Friday, February 25, 2022

Exempel på beskrivande uppsats

Exempel på beskrivande uppsats



Policyändringar efter skriftligt meddelande enligt företagets gottfinnande. Jag är den på bilden med den slarviga bullen i håret och de knallröda kinderna. Sedan kom regnet, exempel på beskrivande uppsatser. Det ligger på en höjd av 2,m, är Rumäniens högsta bergsort. I beskrivande essäer spelar ord en nyckelroll. Å ena sidan kommer vårt beskrivande uppsatsexempel att ge dig en uppfattning om de viktigaste avsnitten och delarna av en beskrivande uppsats. Word Finder 4 bilder 1 Exempel på beskrivande uppsats Answers Anagram Solver Scrabble Dictionary Unscramble Words with Friends Cheat.





Exempel på personlig beskrivande uppsats: Åskvädret



Beskrivande essäer är ett kraftfullt sätt att kommunicera en upplevelse du har haft eller illustrera ett ämne där du har expertis. Oavsett om du planerar att skriva en personlig, subjektiv redogörelse eller en mer rigorös beskrivning av ett givet ämne, kommer dessa beskrivande uppsatsexempel att vägleda dig till framgång. Vi föreslår att du också läser vår guide om hur man skriver en uppsats. Uppsatser handlar om att lära sig uttrycka dig själv inom de strukturer som tillhandahålls. Det kan vi hjälpa till med. Följande är ett kort exempel på en klassisk personlig uppsats. Den berättar om en subjektiv upplevelse som författaren hade i ett levande språk, vilket gör det möjligt för läsaren att uppleva den ställföreträdande. Jag såg ett åskväder, långt ute över havet. Det började tyst och med ingenting synligt förutom höga mörka moln och ett böljande tidvatten. Det var bara ett mjukt sorl av åska när jag tittade på horisonten från min balkong.


Under de närmaste minuterna, exempel på beskrivande uppsatser, molnen stängde och reflekterade blixtar satte det porlande havet att glöda. Åskskallarna hade täckt upp solen och skuggade utsikten. Det var lugnt länge, exempel på beskrivande uppsatser. Jag tittade upp när den första klara åskbulten slog ner. Det flammade mot himmel och hav; Jag kunde se dess form i perfekta omvända färger när jag blinkade. Fler följde. Åskan mullrade och stammade som om den knappt kunde hänga med. Det fanns öppningar i molnet nu, som om himlen var sönderriven, och fläckar exempel på beskrivande uppsatser lysande blå lyste ovanför det skuggade havet. Jag tittade ner då och tittade på vågorna, exempel på beskrivande uppsatser. Varje bult besvarades av ett ögonblick av ljusspridning på ytan.


De exempel på beskrivande uppsatser höll på att bli grova, steg högt och kraschade tillräckligt hårt för att jag kunde höra dem. Sedan kom regnet. Det kom på en gång och i lakan, blötlade sanden, fyllde havet. Det var så tätt att jag bara kunde se blixten som ljusglimtar. Det kom ner så hårt att åskan dränktes. Allt var rytmiskt ljus och skugga, brus och tystnad, som smälte samman till en enda upplevelse av alla fem sinnena. På ett ögonblick tog det stopp. Stormen bröt ut. Molnen gick isär som gardiner. Regnet föll fortfarande, men mjukt nu. Det var som om det aldrig hade varit någon storm alls, förutom en enda signatur.


En regnbåge, nästan våldsamt ljus, spred sig över och över vattnet. Jag kunde se horisonten igen, exempel på beskrivande uppsatser. Följande är en formell beskrivning. Skribenten beskriver ett ämne som de har stor kunskap om. Hymenopus coronatusthe orchid mantis, är en anmärkningsvärd varelse. Mot vilken motståndare som helst utom en noggrann entomolog med en kartong, är mantis en dödlig jägare och kamouflagemästare. Dess fyra framben, huvud och bröstkorg är täckta av känsliga strukturer som liknar färgglada blomblad. Till utseendet liknar den ingenting så mycket som en bönsyrsa exempel på beskrivande uppsatser i vackra målade fläktar.


När det gäller dess beteende, som vilken bra mantis som helst, är den ett bakhållsrovdjur. Den drar full nytta av sitt unika utseende, bosätter sig bland orkidéernas kronblad och väntar på besökande insekter. Den gynnar fjärilar och nattfjärilar för sina måltider, men tar gärna emot alla insekter som erbjuds. Det behöver faktiskt inte ens vara en insekt: särskilt glupska orkidébönsyror exempel på beskrivande uppsatser varit känd för att livnära sig på små ödlor, grodor, möss och till och med fåglar. Dess beteende bland sin egen sort är inte annorlunda. Liksom många bönsyrsor är orkidébönsyror opportunistiska kannibaler. De går inte ur vägen för att sluka sin egen sort, men skulle en förirra sig till en annans slående räckvidd när det känns pirrigt, kan det mycket väl bli en måltid.


coronatus är dock inte registrerat som utför bönsyrsans ökända reproduktiva kannibalism. Dess relation till människor är neutral, exempel på beskrivande uppsatser, på gränsen till positivt. coronatus är inte en allierad till den engagerade trädgårdsmästaren som den bladlössätande nyckelpigan, men den kommer att knapra på alla skadedjur som dyker upp. Bortsett från det är orkidémantis bara värdefull för människor för sin extraordinära skönhet. Hymenopus coronatus är ett exempel på en unik form av skönhet som bara finns i naturen, exempel på beskrivande uppsatser, slarvig av mänskligt omdöme, designad för funktion snarare än form, exempel på beskrivande uppsatser, men ändå kapabel att få en iakttagare att hämta andan av dess märkliga ljuvlighet.


Enkelt uttryckt är en beskrivande uppsats en typ av uppsats som beskriver något. Specifikt bör en beskrivande uppsats beskriva något som författaren har upplevt eller vet om, med tillräcklig detalj för att kommunicera ämnet till en läsare. Det finns två klassiska förhållningssätt till den beskrivande uppsatsen. Det första tillvägagångssättet är den personliga uppsatsen. Detta har mycket gemensamt med den berättande uppsatsen om en upplevelse i termer av författarens egna känslor och svar. Detta kan vara engagerande för empatiska läsare, men kan också vara vagt och oorganiserat. För att skriva en framgångsrik personlig uppsats är det viktigt att fokusera och förmedla endast de aspekter som bäst uttrycker din upplevelse. Personliga uppsatser drar också nytta av ett levande, suggestivt språk.


Det andra förhållningssättet till beskrivande essäer är den formella beskrivningen. Detta liknar mer en argumenterande uppsats; ditt mål är att kommunicera en uppsättning nyckelpunkter. Snarare än att förmedla ett argument är syftet med den formella beskrivningen dock att beskriva något i detalj, enligt en tydlig struktur. Istället för att fokusera på författarens erfarenhet, relaterar den formella beskrivande uppsatsen specifika kategorier av information för att ge ett så fullständigt porträtt som möjligt. Detta tillvägagångssätt kan också vara engagerande, särskilt när läsaren är mer nyfiken på ämnet för uppsatsen än skribentens svar på den. Görs fel, men det kan vara uppstyltat och tråkigt. Beskrivande exempel på beskrivande uppsatser bryta det strukturerade, formella tillvägagångssättet som används i mer konventionellt akademiskt skrivande, så att författaren kan tala av personlig erfarenhet.


Detta är både en stor möjlighet och en risk. Att vara för personlig riskerar att verka fånig eller överdramatisk; för opersonligt och saker blir tråkiga. Konsten med den beskrivande uppsatsen är att hitta balansen mellan de två. För ännu mer essähjälp från YourDictionary, titta på våra tips om hur du skriver en personlig berättande uppsats. Glad läsning! Personalskribent. Logga in med Google Ordbok Synonymordbok Meningar Exempel Kunskap Grammatik Biografi Förkortningar Referens Utbildning Spanska Mer om oss Kontakta oss Förslagslåda Sekretesspolicy Cookieinställningar Användarvillkor © LoveToKnow Media.


Alla rättigheter förbehållna. Word Finder 4 Pics 1 Word Answers Anagram Solver Scrabble Dictionary Unscramble Words with Friends Fusk. Hem Exempel Beskrivande essäexempel Beskrivande essäexempel. Beskrivande uppsatsexempel. Exempel på personlig beskrivande uppsats: Åskvädret Följande är ett kort exempel på en klassisk personlig uppsats. Formell beskrivande essä Exempel: Om Hymenopus Coronatus Följande är en formell beskrivning, exempel på beskrivande uppsatser. Vad är en beskrivande uppsats? Personlig uppsats Det första tillvägagångssättet är den personliga uppsatsen. Några exempel på personliga uppsatsämnen kan vara: Att beskriva upplevelsen exempel på beskrivande uppsatser en lång naturvandring genom vackra omgivningar Förklara de saker du älskar med din favoritsport eller spel Att reflektera över din födelsedag och allt som har format dig tidigare.


Formell beskrivning Det andra tillvägagångssättet för beskrivande essäer är den formella beskrivningen. Ämnen för formella beskrivningar kan vara: En beskrivande uppsats om en plats, uppdelad i geografi, klimat, politik, religion och kultur Att utforska en historisk händelse kronologiskt, börja med ett stycke om vad som orsakade den, gå vidare till en beskrivning av själva händelsen, och avslutar med dess konsekvenser En nyhet med en sammanfattning av händelsen, sammanhang om de inblandade, information om platsen där den inträffade och inblick i andra händelser den länkar till. Beskrivningens kraft Beskrivande essäer bryter mot det strukturerade, formella tillvägagångssätt som används i mer konventionellt akademiskt skrivande, vilket gör att författaren kan tala utifrån personlig erfarenhet. relaterade artiklar.


Uppsatsexempel och de fyra huvudtyperna Det finns fyra huvudtyper av uppsatser: exempel på beskrivande uppsatser, beskrivande, förklarande och argumenterande. Var och en har ett unikt syfte. Vissa berättar en historia, vissa är beskrivande och andra försöker ändra åsikter. Ett av de bästa sätten att förstå varje typ är att granska en grupp uppsatsexempel. Varje stil har sitt eget syfte, och du kanske upptäcker att vissa stilar är mer naturliga för dig än andra. Dessa skrivstilsexempel och tips hjälper dig att bli ett proffs på alla fyra.





skriva en uppsats om mig själv



Ett tusen. Läktarna är fyllda med män, kvinnor och barn som viftar med händerna och hemgjorda skyltar. Jublet från publiken gör det svårt för mig att höra. Jag känner lukten av korv, popcorn och pizza som säljs i koncessionsståndet. Det marscherande bandet... När jag ser tillbaka minns jag att jag sprang genom det långa frodiga gräset och låtsades att vi var i strid och försökte ta skydd. Jag befann mig alltid bakom den gamla eken på vår bakgård. Det här var min favoritplats. Den tjocka stammen, som en livvakt, skyddade mig från... När jag tryckte upp de tunga portarna öppnade beröringen av järnstängerna, kall som is, grep min hand helt.


Även om jag kunde känna ojämnheten i den gamla kullerstensstigen under mig, var de släta i kontrast till det knarrande av det udda döda lövet som ... Hjulen på bussen gick runt och runt, hela vägen till Paonia. Den tio mils resan verkade vara för evigt. Whoosh, Whoosh var det enda ljudet som kunde höras när hjulen rann genom de nya regnpölarna som skapades tidigare samma dag. Det var …. Människorna i den runda gymnastiksalen bildar alla en röd, vit, …. När vi är unga är de flesta av oss något naiva. Vi är naturligt lärda att det goda alltid kommer att segra över det onda. En domstolsbyggnad är forumet där ondska ska hanteras.


Men i verkligheten är det sällan så. Länstingshuset ser ut som ett typiskt tingshus. Den här bilden, förmodligen den enda som finns av alla mina vänner tillsammans, har mer betydelse än den verkar. Till en början verkar det inte vara något annat än en glad församling av tonåringar, alla från femton till sexton års ålder. I bakgrunden kan du se en... Jag tror att vi alla har en vacker plats i vårt sinne. Jag har ett underbart ställe som gjorde mig glad för många gånger för många år sedan. För dem som gillar vintersporter som skidåkning och snowboard, har vi det perfekta stället - den avlägsna men ändå mycket populära bergsresorten som heter Balea Lake. Det ligger på en höjd av 2,m, är Rumäniens högsta bergsort. Klipporna är täckta med snö från...


Den perfekta platsen i staden är en som är otroligt mångsidig - den kan vara full av aktivitet ena minuten och nästan öde nästa minut. Stadsdockan har varit en stöttepelare i staden så länge någon kan minnas, och den har en annan... Jag rycker ur en avkopplande sömn av en röst som skriker mitt namn med en hög viskning och ett ljus som brinner genom mina ögonlock. Groggigt öppnar jag ögonen och ser min far stå i dörröppningen till mitt stökiga rum. Han säger till mig att jag behöver... Pi är vanligtvis känd som en sträng med tal som börjar från 3. Det är dock mycket mer än så. Det är en matematisk konstant. Bitcoin är för närvarande en vurm. Det är en kryptovaluta, eller elektroniska kontanter. Den präglas av sin decentraliserade karaktär utan centralbank eller administratör.


Att säga vad en idealisk vän är är inte det lättaste. Varje person har sin egen uppfattning om vad man... Dörren är vit, med några repor i botten från min mops som skrapar den med klorna. Min mops skrapar dörren när hon... Även om vi kanske tror att det som gör en film bra är subjektivt, finns det bestämda kriterier som pekar på att den är en framstående del av... Ibland kan det verka som att historiker redan vet allt möjligt om den antika världen. Faktum är att forskare har hittat sätt att titta på i början... Den kungliga lejonjakten i Ashurbanipal visas på en berömd grupp assyriska palatsreliefer från norra palatset i Nineve som nu... Australien är förmodligen en av de mest mystiska regionerna i världen - åtminstone för människor som aldrig har varit där förut.


En stor kontinent på…. Den kinesiska civilisationen har i tusentals år varit en av de mest avancerade i världen. Kina är landet med storslagna arkitektoniska monument, djupt rotade... Masscentrumrörelse i en dimension är särskilt lätt att hantera eftersom all information om den kan kapslas in i två variabler: xx,... Om du var tvungen att tänka medvetet för att röra på din kropp, skulle du vara allvarligt handikappad. Till och med promenader, som vi anser inte vara... Om du tappar din sko och ett mynt sida vid sida, träffar de marken samtidigt. Varför får inte skon... Det är svårt att bilda sig en korrekt uppfattning om en öken utan att ha sett en.


Det är en vidsträckt slätt av sand och stenar, varvat... För fyra hundra år sedan, den 23 april, dog Miguel de Cervantes. I prologen till hans postumt publicerade The Trials of Persiles and Sigismunda... Det har gått lång tid sedan fotografi användes för att bara spela in minnesvärda händelser och förvandlades till en av de mest populära formerna av visuella... USA var det första landet som byggde skyskrapor.

No comments:

Post a Comment