Friday, February 25, 2022

Regnperiodens uppsats

Regnperiodens uppsats



Hela miljön ger en grönskande look runt om vilket är väldigt trevligt för ögonen. Jag älskar också att lära känna människor, samhällen och kulturer från nära håll. Regnperioden ger andrum från värmen när den följer sommarsäsongen. Alla blir galna på regnperiodens uppsats. Maj-juni, Tharöknen och andra delar av norra, samt centrala Indien, regnperiodens uppsats, värma upp. Sekundär Punjab Sr.





Kort och lång essä om regnperioden



Den säsong på året under vilken den maximala nederbörden inträffar över en plats kallas regnperioden. Regnperiodens varaktighet varierar över hela världen, beroende på topografi och andra klimatfaktorer. De månader under vilka årets maximala nederbörd inträffar kallas regnperioden. I Indien börjar regnperioden under juni månad och varar fram till september, regnperiodens uppsats. Monsunens ankomst till Indien sker genom två rutter - den södra delstaten Kerala och till de nordöstra staterna, genom Bengaliska viken. Kerala, som är dess ingångspunkt söderifrån, är också den första delstaten i Indien som upplever dusch, regnperiodens uppsats. Monsunens ankomst över Kerala förutses tydligt genom täta och mörka moln över Arabiska havet.


Vanligtvis kommer monsunen genom Kerala under den första veckan i juni; dock kan ankomsten förskjuta båda sidor med ett par dagar eller till och med veckor, beroende på andra klimatfaktorer. Monsunen genom Kerala kallas också sydvästra monsunen och anses vara blodlinjen för den jordbruksbaserade ekonomin. Under regnperioden kommer naturen till sin fulla skönhet. Nya växter kommer upp, träd växer fram regnperiodens uppsats och varje del av landet blir grönt och fyllt av liv. Djur i naturen blir lekfulla under regnperioden eftersom de får mycket mat och vatten.


Det är också en tid då jorden fyller på sina naturresurser och vattenreserver. Regnperioden är inte bara den viktigaste utan också den mest efterlängtade och älskade säsongen på året. Bönderna älskar det, barn, unga och äldre verkar alla älska det regniga regnperiodens uppsats för regnperiodens uppsats skönhet som den tillför naturen. Regnperioden är den säsong då den maximala nederbörden under året inträffar. Duschen under regnperioden är nästan kontinuerlig med liten eller ingen lucka. Det regniga regnperiodens uppsats är den bästa och överlägset mest efterlängtade säsongen på året.


Efter en lång och hård sommar kommer det som ett eftertraktat paus för både människor och djur. Alla älskar regn; varelserna, liksom naturen själv, verkar beundra dess ankomst. Så fort de första regnen faller över det uttorkade landet börjar saker och ting förändras i snabb takt. För det första ser luften och marken renare och fräschare ut. Nya växter och gräs dyker upp på marken som hade legat torr och livlös. Naturen kommer till sin fulla ära och avslöjar allt liv som den hade gömt inuti den, under sommaren. Alla jordens varelser inklusive insekter, reptiler, amfibier, etc. komma ur vinterdvalan och vara med och bygga upp ekologin igen efter en lång och vanligtvis tyst sommar. Regnperioden är också en välsignelse för bönderna eftersom många grödor beror på mängden nederbörd regnperiodens uppsats monsunen, regnperiodens uppsats.


Grödor som sås vid monsunens ankomst kallas Kharif-grödor och inkluderar ris, majs, baljväxter, hirs etc. Dessa grödor kräver en bestämd mängd vatten, som endast kan erhållas genom regn. Utvecklingsländer som Indien, Bangladesh och andra är i större utsträckning beroende av regn för grödor. Regnperioden är också älskad för att vara den årstid då du får njuta av årets godaste frukt - mango. Mango är en mycket populär frukt på den indiska subkontinenten och kallas även frukternas kung. Den är saftig och fruktig och är årets mest efterlängtade frukt, regnperiodens uppsats, speciellt av barnen.


Förutom mango; frukter som Jamun, plommon, litchi, regnperiodens uppsats, Persika, granatäpplen, äpplen, etc produceras under monsunen. Regnperioden är utan tvekan den bästa säsongen på året. Det är inte extremt på något sätt som är fallet med vinter och sommar. Klimatet är behagligt och mycket tilltalande. Ändå är det också mycket viktigt för jordbrukare och jordbrukshandlare, ur ekonomisk synvinkel. En svag regnperiod kommer att skada naturen och ekonomin på en plats. Folk älskar regnperioden för dess måttliga temperatur; det är varken för kallt eller för varmt under monsunen. Dessutom är naturen i full blom under monsunen. Regnperiodens månader varierar från plats till plats, över hela världen.


Någonstans varar det i en månad medan vissa ställen har längre monsuner. Följande pekar på specifika platser runt om i världen och regnperiodens månader enligt den gregorianska kalendern. Monsunmoln kommer in i den sydindiska delstaten Kerala regnperiodens uppsats första veckan i juni och dra tillbaka den första veckan i december. I kuststaden Mumbai anländer monsunen den andra veckan i juni och drar sig tillbaka den första veckan i oktober. Det preliminära ankomstdatumet för regnperioden i Centralamerika är i april månad och det avtar i oktober.


Det indiska monsunsystemet är det överlägset viktigaste av alla monsunsystem över hela världen. Tufft, de vanliga monsunmånaderna är från juni-september, ofta sträcker sig monsunmånaderna upp till september eller till och med oktober. Regnperioden över hela världen beror på förändringar i årliga temperaturtrender över hav och land. Solens position i förhållande till jorden skiftar mellan Kräftans vändkrets regnperiodens uppsats Stenbockens vändkrets. Solvärme över havet leder till skapandet av lågtrycksområden. Denna lågtryckszon, även kallad Inter-Tropical Convergence Zone ITCZ, bevittnar konvergensen av nordöstra och sydostliga passadvindar, regnperiodens uppsats.


Denna konvergens gör att fukt stiger upp i atmosfären och bildar moln. När molnen är överbelastade med fukt uppstår regn. Förskjutningen av denna ITCZ-zon mot landområden orsakar regn där. Samma fenomen ligger bakom regnperiodens uppsats förekomsten av den indiska monsunen. Under högsommarmånaderna i. Maj-juni, Tharöknen och andra delar av norra, samt centrala Indien, värms upp. Denna uppvärmning leder till skapandet av en lågtryckszon över subkontinenten. Detta leder ytterligare till att ITCZ ​​flyttar från Indiska oceanen till landet, rusar i de fuktbelastade vindarna och orsakar följaktligen regn. Regnperioden är mycket viktig ur bevattningssynpunkt.


Paddy eller ris som är en stor gröda som produceras i den indiska subkontinenten beror helt på mängden regn. Den sås i juni-juli månad och skördas i november-december och kräver en viss vattennivå för att upprätthållas på fälten. Regnperioden spelar således en betydande roll i odlingen av rismarker och avgör ödet för miljontals jordbruksbaserade hushåll i subkontinenten, regnperiodens uppsats. Å andra sidan är regnperioden också nödvändig för att upprätthålla nivån på de naturliga vattenresurserna. Sjöar, underjordiskt vatten, regnperiodens uppsats, och säsongsbetonade floder torkar alla upp under de varma sommardagarna och återupplivas först under monsunen.


Regnperioden förbereder jorden och fyller på dess resurser för de kommande hårda klimatsäsongerna. Regnperioden är en mycket viktig årstid, vilket är nödvändigt för att livscykeln ska fortsätta, regnperiodens uppsats. Det är mycket viktigt för att fylla på grundvattenreserverna och även för jordbruket. Länder med jordbruksbaserade ekonomier som Indien är mycket beroende av regnet under monsunen för produktion av grödor och grönsaker. Det är också den mest älskade säsongen i världen. Barn, unga och vuxna, alla älskar det för den rena skönheten i naturen som det avslöjar. Regnperioden börjar från juni månad och varar till september. Vi får Litchis, Jamun, plommon, regnperiodens uppsats, och körsbär under regnperioden, regnperiodens uppsats.


Vi använder paraplyer och regnrockar under regnperioden, regnperiodens uppsats. Grodor, sniglar, sniglar, regnperiodens uppsats, daggmaskar ses mest under regnperioden. Den sydvästra monsunen orsakar maximal nederbörd i Indien. Jag är en författare utan någon speciell genre att välja på. Men jag gillar att skriva om frågor som berör den allmänna befolkningen, regnperiodens uppsats. Jag älskar också att lära känna människor, samhällen och kulturer från nära håll. Jag skriver för att tillfredsställa författaren i mig och även för att hålla dig uppdaterad om flera ämnen. Logga in på ditt konto. Förlorade din regnperiodens uppsats Glömt lösenord. Tillbaka till login. Uppsats Banyan — Samlingar av uppsatser för studenter. Uppsatsämnen för klass 4 Uppsatsämnen för klass 5 Uppsatsämnen för klass 6 Uppsatsämnen för klass 7 Uppsatsämnen för klass 8 Uppsatsämnen för klass 9 Uppsatsämnen för klass 10 Uppsatsämnen för klass 11, Speech Paragraph Swachh Bharat Abhiyan - Forskning.


Uppsats om regnperioden, regnperiodens uppsats. av Abhishek Singh. Monsunen regnperiodens uppsats anländer till Kerala. Tidigare berättelseessä om sommarläger. Nästa berättelseuppsats på regnig dag. Abhishek Singh Jag är en författare utan någon speciell genre att välja på. Relaterade artiklar. Uppsats om Hyperloop Uppsats. Uppsats om Världsmiljödagen Uppsats. Essä om vem är jag Regnperiodens uppsats.





hur man skriver en berättande uppsats om en upplevelse



Säsonger i Indien 2. Indian Farmer 3. Uppsats om avskogning. Hela miljön får fördelen av regnperioden, på grund av regnet kan vi förklara de viktigaste fördelarna med miljön genom punkten nedan. För bönderna är regnperioden inte mindre än en välsignelse, eftersom bönderna före regnperioden förbereder ogräs genom att plantera ogräs och gödsel på deras åkrar. Bonden jobbar hårt hela dagen i den intensiva värmen och fortsätter sedan att stirra mot himlen för att se när molnen kommer och regnar. De flesta bönder i vårt land sår sina skördar endast på monsunbaserade regn. Läs också Rainy Season Essay Conclusion. Det blir turbulens för vatten överallt, då blir det svårt att leva livet på jorden. Därför, när regnet kommer, görs fodervatten tillgängligt för djuren och vatten och andra grödor finns också tillgängliga för människorna.


Därför är regnperioden viktig för vår miljö. På grund av den svåra värmen torkar alla träd, växter och gräs, liksom vattendammar och floder, vilket gör att djuren inte får något att äta och det finns väldigt lite vatten att dricka. Men när regnperioden kommer, försvinner återigen bristen på vatten och mat, så regnperioden fungerar som nektar för djuren. På grund av värme och extrem temperatur flyger jordens vattenånga iväg och på grund av överdriven exploatering av grundvatten av människor sjunker grundvattennivån vilket gör att jorden förblir varm och vi inte ens får dricka hälsosamt vatten.


När regnperioden kommer är det på grund av regn som grundvattennivån stiger, vilket gör att temperaturen på jorden också sjunker och vi får även rent vatten. Vårt Indien är ett jordbruksland, så det mesta av inkomsterna här kommer från jordbruket, så det år då det inte finns någon bra nederbörd, går priserna på alla råvaror upp det året och verksamheten går i långsam takt. Om det regnar bra får bönderna en bra inkomst och de kommer till marknaden och köper nya saker, vilket ökar affärerna snabbt.


Läs också Rainy Season Essay FAQ. Därför, när det faller mer nederbörd och skörden blir bra, är det en boom i alla typer av verksamhet. På grund av detta får alla pengar att spendera och alla köper nya föremål, vilket börjar utveckla landet. Uppsats om vattenbesparing 2. Världsmiljödagens uppsats 3. Uppsats om vattenföroreningar. Det finns några förluster på grund av regnperioden, men på grund av det mesta av mänskligt orsakat arbete ses deras dödsfall. Följande är några av de största förlusterna på grund av regnperioden -. På grund av alltför mycket regn uppstår en översvämningssituation på grund av vilken gröda en förlust av offentlig förmögenhet, men översvämningar kommer också från mänskligt orsakat arbete eftersom skog har skördats av människor på grund av att vattnet rinner snabbt.


För att förhindra översvämningar vandrar djur som lever under jord till högre mark. Slutligen definieras regnperioden av minst 60 millimeter nederbörd eller nederbörd. Under den här tiden på året har vissa amfibier och reptiler setts häcka. Vi föryngras av regniga dagar eftersom vädret är härligt och avkopplande. En regnig dag ger lättnad från en extrem värmebölja i ett tropiskt land. Men det finns också nackdelar med detta, eftersom överdrivet regn kan förstöra olika grödor och frukter, vilket gör livet svårare för de fattiga.


Takshila lärande låter oss veta om regnperioden och dess effekter på miljön. Även om det är firandets väder, är för mycket av det inte heller bra för grödorna och människorna. När det regnar måttligt blir grödorna bördiga och atmosfären andas in en ny form av liv. Uppsats om global uppvärmning. republikens daguppsats. Uppsats om träd. Uppsats om dator. Skräpmatuppsats. Min favoritidrottsman: Essä. Mitt land essä. Essä om Diwali. Uppsats om terrorism. Indisk bondeuppsats. Här på Takshila Learning erbjuder vi skolklasser online från förskola till klass 12 för alla ämnen.


Vi tillhandahåller de bästa onlineundervisningsklasserna för klass 1 till 12:e klass och andra klasser som består av animerade videoföreläsningar och live onlineklasser som hjälper eleverna att enkelt förstå koncept. Så nu njut av e-Learning med Takshila Learning. Din e-postadress kommer inte att publiceras. Användarnamn Lösenord Kom ihåg mig. Hem CBSE Class Essay - Kort och lång uppsats för studenter Regnsäsongsuppsats Rainy Season Essay på engelska Rainy Season Essay Rainy Season Essay på engelska. Rainy Season Essay The Rainy Season Essay Rainy Season Essay på engelska för klass 5 Regnperioden är min favoritsäsong. Allt runt omkring ser grönt och vackert ut när det regnar.


Jag gör pappersbåtar och får dem att flyta i regnvattnet. Den sås i juni-juli månad och skördas i november-december och kräver en viss vattennivå för att upprätthållas på fälten. Regnperioden spelar således en betydande roll i odlingen av rismarker och avgör ödet för miljontals jordbruksbaserade hushåll i subkontinenten. Å andra sidan är regnperioden också nödvändig för att upprätthålla nivån på de naturliga vattenresurserna. Sjöar, underjordiskt vatten och säsongsbetonade floder torkar alla upp under de varma sommardagarna och återupplivas först under monsunen. Regnperioden förbereder jorden och fyller på dess resurser för de kommande hårda klimatsäsongerna.


Regnperioden är en mycket viktig årstid, vilket är nödvändigt för att livscykeln ska fortsätta. Det är mycket viktigt för att fylla på grundvattenreserverna och även för jordbruket. Länder med jordbruksbaserade ekonomier som Indien är mycket beroende av regnet under monsunen för produktion av grödor och grönsaker. Det är också den mest älskade säsongen i världen. Barn, unga och vuxna, alla älskar det för den rena skönheten i naturen som det avslöjar. Regnperioden börjar från juni månad och varar till september. Vi får Litchis, Jamun, plommon och körsbär under regnperioden. Vi använder paraplyer och regnrockar under regnperioden. Grodor, sniglar, sniglar, daggmaskar ses mest under regnperioden. Den sydvästra monsunen orsakar maximal nederbörd i Indien.


Jag är en författare utan någon speciell genre att välja på. Men jag gillar att skriva om frågor som berör den allmänna befolkningen. Jag älskar också att lära känna människor, samhällen och kulturer från nära håll. Jag skriver för att tillfredsställa författaren i mig och även för att hålla dig uppdaterad om flera ämnen. Logga in på ditt konto. förlorat ditt lösenord? Glömt lösenord. Tillbaka till login. Uppsats Banyan — Samlingar av uppsatser för studenter. Uppsatsämnen för klass 4 Uppsatsämnen för klass 5 Uppsatsämnen för klass 6 Uppsatsämnen för klass 7 Uppsatsämnen för klass 8 Uppsatsämnen för klass 9 Uppsatsämnen för klass 10 Uppsatsämnen för klass 11, Speech Paragraph Swachh Bharat Abhiyan - Forskning.


Uppsats om regnperioden. av Abhishek Singh. Monsunen anländer först till Kerala. Tidigare berättelseessä om sommarläger. Nästa berättelseuppsats på regnig dag. Abhishek Singh Jag är en författare utan någon speciell genre att välja på. Relaterade artiklar. Uppsats om Hyperloop Uppsats.

No comments:

Post a Comment