetsplatsen hinder som kan uppstå i kommunikationen i organisationer med mångfald på arbetsplatsen, uppsats om mångfald på arbetsplatsen, och vikten av att chefer har en god förståelse för mångfald på arbetsplatsen för att kunna fullgöra sitt ansvar effektivt.


Kommentar och analys Kommunikations roll Moderna organisationer, företag eller på annat sätt är i hög grad beroende av kommunikation, horisontell och vertikal, extern och intern, för sitt framgångsrika arbete. Alla organisationer, stora som små, företag, statliga eller icke vinstdrivande, har agendor som kan sträcka sig från det mycket komplexa till det extremt enkla. Kommunikation uppsats om mångfald på arbetsplatsen en krävande organisatorisk fråga och avgörande för organisationens funktion för genomförandet av dessa agendor, oavsett storlek, art eller branschtyp.


Professor Leif Aberg vid institutionen för kommunikation, Helsingfors universitet konstaterar att kommunikation ger dessa organisationer fart genom att fylla fyra grundläggande funktioner, nämligen en stödjande kärnfunktion, b profilering, c informera och d umgås, uppsats om mångfald på arbetsplatsen. Även om den relativa betydelsen och omfattningen av dessa fyra funktioner till stor del beror på storleken och karaktären hos enskilda organisationer, men alla fyra uppsats om mångfald på arbetsplatsen, sammantaget står utan tvekan för det mesta av den formella kommunikation som sker inom organisationer.


Chefer är beroende av effektiviteten och omfattningen av kommunikationen med anställda för att optimera organisationens arbete och prestanda. Kärnfunktioner för olika organisationer kan sträcka sig från att tillverka produkter till att tillhandahålla tjänster; eller som är fallet med många statliga organ, som utför administrativt arbete Harris, uppsats om mångfald på arbetsplatsen, Kärnprocesser, oavsett deras natur, kan endast ske genom effektiv kommunikation mellan organisationsmedlemmar Harris, Kommunikation kan vara uppifrån och ned, nedifrån och upp, horisontell eller diagonal. Återigen kan det relatera till någon eller flera av de frågor som är involverade i utförandet av kärnfunktioner Harris, Effektiv kommunikation mellan ledningen och arbetsstyrkan har som sådan blivit en accepterad nödvändighet för organisatorisk excellens, och haverier inom detta område anses oundvikligen som frågor av stor oro Harris, spridningen av information inom en organisation är en annan nyckelkomponent i organisationens kommunikationsstruktur. Harris, mycket typiskt behandlas betydande mängder information regelbundet inom en organisation.


Dessa kan avse händelser såväl som utvecklingar som är interna eller externa för organisationen, eller b röra organisatoriska beslut som fattats på högre nivå Harris, Sådan information kan behöva förmedlas till medlemmar i etablissemanget Harris, Beslut om att kommunicera denna typ av information tas vanligtvis av ledande befattningshavare i samråd med kommunikationschefer. Information om interna beslut kan täcka ett mycket brett område och eventuellt inkludera detaljer om organisationens resultat, mål, personalpolicyer, befordran, ökningar och liknande. Harris, Det är absolut nödvändigt att säkerställa att affärsinformation i realtid når alla led och funktioner i organisationen. , Med tanke på huvuddelen av sådan information är det därför bara lämpligt att majoriteten av kommunikationsärenden inom organisationer i första hand handlar om spridning av rutininformation Harris, Kommunikationens sista reguljära funktion rör socialisering.


Socialisering är i första hand uppsats om mångfald på arbetsplatsen process där medlemmar i en organisation eller grupp lär sig att tillgodogöra sig och internalisera beteendenormer, attityder, tankeprocesser och arbetsetik hos föräldraorganet Harris. I de flesta fall sker socialisering när nya deltagare går med i organisationer och tar sitt ansvar Harris, dess behov kan uppstår även för befintliga organisationsmedlemmar om de måste flyttas till olika platser eller avdelningar Harris, socialisering är i grunden en läroprocess och kan behövas, både vid introduktionen av anställda till uppsats om mångfald på arbetsplatsen organisation, eller vid tidpunkten för deras introduktion till arbetet Harris, Det är ett av de primära ansvarsområdena för personalfunktionen och sker normalt genom utbildnings- och introduktionsprotokoll Harris, Dessa protokoll är uppenbarligen beroende av kommunikation genom skriftlig, audiovisuell, personlig interaktion , mentorskap eller klassrumsmedier för deras faktiska verksamhet Harris, Förutom dessa fyra standardfunktioner, uppsats om mångfald på arbetsplatsen, informell kommunikation sker ständigt inom organisationer och grupper och tjänar till att öka den sociala interaktionen mellan kollegor och medarbetare; vilket hjälper till att bygga relationer, uppsats om mångfald på arbetsplatsen, inskärpa känslor av tillhörighet och stärka organisatorisk lojalitet och engagemang.


Kommunikation ses inte längre som en rutin och perifer funktion. Dess roll som drivkraft för organisatorisk framgång är väl accepterad och ledningar försöker i allt högre grad säkerställa att den används optimalt i utformningen och styrningen av organisationer. Richard Luss och Steven Nice från Watson Wyatt säger att kommunikation tjänar organisationer eftersom en medarbetare känner sig ansluten till verksamheten och förstår hur deras handlingar kan stödja den, b nya medarbetare uppvisar solida kopplingar till företagskulturen från och med deras första arbetsdagar, c det kopplar snabbt anställda till föränderliga affärsutmaningar, underlättar snabbare anpassningar till fluktuerande marknadsförhållanden och d förbinder ledningen med anställda genom starkt ledarskap under tider av organisationsförändringar.


Medan chefer länge har fått höra om vikten av kommunikation och faktiskt ständigt utbildats för att förbättra sina kommunikationsförmåga, har de senaste åren sett uppkomsten av utmaningar för effektiv kommunikation som har uppstått från den progressiva diversifieringen av arbetsplatsen. Mångfald på arbetsplatsen. Att uppnå mångfald på arbetsplatsen är en viktig beståndsdel för den sista gränsen som måste övervinnas i uppsats om mångfald på arbetsplatsen strävan att säkerställa lika möjligheter för alla delar av samhället, lokalt, nationellt och globalt. Företagsföretag, politiska beslutsfattare inom offentliga kontor och många företagsledare överväger allvarligt och genomför åtgärder för att förbättra representationen av olika samhällen, såväl som kvinnor, på många nivåer, uppsats om mångfald på arbetsplatsen, på sina arbetsplatser Fine, Att uppnå mångfald på arbetsplatsen har nu blivit ett prioriterat område och viktigt för såväl image som politisk korrekthet.


Eftersom det är lite onormalt för demokratiska och utvecklade länder i modern tid att sträva efter jämlikhet i tro, religiös övertygelse, kön, ålder och etnicitet, borde ett verkligt mångkulturellt och i huvudsak civiliserat samhälle, i normalfallet, ha förmågan att tillhandahålla samma möjligheter för alla dess människor. Liknande arbetsmöjligheter på arbetsplatsen, samma värdesystem för alla individer, borde vara en obestridlig och obestridlig verklighet, och själva det faktum att det fortsätter att vara en fråga för överläggning, debatt och diskussion, och det också i modern tid, och inte i det historiska perspektivet, är mycket plågsamt.


Mångfald på arbetsplatsen är i själva verket fortfarande ett avlägset fenomen. De flesta företags anställningskonfigurationer lutar åt att rekrytera vita män, trots tillgången på kanske mer lämpliga personer från andra sociala sektioner. Bra, medan många företags officiella elektroniska och fysiska informationsspridningsverktyg har utformat uttalanden om jämställdhet i anställningsfrågor på lämpligt sätt, liksom det organisatoriska engagemanget för att uppnå större mångfald, är det väldigt få företag och företag som faktiskt ens kan komma nära att uppnå lokal eller nationell demografisk struktur på deras arbetsplatser, den enda exakta mätaren av arbetsplatsens mångfald Bra, Tendensen att placera individer i fack och att närma sig olika sociala segment separat fortsätter att överleva.


Skäl för chefers behov av att förstå mångfalden på arbetsplatsen Det finns ändå en ökande medvetenhet om de enorma och bestående fördelar som västerländska företags företag och samhälle kan få genom förverkligandet av mångfald på arbetsplatsen. Mycket av denna medvetenhet tillhandahålls av stora transnationella företag, som, uppsats om mångfald på arbetsplatsen till sin betydande förtrogenhet med att hantera arbetskraft från olika nationer, etniciteter och sociala segment, har kommit att förstå fördelarna med en varierad diversifierad arbetsstyrka Allison, Många av dessa organisationer, t, uppsats om mångfald på arbetsplatsen.


Philip Morris, British Petroleum och Citibank har kunnat uppnå avsevärd mångfald i sina organisationer med åtföljande företagsfördelar. successivt blivit integrerad i västerländska företagsramar Allison, Återigen, med många företag som redan infört program för diversifiering, betonar ledningsexperter att uppnåendet av mångfald i arbetskraften kommer att bli viktigt för att uppnå konkurrensfördelar Allison, även om det är oundvikligt att en ökning av antalet lämpliga människor med olika kulturell och etnisk bakgrund kommer att leda till att andelen vita män i västerländska organisationer urholkas, man måste också inse att förseningar i sådana åtgärder också kommer att leda till gradvisa minskningar av tillgången på interna talangpooler och urholkning av konkurrensfördelar. Bra, progressiva organisationer håller på att bygga upp kompetenta, kreativa och innovativa arbetskraftsresurser tillhandahålla fri arbetsplats uppsats om mångfald på arbetsplatsen, tydliga mål och en rad färdigheter, kunskaper och förmågor. Bra, Det börjar också bli allmänt accepterat att uppnåendet av mångfald på arbetsplatsen leder till en avsevärd ökning av produktionen av idéer och innovationsförmågan hos organisationer. Allison, chefer över en bred spektrum av industrier och organisationer i de avancerade länderna driver nu aktivt diversifieringsprogram med varierande engagemang och resultat.


Det verkar också råda allmän enighet om dess användbarhet för att åstadkomma ett betydande antal affärs- och operativa fördelar, tillsammans med uppnåendet av social rättvisa. Faktum är att organisationer som har diversifierad arbetskraft blir mycket mer flexibla och kan tillhandahålla ett större antal lösningar på utmaningar på arbetsplatsen. Anställda med olika bakgrund ger organisationer djup och gör det möjligt för dem att förstå nyanserna på marknaden mycket mer effektivt. En rad förmågor och färdigheter, uppsats om mångfald på arbetsplatsen, inklusive kunskap om olika språk och kulturer, uppsats om mångfald på arbetsplatsen, ger organisationer möjlighet att absorbera olika synpunkter, absorbera olika idéer och bättre hantera kraven från den globala marknaden, uppsats om mångfald på arbetsplatsen.


Diversifierade organisationer kan dra nytta av en större reservoar av erfarenheter och medvetenhet för strategiformulering och tillfredsställelse av kundernas förväntningar. till mångfald; sådan medvetenhet kommer att hjälpa dem att relatera till en diversifierad arbetsplats, uppskatta de anställdas behov, reagera mer på arbetsplatsens utmaningar och optimera hur deras organisationer fungerar. , förbittring och negativ påverkan på produktivitet och operativa och finansiella resultat Ledaransvar på diversifierade arbetsplatser Chefer för moderna företag i västvärlden står inför betydande utmaningar när det gäller att förstå, komma överens med och effektivt använda sina progressivt varierande arbetsmiljöer.


De flesta av de svårigheter som organisationer står inför när det gäller att implementera diversifiering och effektivt utnyttja diversifierad arbetskraft beror på frågor som finns i latent form under arbetsytan och den offentliga ytan. Detta är förnedrande för HGB-lesbiska, homosexuella och bisexuella och de kan frukta en negativ reaktion om antagandena ifrågasätts. Närhelst de utmanar dessa antaganden måste de komma ut till personen som gjorde dem. Detta kan ofta vara en daglig händelse och kan vara mycket dränerande. Negativa attityder och beteenden på arbetsplatsen inkluderar fördomar, stereotyper och diskriminering som aldrig bör användas av ledningen för anställnings-, kvarhållande- och uppsägningsmetoder kan leda till kostsamma rättstvister.


Sådana företag, även om de är synbart erkända som opartiska, förbiser ofta och går med på att påverka och auktoritetsskillnader mellan grupper av anställda. Mångfaldspolitik under sådana omständigheter blir symbolisk snarare än verklig, och etiska och principiella frågor döljs av behovet av att vara lagligt och politiskt korrekt. Mångfald blir ofta en offentligt lämplig föreställning snarare än ett strategiskt och överenskommet mål, nedmonteringen av staket och hinder för mångfald i uttalad politik stöds inte uppsats om mångfald på arbetsplatsen genom dess faktiska utförande. Kvinnor, individer med olika etnisk bakgrund och funktionshindrade på sådana arbetsplatser ges plats men förväntas bete sig i enlighet med förväntningarna hos rådande manliga, vita anställda.


Att få förståelse för mångfaldsfrågor kommer att göra det möjligt för chefer att känna igen djupt rotade fördomar, inte bara hos sina anställda utan också i sig själva, och ge dem möjlighet att bygga en rättvis arbetsplats. Många chefer kan också lida av sin bristande exponering för mångkultur, vilket gör det viktigare för dem att förstå fördelarna med en diversifierad arbetsplats, de utmaningar som uppstår under implementeringen av mångfald och hur och hur sådana utmaningar kan övervinnas. I många fall lider medlemmar av den dominerande gruppen av en allvarlig brist på exponering för minoriteter och medan de är uppriktiga i sin önskan att främja mångfald, tenderar de att känna sig mycket mer bekväma med vad de känner för att vara bekanta med, med följaktligen oönskade konsekvenser.


Slutsats En mångfaldig arbetsstyrka är en manifestation av ett samhälle i utveckling och dess olika beståndsdelar. Mångfald ökar konkurrensfördelar och tillför värde till organisationer. Med de flesta arbetsplatser som successivt blir mångsidiga i sin bemanning, måste chefer förstå att erkännandet av individuella skillnader skapar fördelar på arbetsplatsen och ökar produktiviteten. En effektiv hantering av mångfald skapar en säker och rättvis miljö som ger lika möjligheter och utmaningar för alla anställda.


Chefers förståelse för mångfaldsfrågor hjälper till att förbättra kommunikationen mellan chefer och medlemmar av arbetsstyrkan, både i formella och informella kommunikationsprocesser. Effektiva och produktiva chefer måste bidra till att bygga framgångsrika och mångsidiga arbetsstyrkor. Chefer måste först inse komplexiteten i diskriminering och dess konsekvenser. De måste också lära sig att bli medvetna om sina egna kulturella anlag och fördomar. Till sist chefer uppsats om mångfald på arbetsplatsen vara villig att införa nödvändiga förändringar i uppdrag, strategier, policyer och förfaranden, för att åstadkomma mångfald på arbetsplatsen. Det beror främst på chefens förmåga att förstå vad som är bäst för organisationen utifrån lagarbete och dynamiken på arbetsplatsen.


Att hantera mångfald är en omfattande process för att skapa en arbetsmiljö som omfattar alla. När man skapar en framgångsrik mångsidig arbetsstyrka bör en effektiv chef fokusera på personlig medvetenhet. Både chefer och medarbetare måste vara medvetna om sina personliga fördomar. Därför måste organisationer utveckla, implementera och upprätthålla pågående utbildning eftersom en endagssession med träning inte kommer att förändra människors beteenden, uppsats om mångfald på arbetsplatsen. Black Enterprise Magazine Armstrong, P,Managing diversity in the workplace: representation of different in The Office, SCUTREA Conference, Devoe, D,Managing a divers workforce. San Mateo, Kalifornien: InfoWorld Media Group. Diversity and NASA,Final Frontier, Ad Astra to the stars, Hämtad 21 mars, från www.


pdf Esty, Katharine, Richard Griffin och Marcie Schorr-Hirsh,Mångfald på arbetsplatsen, En chefsguide för att lösa problem och omvandla mångfald till en konkurrensfördel. Avon, MA: Adams Media Corporation.





hederskod uppsats



För att framgångsrikt hantera en mångfaldig arbetsstyrka säkerställer organisationer att anställda förstår hur deras värderingar och stereotyper påverkar deras beteende mot andra av olika kön, etnisk, ras eller religiös bakgrund; får en uppskattning av kulturella skillnader sinsemellan; och beteenden som isolerar eller skrämmer minoriteter förbättras Noe et al. Slutsats Det finns en blandad reaktion mot kulturell mångfald på arbetsplatsen. Vissa människor anpassar sig lätt till den nya miljön och omfamnar kulturell mångfald, en del är blyga och negativa till idén men kommer efter en tid och vissa är bara stenhårda att förändra. Denna forskning försöker ta reda på gränsen för spänningar ett företag är villigt att hantera för att öka sin kapacitet.


Det bör finnas en korrekt uppföranderiktlinje på arbetsplatsen och olika motivationsprogram bör genomföras för att uppmuntra interkulturell kommunikation. Denna studie kan avgöra vilka åtgärder företaget vid behov bör vidta för att upprätthålla harmoni på arbetsplatsen. För det första kan ledningen kanske fördela rätt resurser och insatser för att anställa de bästa och mest diversifierade medarbetarna. Olika uppfattningar om mångfald indikerar att mångfald inte bara har fördelar för en organisation utan också innebär flera utmaningar, särskilt för ledningen. De olika uppfattningarna om mångfald innebär att chefer bör fokusera på att lösa mångfaldsrelaterade problem för att skapa en integrerad arbetsplats Klarsfeld. För att skapa konstruktiv mångfald på arbetsplatsen bör chefer införa genomförbara mångfaldsvänliga policyer, visioner och.


Inledning Mångfald på arbetsplatsen blir allt vanligare. Företag måste ta hänsyn till detta när de anställer och interagerar med anställda. Att lägga fram policyer som utbildar och utbildar anställda kommer att bidra till att eliminera diskriminering. Mångfald kan innefatta skillnader i ålder, kön och etnicitet "Workplace Diversity Benefits Chron. com," n. Dessa beteenden sträcker sig från kulturella normer till religiösa övertygelser. I affärer vilar effektiviteten hos en organisation på ledningens förmåga att interagera med sina anställda och att motivera papperet som korrekta tolkningar, formella förväntningar och positiv förstärkning kan förbättra relationen mellan chef och anställd.


Mångfald i näringslivet idag är oundviklig. På grund av arbetsmarknader, invandring och ökningen av kvinnor i arbetsstyrkan måste chefer utveckla nya strategier och beteenden för att effektivt hantera dessa olika arbetstagare. När kulturellt olika människor kommer in i arbetskraften måste organisationer dra nytta av denna arbetskraftspool. Chefer måste inse att det finns ett behov av att utbilda, informera och sensibilisera sina anställda för att hantera frågor som rör denna typ av mångfald. Följaktligen måste chefer inse effekterna av mångfald i sina företag och planera för att hantera potentiella konflikter. De måste också känna igen de olika styrkorna hos individer och grupper så att de kan använda sina färdigheter mer effektivt.


Den andra dimensionen av mångfald handlar om individer från olika sociala skikt. Till exempel skiljer sig utbildningsnivåerna mellan olika anställda. Inledning: Projektet handlar om mångfald på arbetsplatsen. Vårt mål är att visa hur viktigt det är med mångfald på en arbetsplats, hur chefen har en viktig roll i mångfaldsarbetskraften och vilka utmaningar arbetsplatsen kan ställas inför med de olika typerna av mångfald. Idén härrörde från hur en individ kan reagera när han har att göra med olika människor som har olika mångfald. Vikten av detta projekt var att få en förståelse för metodiken och begreppen som bidrar till mångfalden på arbetsplatsen.


Litteratursyn: Mångfald har flera betydelser som kan definiera och förklara vad mångfald innebär. Hemsida Uppsats om mångfald på arbetsplatsen. Mångfald på arbetsplatsen Uppsats Tillfredsställande uppsatser. Öppna dokument. Uppsatsprov Kontrollera skrivkvalitet. På arbetsplatsen är det vanligt att möta individer av olika kulturer, etniciteter och kön. Denna mångfald kan antingen leda till introduktion av nya arbetssätt, eller så kan den leda till konflikter mellan medarbetare. För att undvika konflikter och få alla anställda att arbeta som ett sammanhållet team måste chefer utbilda sig själva och sina anställda i ämnet kulturell mångfald. Anställda med minoritetsbakgrund är mindre benägna att delta på arbetsplatsen på grund av tidigare utsatthet för utanförskap och diskriminering på arbetsplatsen.


Att ge anställda en miljö som främjar mångfald är mindre hot mot anställning I ett land består medborgarna av människor med olika kön, ålder och etnicitet. Till exempel består USA av många etniska grupper som latinamerikaner, asiater, afroamerikaner och andra raser Kinicki och Williams. I skolor och högskolor finns det studenter från olika länder som har olika övertygelser och kulturer och talar olika modersmål. I politiken finns det ledare som predikar olika filosofier och förmedlar sina budskap i olika medier och kanaler. Till exempel är Barack Obama demokrat medan John McCain är republikan Gibbs, I multinationella företag finns både manliga och kvinnliga anställda i olika åldersgrupper.


I takt med att utbildningsnivån ökat och människor har blivit mer fördomsfria, är fler och fler nu villiga att acceptera, anpassa och tolerera skillnaderna hos varje individ. Framväxten av mångfald på arbetsplatsen. Den förändrade arbetsstyrkan demografiska när det gäller ålder, kön, etnicitet och utbildningsnivå är en av faktorerna som orsakade uppkomsten av mångfald på arbetsplatsen. Kvinnor utgjorde nu mer än hälften av alla högskolestudenter och ungefär hälften av alla läkar- och juridikstudenter luthans. Detta har ökat chanserna för kvinnor att bli sysselsatta på arbetsplatsen. Angela Braly och och Patricia Woertz är det bästa exemplet på framgångsrik VD och koncernchef för Fortune-företag Cable News Network. Under de närmaste decennierna har många nya lagar och förordningar fastställts av regeringen i olika länder för att skydda individers rättigheter i anställningsmöjligheter.


Exempel på de nya lagarna är Age Discrimination Act of , Civil Rights Act of och Americans with Disabilities Act of Luthans. Dessa lagar och förordningar förbjuder ålder och kön, diskriminering med fysiska funktionshinder samt rasism i anställning. Många företag började notera denna fråga och vara mindre partiska och mer objektiva när de väljer anställda från kandidater som söker ett visst jobb. Som ett resultat gynnas fler kvinnor, minoriteter och individer som har fysiska funktionshinder eftersom fler sysselsättningsmöjligheter ges till dem.


Många organisationer har också insett vikten av mångfald i arbetsstyrkan eftersom det kan hjälpa organisationer att skapa konkurrensfördelar. Många stora företag nuförtiden som Coca Cola och Ford har olika arbetsstyrka. Organisationer som tillämpar en öppen policy i sin rekrytering av anställda oavsett ålder, kön och etnicitet är mer benägna att attrahera begåvade arbetare från olika kulturer, raser och kön. Förmågan att utnyttja kreativitet och innovation ökade i takt med att olika arbetsstyrkor kan ge organisationen fler alternativ och strategier att välja i sin affärsstrategiska planering. Ändå bidrar det till att skapa en mer motståndskraftig och stark arbetskraft som kan möta ständiga förändringar. Dessutom har fler och fler företag nuförtiden börjat ta sig in på den internationella affärsarenan.


Många företag har affärstransaktioner utomlands. direkta investeringar utomlands under to-perioden har ökat med cirka 36 procent Jackson, När dessa företag expanderar till andra länders marknader uppstår kulturell mångfald. Därför har många företag börjat främja mångfald inom organisationen innan de går in på de internationella marknaderna eftersom detta kommer att hjälpa anställda i organisationen att bli mer vana vid att arbeta med människor med olika kulturer, seder och sociala normer Europeiska unionen, n. I takt med att företagens sociala ansvar ökade, började många företag oroa sig för sin företagsimage och sitt rykte. Därför ges många anställningsmöjligheter till kvinnor, minoriteter och individer med vissa fysiska funktionshinder för att skapa och bygga en sund företagsimage.


Utmaningar med mångfald på arbetsplatsen Först och främst kommer stereotyper och fördomar att finnas eftersom vissa människor är etnocentrism, varvid de upplever att de är överlägsna de människor som skiljer sig från dem när det gäller land, kultur, språk, förmågor eller beteende Green et. De ser ofta andra människors olikheter som svagheter. Till exempel är vissa chefer partiska när det gäller att välja sökande till en ledig tjänst på grund av hudfärg, religion och kulturella skillnader. De väljer medarbetare utifrån subjektiva värderingar istället för de sökandes kompetens och kvalitet.


För det andra kan mångfald på arbetsplatsen resultera i en inharmonisk och ostödjande social atmosfär där minoritetens olika anställda kan uteslutas från kamratskap på kontoret och sociala evenemang. Till exempel de svarta som arbetar i ett företag som är vitdominerande, de kommer sannolikt att bojkottas. På en mångsidig arbetsplats kommer det att finnas många människor med olika personlighet, värderingar, attityder och erfarenhet. När anställda inte kan förena och acceptera dessa individuella skillnader uppstår konflikter. En mångsidig arbetsstyrka kan också leda till kommunikationsproblem. Människor med olika bakgrund kan tala olika språk, ha olika religion och kultur och ha olika värderingar och övertygelser. Ett ord eller ett kroppsspråk som visar vänlighet kan ses som oartigt för andra grupper av människor.


Allt detta orsakar konflikter. Frågan om arbete och familj är en annan utmaning för organisationen. Arbetande kvinnor kan ha svårt att hantera sin tid för arbete och familj. Detta resulterade i slutändan i hög frånvaro och hög omsättningshastighet.

No comments:

Post a Comment